Sosnowo-azaliowy zakątek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Pablo :) Zapowiada się ciekawy ogród :) Chyba trochę na te sosny poczekasz :lol: :lol:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Pablo
50p
50p
Od: 16 paź 2008, o 14:54

Post »

Z sosenek mam małą kolekcję - oprócz trzech największych pinus sylvestri (pospolitych), mam pinus sylvestri fastigiatę, sosnę czarną green rocket, czarną odmianę nana, czarną piramidalis piękną sosnę żółtą, sosnę macopin, himalajską, gęstokwiatową umbraculiferę, kilka kosodrzewin pumilo, mops i przebarwiajacego sie na złoto w okresie zimowym ophirka, poluję jeszcze na oculus draconi i winter gold, marzy jki się także drobnokwiatowa glauca i gęstokwiatowa pendula. Z iglaków mam tez kilka różnych cisów i dwie szydlice japońskie (kryptomerie). Sosenki rosną w oczach - w tym roku kilka postanowiłem zagęścić skracajać im przyrosty. Sosny sa boskie:)
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p
Od: 26 lis 2008, o 21:26

Post »

Pablo witaj :lol:
Świetny ten twój ogród.Bardzo podoba mi się ten "falujacy"trawnik...na lekkim brzegu.
Napisz czy sami planowaliście i realizowaliście wasz ogród?Jeśli tak to mistrzostwo ;:109
Magdalena pozdrawia :)
Zapraszam do ogrodu
Pablo
50p
50p

Post »

Dzięki, faktycznie wszytsko planowaliśmy sami - brzegi trawnika wykonałem w tym roku, wcześniej trawa była bez kostki i niestety strasznie wrastała, teraz przynajmniej nie wrasta i kora nie przesypuje sie podczas wiatru na trawnik:) Tak było przed wkopaniem kostki:) Obrazek

i po wkopaniu:)] Obrazek
Awatar użytkownika
dianek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lip 2008, o 11:43
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pablo kurczę to kawał niezłej kolekcji !
i masz moją ulubioną Pinus wallichiana !! (sosna himalajska ;)) boska jest ! jak podrośnie to wygląda jak wielki zielony miś do przytulania :D

no i umbraculifery zazdroszczę...

sosny mają jedną wadę - sa potwornie drogie :(

a drobnokwiatową glaucę mam w szkółce w pracy u siebie... 350 zł :/ fakt - spora jest.. ale cena powalająca... przynajmniej mnie - studentkę :/

a sosnę karłową 'glauca' widziałeś ? też jest rewelacyjna ! albo sylvestris 'globosa virdis' - tylko nigdzie jej znaleźć nie mogę :(
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Pablo
50p
50p

Post »

Sosnę glaucę chciałem bardzo kupić, znalzałem nawet w małej szkólce na wsi za 130 zł taką półtora metrową i mocno się zastanawiałem , sylvestri "globosa virdis " mam pod nosem w centrum ogrodniczym koło domu - faktycznie jest fajnym puchatym iglakiem - ale z wiekiem chyba rzadzieje i z tego co wiem dorasta do jakiś 2 metrów i rośnie bardzo wolno a cena jest dosć wysoka ( u mnie taka do kolan kosztuje ok 100 zł). Pochwalę sie za to najnowszym zakupem - zdobyłem Oculus Draconi - wydatek nie był mały ale jest pięna - zdjecie zrobie dzisiaj to sie pochwalę:)
Awatar użytkownika
dianek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ooooo
Draconi już zazdroszczę !

powiem Ci że znalazłam niezłego sprzedawce na allegro - ma dość tanie sosenki i świerki karłowe - oczywiście wszystko szczepione, ceny od 40-125 zł tak mniej więcej
no i ma ciekawe okazy
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Pablo
50p
50p

Post »

a zdradzisz namiary?:)
Awatar użytkownika
dianek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

juz leca na pw
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p

Post »

Pablo w takim razie gratuluję ogrodu tym bardziej, że wszystko sami zaplanowaliście.Przepięknie u was.Proszę o więcej fotek :D
Zapraszam do ogrodu
Pablo
50p
50p

Post »

Witam i przedstawiam kolejne zdjęcia, zrobione po oststniej burzy, która na szczęście nie wyrządziła szkody roślinom; bażyny przez rok porządnie się rozrosły Obrazek

Żurawki - zwłaszca czerwona też mają się świetnie
Obrazek Obrazek

A wiesiołki misuryjskie (ukochane kwiaty mojej żony) naprawdę zachwycają zwłaszcza wieczorami Obrazek Obrazek Obrazek
Pablo
50p
50p

Post »

A to mój mały modrzew - w tym roku obsypał się szyszkami, być moze w przyszłym więcej sił przeznaczy na rozrost Obrazek
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p

Post »

Mam trzy modrzewie ale żaden nie miał jeszcze szyszek :D Pięknie to wygląda :)
Zapraszam do ogrodu
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”