Moja działka-danutab cz.3
Re: Moja działka-danutab cz.3
Jadziu ja nigdy nie zabezpieczałam glicynii a początkowo przez 3 lata była przesadzana z jednego miejsca na drugie.Przyznam się również że za bardzo o nią nie dbam, niczym jej nie dokarmiam tnę ją przez cały sezon bo już mi przeszkadza,zdążyła przez te lata zniszczyć ładnie pergolę pod swoim ciężarem.Nie wiem od czego to zależy.
Olu ja myślę że jeżeli nie pomarznie podczas tej zimy to na pewno będzie tak samo i bardzo
już się cieszę z twojej wizyty.
Anuś ty to możesz sobie pochodzić masz ją jak na dłoni i pod nosem. Ze mną jest to gorzej.
Miałyśmy dzisiaj z Grażynką zrobić sobie spacer na moją działkę ale niestety sypie od wczoraj i dojście do mojej działki to tak jakbyś pokonywała nieodśnieżoną trasę w górach.
Moniu na mnie zrobiły ogromne wrażenie ale zamówiłam tylko po 1 z 6 kilku kolorów są dosyć
drogie i 2 kolory po 3 sztuki.Zobaczymy czy w rzeczywistości też będą zachwycały.Co do przechowywania to zostawiam je w domku na działce w tych donicach co kwitły.
To moja magnolia lecz nie domek
Olu ja myślę że jeżeli nie pomarznie podczas tej zimy to na pewno będzie tak samo i bardzo
już się cieszę z twojej wizyty.
Anuś ty to możesz sobie pochodzić masz ją jak na dłoni i pod nosem. Ze mną jest to gorzej.
Miałyśmy dzisiaj z Grażynką zrobić sobie spacer na moją działkę ale niestety sypie od wczoraj i dojście do mojej działki to tak jakbyś pokonywała nieodśnieżoną trasę w górach.
Moniu na mnie zrobiły ogromne wrażenie ale zamówiłam tylko po 1 z 6 kilku kolorów są dosyć
drogie i 2 kolory po 3 sztuki.Zobaczymy czy w rzeczywistości też będą zachwycały.Co do przechowywania to zostawiam je w domku na działce w tych donicach co kwitły.
To moja magnolia lecz nie domek
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Danusiu!
Jak dużą masz działkę, że mieścisz tyle różnorodnych roślin.
Róże przepiękne. A tak naprawddę to wszystkie rośliny przeurocze.
Jak dużą masz działkę, że mieścisz tyle różnorodnych roślin.
Róże przepiękne. A tak naprawddę to wszystkie rośliny przeurocze.
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Danusiu, myślę, że to ona, moja kwitła podobnie, poczekajmy jeszcze dla pewności na ten sezon, ale i reszta Twojego opisu się zgadza
Goryczko moja działka ma prawie 6oo m kwadratowych.
AniuDS myślę że twoje rozpoznanie jest trafne.Ja też przychyliłabym się do Flora Danica
AniuDS myślę że twoje rozpoznanie jest trafne.Ja też przychyliłabym się do Flora Danica
- martinez_82
- 500p
- Od: 1 wrz 2008, o 10:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Śliczna działeczka , piękny ten kaskadowy ogród . pozdrawiam
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Danuś ,cieszę się,że znalazłaś zdjęcie tamaryszka,przynajmniej mam obraz ,w jaki sposób można go zredukować do wielkości niewielkiego drzewka
Pochodziłam po Twoich ścieżkach pooglądałam z zachwytem wszystko dookoła ...i na końcu klapnęłam na krzesełku pod parasolem popijając zimne coś ...Ach.. jak mi fajnie...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
Martinez miło mi gościć Cię w swoim ogrodzie.
Nelu mam nadzieję że wypijemy wspólnie kawę na moim tarasie.Ten tamaryszek jest zrobiony
parę lat temu, dziś ma fajny mocny pień i gęstą lecz krótką koronę.Jest uformowany bo jako krzew
nie mógł by tam rosnąć.
Nelu mam nadzieję że wypijemy wspólnie kawę na moim tarasie.Ten tamaryszek jest zrobiony
parę lat temu, dziś ma fajny mocny pień i gęstą lecz krótką koronę.Jest uformowany bo jako krzew
nie mógł by tam rosnąć.
Jak Nela wprowadzi do swojego ogródka tamaryszka to ja będę pełna uznania dla jej talentu robienia z krzewów-drzew a z drzew jakiś wymyślnych figur.Też mam od dawna chrapkę na tamaryszki,3-4 razy już miałam je w łapie ale wzięłam głeboki oddech i odeszłam od tych pięknych krzewów.Niestety nie mam na nie miejsca,chociaż może 1 wcisnę koło New Dawn.
Danusiu miłej niedzieli.
Danusiu miłej niedzieli.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Alionuszka
Danusiu też mam taką nadzieję ...,z chęcią pooglądam trochę dłużej niż ostatnio większość Twoich roślinek .
Aniu wprowadzone to już są ... ,teraz czeka przeprowadzka jednego z nich,a formowanie to już zależy od jego wigoru
Aniu wprowadzone to już są ... ,teraz czeka przeprowadzka jednego z nich,a formowanie to już zależy od jego wigoru
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Witaj Danusiu!
Dziękuję za piękną różę jest taka śnieżnobiała.
Danusiu Ty możesz szaleć na działce, masz dużą, ja zaledwie cztery ary.
U nas też padało przez dwa dni, śniegu po kolana.
Miłego dnia
Dziękuję za piękną różę jest taka śnieżnobiała.
Danusiu Ty możesz szaleć na działce, masz dużą, ja zaledwie cztery ary.
U nas też padało przez dwa dni, śniegu po kolana.
Miłego dnia
- Alionuszka
Danusiu widzę ,że masz tę samą -chyba hortensję ogrodową ,mam 3 krzaki i bardzo duże mi wyrastają ...Ania namawia mnie ,abym pozbyła się jednego krzaczora na rzecz róż ,ale tak trudno mi się z nim rozstać ,przez całe lato ładnie kwitnie...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Danusiu dawno mnie u Ciebie ni było Ale dobrze trafiłam na nowy wątek Pokazujesz najpiękniejsze miejsca i roślinki Cudnie!!!!!!!!!!!