Lilie Anulki:)
- kasiazakopane
- 50p
- Od: 12 gru 2010, o 15:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Lilie Anulki:)
Aniu Bravooo tak cudownyh lilii chyba nigdy nie widziałam. Dziękuję za zaproszenie..teraz się już mnie nie pozbędziesz sese
- biedronka171
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 9 mar 2008, o 06:56
Wlasnie obejrzalam Twoj watek liliowy PRZEPIEKNA KOLEKCJA
zupelnie dech zapiera
mam u siebie kilka lilii, i teraz mam ochote na wiecej
tak wiec moja wiosna bedzie pracowita, musze powiekszyc rabate kwiatowa
pozdrawiam
zupelnie dech zapiera
mam u siebie kilka lilii, i teraz mam ochote na wiecej
tak wiec moja wiosna bedzie pracowita, musze powiekszyc rabate kwiatowa
pozdrawiam
- agnesik12
- 200p
- Od: 31 sty 2008, o 10:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Anulko,
Przepiękne lilie! Ja jesienią posadziłam trzy sztuki. To moje pierwsze kroki! Już napisałam do P. Pajdy po katalog i nie mogę się doczekać.
Powiedz czy musisz lilie podwiązywać żeby się nie przewracały?
Które byś poleciła pod względem zapachu? Tzn te o najpiękniejszym i najmocniejszym zapachu.
Przepiękne lilie! Ja jesienią posadziłam trzy sztuki. To moje pierwsze kroki! Już napisałam do P. Pajdy po katalog i nie mogę się doczekać.
Powiedz czy musisz lilie podwiązywać żeby się nie przewracały?
Które byś poleciła pod względem zapachu? Tzn te o najpiękniejszym i najmocniejszym zapachu.
Agnieszka
Biedronko, obejrzyj lilie rosnące w Kanadzie,z moich nasion.Oznaczone są jako Mirek lilie. Możesz skontaktować się z właścicielem zdjęć,na pewno pomoże Ci powiekszyć kolekcję,Od paru lat wymieniamy nasionka. Za najlepszą uważam krzyżówkę nr.8. Clayton przysłał mi maleńką
cebulkę z tej lilii i już rosnie u mnie w doniczce na oknie.
http://picasaweb.google.com/cmmwiebe/MirekSLilies09#
cebulkę z tej lilii i już rosnie u mnie w doniczce na oknie.
http://picasaweb.google.com/cmmwiebe/MirekSLilies09#
- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
mirzan piękne te lilie a szczególnie krzyżówki.
Kasiu z Zapkopanego-jestes zawsze miłym gościem tylko jeden warunek.Jestem wielką miłosniczką i smakoszką oscypków- to wiesz,mała walizeczka mile widziana
biedroneczko- Ty mieszkając w Kanadzie to dopiero masz możliwosci kupowania wspaniałych roslin.Pewnie lilii tez masz duży wybór.Napisz,czy kupujesz lilie w sklepie i czy jest duzy wybór czy tez inną drogą?
Agnesik-niektóre lilie trzeba podwiązywać,ale w większosci nie ma takiej potrzeby.Jak lilia ma dużo kwiatów i jest ciężka to lepiej podwiązać ,żeby się nie złamała.
jeśli chodzi o zapachy to lilie azjatyckie i ich mieszańce słabo pachną.
Najlepiej pachną lilie orientalne i orienpety.Powinnaś mieć w katalogu zaznaczone,czy pachnie czy nie.Mnie osobisci bardzo podoba się lilia Nymph i mocno pachnie,Biaritz-zółta o silnym zapachu,Triumphator,White Triumphator,Stargazer.Szczerze mówiąc nie pamiętam wszystkich
Będziesz miała podane przy nazwach.Jedno jest pewne-warto posadzić kilka blisko siebie a potem wąchać
Kasiu z Zapkopanego-jestes zawsze miłym gościem tylko jeden warunek.Jestem wielką miłosniczką i smakoszką oscypków- to wiesz,mała walizeczka mile widziana
biedroneczko- Ty mieszkając w Kanadzie to dopiero masz możliwosci kupowania wspaniałych roslin.Pewnie lilii tez masz duży wybór.Napisz,czy kupujesz lilie w sklepie i czy jest duzy wybór czy tez inną drogą?
Agnesik-niektóre lilie trzeba podwiązywać,ale w większosci nie ma takiej potrzeby.Jak lilia ma dużo kwiatów i jest ciężka to lepiej podwiązać ,żeby się nie złamała.
jeśli chodzi o zapachy to lilie azjatyckie i ich mieszańce słabo pachną.
Najlepiej pachną lilie orientalne i orienpety.Powinnaś mieć w katalogu zaznaczone,czy pachnie czy nie.Mnie osobisci bardzo podoba się lilia Nymph i mocno pachnie,Biaritz-zółta o silnym zapachu,Triumphator,White Triumphator,Stargazer.Szczerze mówiąc nie pamiętam wszystkich
Będziesz miała podane przy nazwach.Jedno jest pewne-warto posadzić kilka blisko siebie a potem wąchać
O jejku!
Anulko,jak weszłam na Twoje forum i przejrzałam całe to oniemiałam.Moja działka jest taka uboga.Co znaczy kilka sztuk lilii do takiej ilości jak u Ciebie. Kocham mieczyki, ale Twoje lilie zapierają dech.Jeśli możesz napisz mi na PWgdzie te cuda można dostać. Chętnie bym powiękrzyła swoją" kolekcję". Pozdrawiam serdecznie. Halinka
Anulko,jak weszłam na Twoje forum i przejrzałam całe to oniemiałam.Moja działka jest taka uboga.Co znaczy kilka sztuk lilii do takiej ilości jak u Ciebie. Kocham mieczyki, ale Twoje lilie zapierają dech.Jeśli możesz napisz mi na PWgdzie te cuda można dostać. Chętnie bym powiękrzyła swoją" kolekcję". Pozdrawiam serdecznie. Halinka
- anulka
- Przyjaciel Forum
Mirzan
masz rację,To samo zauważyłam ,że kupując kiedys rózne rośliny płaciłam ''majątek'' a teraz są tanie i jeszcze wszędzie dostępne.Myslę ,że to sprawa łatwego dostępu do tych roslin za pomocą komputerów i co za tym idzie powstawanie duzej ilości firm tym się trudniących.No cóz takie czasy mamy Z jednej strony to dobrze ,ale z drugiej to brak tego dreszczyku przy zdobywaniu cennych okazów.
masz rację,To samo zauważyłam ,że kupując kiedys rózne rośliny płaciłam ''majątek'' a teraz są tanie i jeszcze wszędzie dostępne.Myslę ,że to sprawa łatwego dostępu do tych roslin za pomocą komputerów i co za tym idzie powstawanie duzej ilości firm tym się trudniących.No cóz takie czasy mamy Z jednej strony to dobrze ,ale z drugiej to brak tego dreszczyku przy zdobywaniu cennych okazów.
- aga13
- 500p
- Od: 11 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne wręcz nie mogę się doczekać wiosny -dzięki Wam zamówiłam "kilka" lilli
W jakiej odległości można je bezpiecznie posadzić od róż ?
kiedy zasilić od posadzenia ?
W jakiej odległości można je bezpiecznie posadzić od róż ?
kiedy zasilić od posadzenia ?
Pozdrowionka ))
- anulka
- Przyjaciel Forum
Aga- lilie dobrze rosną przy rózach.Ja nawet wsadzam niektóre bardzo blisko i wtedy kwiaty lilii wyrastaja jakby z krzewu rózy. 2 tygodnie po posadzeniu cebul rozsypujemy wieloskładnikowy nawóz mineralny o małej zawartości azotu i mieszamy go z glebą, w ilości 20g/m2.
A ja wyczytałam gdzieś w mądrych źródłach, że lilie dobrze jest sadzić po kilka szt obok siebie. Tak właśnie posadziłam swoje i naprawdę bardzo ładnie to wygląda po zakwitnięciu. Pozdrawiam Halinka.
- anulka
- Przyjaciel Forum