Ogród Donneczki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Donneczki

Post »

Witaj Doroto piękne zimowe zdjęcia ogrodu.
Oczko o jakim marzę i nigdy nie będę miała , już się nie mogę doczekać
do wiosny na zdjęcia kwitnących roślinek wiosennych .
Pozdrawiam Genia
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Od: 15 maja 2007, o 14:19
Kontakt:

Post »

Witaj, Donneczko!
Ale ładnie u Ciebie, jestem zachwycona oczkiem, cudo! I kiedy to moje będzie chociaż trochę podobne do Twojego...
Pozdrawiam serdecznie :D
Awatar użytkownika
Donneczka
200p
200p
Od: 16 cze 2009, o 00:15

Post »

Witajcie i Dzięki wielkie za odwiedziny i milutkie słowa. Co do oczka...ma juz ponad 8 lat i w tym roku czeka go generalny remont wiec juz nie bedzie takie piekne ale musze to zrobic. Bocian pazurkami poprzebijał folie i woda uchodzi. A co nowej części ogrodu....to zdjęcia nie oddaja tego co w nim jest: jest około 200 szt róznych iglaków i drzewek liściastych, troche bylin, i skalniaczków. Wiosna będe budowała strumień do oczka i teraz wszystko planuje co i jak aby jak najmniej uszkodzić rosnące rosliny. Trochę to wszystko pognatwane ale już taka jestem ze lubie zmiany. Na wyspie ma powstać altana wiec jeszcze troche czeka mnie pracy. Ale lubie wieczorem sobie siąść i posłuchać odgłosów natury i wąchać zapaszki.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Donneczko areał duży, wody pod dostatkiem, bylin, drzew i krzewów też więc jest co podziwiać.
Z wielkim rozmachem można planować byle czas był i zdrowie dopisywało. Zazdroszczę Ci,że ogród jest przy domu a nie jak u mnie działka na terenie ROD.
Odnośnie ograniczonych możliwości zakupu to masz rację bo w naszych stronach mniej tego typu szkółek a jeśli już to typowe rośliny, które wszędzie można dostać.Wyjazd w głąb kraju wiąże się z dużą odległością.
Znalazłam u Ciebie koleżankę z naszych okolic tu.ja i cieszy mnie to.
Nadal jednak uważam, że mało jest działkowiczów z tych okolic.

Czytałam o planowaniu sporych zmian na działce, czy będziesz powiększać oczko bo tak w ogóle to jakie powierzchnie maja oba te oczka?
Cieplutko pozdrawiam życząc miłego niedzielnego wieczoru.
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko pięknie to zrobiłaś i za kilka lat będziesz miała cudowny park .Oj chciałabym to kiedyś zobaczyć chociaż na zdjęciu . Gratuluję podjęcia takiej decyzji . Parę razy Cię odwiedzałam , ale z braku czasu nie pozostawiłam wpisu . Jeszcze raz gratuluję i życzę wytrwałości w dalszej organizacji cudownego zakątka . ;:138
Pozdrawiam cieplutko Zosia
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Awatar użytkownika
Donneczka
200p
200p

Post »

Witam....dziekuje za miłe słowa Krysiu i Zosiu. Na problemy najlepsza jest praca i własnie w ten sposób powstał moj ogród. Wiele pracy przede mną ale moge sie pochwalić nieskromnie ze w roku 2009 zdobyłam 3 miejsce na najpiekniejsze obejscie gospodarskie, a ogród w nowej częsci ma dopiero dwa lata. Nagroda była kosiarka ale na moje hektry to tylko spalinówka z napedem :D :D . jeśli któs chce zobaczyć ogród na ŻYWO to zapraszam :) . Dodatkowo mozna połowic rybki na grilla. :wink:
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Dorotko do Elbląga jeżdżę ostatnio raz w miesiącu więc nie mówię NIE.
Może tak się ułoży,że roślinki zamiast pocztą zawiozę osobiście ale to za kilka miesięcy.
Ja o ryby w w swym stawku nie dbam zbytnio bo wydry mają super węch i apetyt też. To co się uchowa przed nią czyli drobiazg to pływa - dokarmiać dodatkowo nie zamierzam.
rosenstolz
50p
50p
Od: 8 sty 2010, o 23:38

Post »

Witaj Donneczko,masz przepiękne oczko wodne,nie wpadłabym na pomysł że poczciwy Bociek może narobić szkód :|
Może stworzymy grupę wsparcia,bo ja wtym roku zapewne kolejny raz będę przebudowywać strumyk,może wkońcu będę słyszeć szum... :)
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Witaj Dorotko! Mam nadzieję, że u Ciebie też taka pada śnieg jak i u mnie ;:138 Nareszcie rośliny dostaną odpowiednią "pierzynkę" - tym bardziej, że zapowiadają powrót mrozów. Już wszystko wiem i jutro pogadamy :D
Awatar użytkownika
madzisia777
100p
100p
Od: 26 sty 2009, o 12:40

Post »

Witaj Donneczko.

Możnaby powiedzieć że sąsiadeczko :wit
Masz ogromny, wspaniały ogród!!!! Jak ja bym chciała mieć tyle hektaróóóóóów ;:224
Jestem bardzo ciekawa jak "nowy ogód" zaprezentuje sie wiosną- tyle iglaczków hoho ;:63

Bardzo mnie zainteresowała jedna z Twoich roślinek- to chyba.... trawa...chyba ....plenica...zgaduje bo w zimowej szacie....ale gdybyś mogła coś więcej o niej powiedzieć? Jak ona radzi sobie w naszych rejonach? ufffffff
może wkleje zdjęcie dla ułatwienia czy to jest to samo-- bo oczywiście bardzo mi sie ona podoba i chce mieć coś takiego w swoim ogródeczku.
Pozdrawiam Magda
Awatar użytkownika
Donneczka
200p
200p

Post »

Witaj Madzia. Pewnie ci chodzi o rozplenicę japońska? Mam ją od samego początku. Rozrozła się pieknie. Z wiosny długo wychodzi z ziemi ale pożniej to rośnie jak szalona. Mam jeszcze inną wersję wysoką ale dopiero ja testuje bo jest u mnie pierwszy rok wiec ta zima ja przetestuje i to dobrze. :D :D
Awatar użytkownika
madzisia777
100p
100p

Post »

To dzięki za odpowiedź.
Tak właśnie chodziło mi o nią, oooo to jak sie tak fajnie sprawdza to musze sobie ją zakupić :D
A jakie ma wymagania? Słońce, glina, wilgoć.....co ona lubi i na czym rośnie u Ciebie?

Kurcze chciałam wstawić zdjęcie tej rozplenicy ale cuś mi sie nie udaje :roll:

A może masz jej zdjęcia z lata?

uffff no nareszcie zdjęcie sie załadowało :heja

Obrazek

pozdrawiam :D
Pozdrawiam Magda
Awatar użytkownika
madzisia777
100p
100p

Post »

aaa i dostrzegłam jeszcze klona flamingo.

Cudo aż mi oczy na wierzch wyszły :shock:

Napisz prosze jak on Ci sie sprawuje? Czy okrywasz na zime? Czy przycinasz? I czy rośnie u Ciebie w pelnym slońcu?
Ja już go miałam w ręku, już kupowałam, ale nie wiem czemu nie kupilam-chyba z baku wiedzy o nim.
Bo wygląda bosko i bardzo egzotycznie

Ojej ale wywiad sobie robie u ciebie :oops:
Pozdrawiam Magda
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”