Lilie Anulki:)

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kasiazakopane
50p
50p
Od: 12 gru 2010, o 15:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Lilie Anulki:)

Post »

Aniu Bravooo ;:138 tak cudownyh lilii chyba nigdy nie widziałam. Dziękuję za zaproszenie..teraz się już mnie nie pozbędziesz sese :;230
Awatar użytkownika
biedronka171
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 9 mar 2008, o 06:56

Post »

Wlasnie obejrzalam Twoj watek liliowy PRZEPIEKNA KOLEKCJA

zupelnie dech zapiera

mam u siebie kilka lilii, i teraz mam ochote na wiecej ;:108 ;:108

tak wiec moja wiosna bedzie pracowita, musze powiekszyc rabate kwiatowa

pozdrawiam
Awatar użytkownika
agnesik12
200p
200p
Od: 31 sty 2008, o 10:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Anulko,

Przepiękne lilie! Ja jesienią posadziłam trzy sztuki. To moje pierwsze kroki! Już napisałam do P. Pajdy po katalog i nie mogę się doczekać.

Powiedz czy musisz lilie podwiązywać żeby się nie przewracały?

Które byś poleciła pod względem zapachu? Tzn te o najpiękniejszym i najmocniejszym zapachu.
Agnieszka
mirzan
---
Od: 23 maja 2005, o 06:50

Post »

Biedronko, obejrzyj lilie rosnące w Kanadzie,z moich nasion.Oznaczone są jako Mirek lilie. Możesz skontaktować się z właścicielem zdjęć,na pewno pomoże Ci powiekszyć kolekcję,Od paru lat wymieniamy nasionka. Za najlepszą uważam krzyżówkę nr.8. Clayton przysłał mi maleńką
cebulkę z tej lilii i już rosnie u mnie w doniczce na oknie.
http://picasaweb.google.com/cmmwiebe/MirekSLilies09# Obrazek
mirzan
---

Post »

Parę nowych zdjęć lilii:

http://picasaweb.google.com/liliumster
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

mirzan piękne te lilie :D a szczególnie krzyżówki.

Kasiu z Zapkopanego-jestes zawsze miłym gościem tylko jeden warunek.Jestem wielką miłosniczką i smakoszką oscypków- to wiesz,mała walizeczka mile widziana :wink:
biedroneczko- Ty mieszkając w Kanadzie to dopiero masz możliwosci kupowania wspaniałych roslin.Pewnie lilii tez masz duży wybór.Napisz,czy kupujesz lilie w sklepie i czy jest duzy wybór czy tez inną drogą?

Agnesik-niektóre lilie trzeba podwiązywać,ale w większosci nie ma takiej potrzeby.Jak lilia ma dużo kwiatów i jest ciężka to lepiej podwiązać ,żeby się nie złamała.
jeśli chodzi o zapachy to lilie azjatyckie i ich mieszańce słabo pachną.
Najlepiej pachną lilie orientalne i orienpety.Powinnaś mieć w katalogu zaznaczone,czy pachnie czy nie.Mnie osobisci bardzo podoba się lilia Nymph i mocno pachnie,Biaritz-zółta o silnym zapachu,Triumphator,White Triumphator,Stargazer.Szczerze mówiąc nie pamiętam wszystkich :roll:
Będziesz miała podane przy nazwach.Jedno jest pewne-warto posadzić kilka blisko siebie a potem wąchać :wit
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Halinka
200p
200p
Od: 20 lut 2010, o 15:18

Post »

O jejku!
Anulko,jak weszłam na Twoje forum i przejrzałam całe to oniemiałam.Moja działka jest taka uboga.Co znaczy kilka sztuk lilii do takiej ilości jak u Ciebie. Kocham mieczyki, ale Twoje lilie zapierają dech.Jeśli możesz napisz mi na PWgdzie te cuda można dostać. Chętnie bym powiękrzyła swoją" kolekcję". Pozdrawiam serdecznie. Halinka
mirzan
---

Post »

Jak to się dziwnie dzieje na świecie.Pierwsze orienpety sprowadzałem z Kanady, firma nazywa się
The Lily Nook.Kosztowały wtedy 25-30 dolarów za jedną cebulkę.A u nas teraz tanie jak cebula.
Obrazek
China Express,też z Kanady,krzyżówka trąbkowo azjatycka.
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

:wit Mirzan

masz rację,To samo zauważyłam ,że kupując kiedys rózne rośliny płaciłam ''majątek'' a teraz są tanie i jeszcze wszędzie dostępne.Myslę ,że to sprawa łatwego dostępu do tych roslin za pomocą komputerów i co za tym idzie powstawanie duzej ilości firm tym się trudniących.No cóz takie czasy mamy :? Z jednej strony to dobrze ,ale z drugiej to brak tego dreszczyku przy zdobywaniu cennych okazów.
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Awatar użytkownika
aga13
500p
500p
Od: 11 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne ;:138 wręcz nie mogę się doczekać wiosny -dzięki Wam zamówiłam "kilka" 8-) lilli
W jakiej odległości można je bezpiecznie posadzić od róż ?
kiedy zasilić od posadzenia ?
Pozdrowionka :)))
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aga- lilie dobrze rosną przy rózach.Ja nawet wsadzam niektóre bardzo blisko i wtedy kwiaty lilii wyrastaja jakby z krzewu rózy. 2 tygodnie po posadzeniu cebul rozsypujemy wieloskładnikowy nawóz mineralny o małej zawartości azotu i mieszamy go z glebą, w ilości 20g/m2.
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Halinka
200p
200p
Od: 20 lut 2010, o 15:18

Post »

A ja wyczytałam gdzieś w mądrych źródłach, że lilie dobrze jest sadzić po kilka szt obok siebie. Tak właśnie posadziłam swoje i naprawdę bardzo ładnie to wygląda po zakwitnięciu. Pozdrawiam Halinka.
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witajcie!
Chciałam Wam pokazac moje tegoroczne lilie.Kwitły dość obficie i mało było w tym roku poskrzypki :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”