Moje storczyki - nowa pasja
- Jolusia
- 1000p
- Od: 25 gru 2008, o 19:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Prosze tutaj poczytac http://www.storczyki.org.pl/uprawa/how2 ... index.html
Ja swoją trzymam na wschodnim oknie, bo niestety tylko do takiego mam dostęp, ale stoi/wisi przy samiutkim oknie więc ma sporo światła. Wydaje mi się, że mimo iż lubi sucho a na dodatek wisi na podkładzie to 2 razy na tydzień może być troszkę mało, ja poszłam za radami Joli (która ma już doświadczenie z Tolumniami (i nie tylko ;) )) i spryskuję ją co drugi dzień.
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa
Re: Moje storczyki - nowa pasja
Witam serdecznie
Dostałam dzisiaj paczkę z zakupem w OG a niej Phalaenopsis bellina .
Jestem zaskoczona jego wielkością - może jest ktoś chętny na wymianę ?
Przesadziłam go do nowego podłoża - włókno kokosowe na spodzie, mieszanka mchu, kory,chipsów kokosowych, węgla.
Jest zdrowiutki ale dla mnie za duży - może ktoś go przygarnie.
Jestem chętna na zamianę na wszystko co maciupcie , raczej botaniczne ale to nie warunek - może być każda inna urocza miniaturka do uprawy na parapecie.
Dostałam dzisiaj paczkę z zakupem w OG a niej Phalaenopsis bellina .
Jestem zaskoczona jego wielkością - może jest ktoś chętny na wymianę ?
Przesadziłam go do nowego podłoża - włókno kokosowe na spodzie, mieszanka mchu, kory,chipsów kokosowych, węgla.
Jest zdrowiutki ale dla mnie za duży - może ktoś go przygarnie.
Jestem chętna na zamianę na wszystko co maciupcie , raczej botaniczne ale to nie warunek - może być każda inna urocza miniaturka do uprawy na parapecie.
Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, o 21:42 przez Jovanka, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Usunięto pozostałości po skasowanych zdjęciach
Powód: Usunięto pozostałości po skasowanych zdjęciach
Pozdrawiam
Gosia
Gosia
Witaj
Przecież masz belline .
Próbuję teraz opiekować się Vandami ale małymi odmianami wielkości typu Vandy cristata czy Rhynchostylis coelestis .
Przecież masz belline .
Próbuję teraz opiekować się Vandami ale małymi odmianami wielkości typu Vandy cristata czy Rhynchostylis coelestis .
Pozdrawiam
Gosia
Gosia
- Storczykowa
Miałam Rhynchostylisa, ale mi już dawno padł (stracił stożek wzrostu). Bellinę niby mam, ale słabo rośnie, od początku była dość cherlawa. A moja Vanda niestety mała nie jest, ma gdzieś pół metra.