Kaktusiki i inne skukulenciki Kati cz.2
Re: Kaktusiki i inne skukulenciki Kati cz.2
Kati to ja jzu sie nei mgoe doczekac nowości:) Lubie patzreć co macie;) ja też już cos upatrzyłam, al ena razie nie moge...
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zamęczy mnie ten chłopak Te bezcierniowe to mniej więcej już wszystkie pokazałam w doniczkowych a kaktusy na zimowisku jeszcze są.
Wieczorkiem zapodam jekieś foto
Muszę tu też powklejać trochę sukulentów
Wieczorkiem zapodam jekieś foto
Muszę tu też powklejać trochę sukulentów
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- Artur89
- Od: 8 lis 2009, o 11:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Proponuje zrobić panoramę zimowiska, cokolwiek bo znowu się na tym dziale nudno robi Przecież, sam nie będe ciągle fotek wklejał Ooo może jeszcze jakieś z tamtego roku sie znają? Pzdr.
- kati-1976
Nie macie litości dla ciężarnej
Pokaże Wam co nieco.Nie do wszystkich się dostałam.
Uprzedzam że po ostatniej katastrofie wygląd kaktusów jest nieciekawy i żadna prawie doniczka nie ma nazówki. Kaktusy zamiast na ten nieszczęsny regał poszły do kartonów. Będzie łatwiej wynieść je na dwór za jakiś czas.
Pokaże Wam co nieco.Nie do wszystkich się dostałam.
Uprzedzam że po ostatniej katastrofie wygląd kaktusów jest nieciekawy i żadna prawie doniczka nie ma nazówki. Kaktusy zamiast na ten nieszczęsny regał poszły do kartonów. Będzie łatwiej wynieść je na dwór za jakiś czas.
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Oj, Kasiu, jest co podziwiać u Ciebie! Ten echinopsis (dobrze widzę?) z ostatniej fotki, ale ma mnóstwo odrostów! Co mu zrobiłaś?? Ach, i kot, który chyba też chce się upublicznić- ładny ma pyszczek
W sumie to dobrze, że dzieciątko ma się urodzić w czerwcu, zdążysz ogarnąć tę ferajnę przed godziną zero Założę się, że dołączy do nas kolejny kaktusomaniak Tyle się tych kaktusów z Tobą naogląda
Trzymaj się
W sumie to dobrze, że dzieciątko ma się urodzić w czerwcu, zdążysz ogarnąć tę ferajnę przed godziną zero Założę się, że dołączy do nas kolejny kaktusomaniak Tyle się tych kaktusów z Tobą naogląda
Trzymaj się
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Igor, nie męcz Kasi, wiesz, że musi leżeć? Pomęcz kogoś innego, byle nie mnie, bo nie mam aparatu pod ręką
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Artur89
- Od: 8 lis 2009, o 11:37
Ooo i już się forum ożywiło A ten Echino to faktycznie sypie odrostami na lewo i prawo Pzdr.
- Spy
- Od: 25 lip 2009, o 15:47
Hoho ile ich tam. Ten największy na drugiej fotce to astro? Całkiem duży.
Echinopsis też spory. Wygląda wręcz monstrualnie.
Oby Ci opuncje wystrzeliły, tak jak u Beci: link
Echinopsis też spory. Wygląda wręcz monstrualnie.
Oby Ci opuncje wystrzeliły, tak jak u Beci: link
Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
/Pustynni Strażnicy/
- kati-1976
Kamilko tak to Echinopsis. Przwdę mówiąc nic jej nie zrobiłam. Może to świeże powietrze tak ją pobudzilo do życia, bo jak wiem, zanim przeszla w moje posiadanie mieszkała cały czas w pomieszceniu.
Fotki sukulentów te które zamieściłam w wątku doniczkowym, czy te które na dniach do mnie przyjdą?
Arturze, oby inne tak fajnie rosły, to byłabym przeszczęśliwa
Krzysiu Tak to Astrophytum i jest naprawdę duże. Wysokości jakieś 20 cm. a jak cudnie kwitło.
A proszę bardzo. Teraz czekamy na Twój wątek. Zahojowałeś w błyskawicznym tempie, więc może z sukulentami też Ci tak szybko pójdzieigor944 pisze:Kasiu dziękuję.
~~czekam na foki sukulentów
Fotki sukulentów te które zamieściłam w wątku doniczkowym, czy te które na dniach do mnie przyjdą?
Dziękuję Kamilko że mnie bronisz. Igor nie odpuszcza.Uważaj na niegoBaryczka pisze:Igor, nie męcz Kasi, wiesz, że musi leżeć? Pomęcz kogoś innego, byle nie mnie, bo nie mam aparatu pod ręką
Arturze, oby inne tak fajnie rosły, to byłabym przeszczęśliwa
Krzysiu Tak to Astrophytum i jest naprawdę duże. Wysokości jakieś 20 cm. a jak cudnie kwitło.
kasiu jestem pdo wrażeniem. Ale troszke chyba wyolbrzymilas katastrofę;) Roslinki wyglądają super:) Moze wpadne do ciebie i wezme sobie troszke?;) A ten echino cudny jaki to??
- Delete
- Od: 16 maja 2009, o 09:24
Echino istna masakra.
Też sądzę, że pozostałe wyglądają bardzo dobrze. A o więcej zdjęć (nie) proszę, bo zachoruję znowu na zakupy.
A co do kota to ładny. Uwielbiam je, bo dużo śmiechu przy nich. Pamiętam jak kiedyś miałem kota, podłoga była świeżo pastowana, a on jak chciał biec to się ślizgał i w drzwi albo ścianę wjeżdżał.
Też sądzę, że pozostałe wyglądają bardzo dobrze. A o więcej zdjęć (nie) proszę, bo zachoruję znowu na zakupy.
A co do kota to ładny. Uwielbiam je, bo dużo śmiechu przy nich. Pamiętam jak kiedyś miałem kota, podłoga była świeżo pastowana, a on jak chciał biec to się ślizgał i w drzwi albo ścianę wjeżdżał.
Pozdrawiam, Bartek.
Kaktusy... / Doniczkowce
Kaktusy... / Doniczkowce
- mika78
- 200p
- Od: 17 lip 2009, o 08:32
Niezłą kolekcję masz ,ten ostatni istne cudo.
Kasiu mam pytanie czy na cienistym balkonie latem dobrze będzie kaktusom i sukulętom czy raczej nie?
Kasiu mam pytanie czy na cienistym balkonie latem dobrze będzie kaktusom i sukulętom czy raczej nie?
Pozdrawiam Dominika
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=32176" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=32176" onclick="window.open(this.href);return false;
- kati-1976
Cienisty, tzn północny tak?
Na takim balkonie dobrze będzie kaktusom i sukulentom tylko na początku, gdy będa się przyzwyczajały do słoneczka.
Potem kaktusy potrzebują dużo słoneczka ale i cieniowania by się nie spaliły. Sukulenty natomiast mogą stać w większym cieniu, gdyż zbyt dużo słońca zmienia przebarwia je a w najgorszym przypadku pali.
Na takim balkonie dobrze będzie kaktusom i sukulentom tylko na początku, gdy będa się przyzwyczajały do słoneczka.
Potem kaktusy potrzebują dużo słoneczka ale i cieniowania by się nie spaliły. Sukulenty natomiast mogą stać w większym cieniu, gdyż zbyt dużo słońca zmienia przebarwia je a w najgorszym przypadku pali.