Klonik pokojowy - uprawa, pielęgnacja
- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie wiem, czy to ma znaczenie- na opakowaniu pisze, żeby siać w marcu. Może dlatego nie wyszły? Chociaz nie do końca w to wierzę. Siałam w marcu i wszystkie prawie wzeszły/ kloniki/. Jak masz nasiona to próbuj- jak nie masz to poczekaj do następnego sezonu. Na rynku powinny być w sprzedaży różne kolory sadzonek.
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
- patrycja10
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 10 lip 2007, o 17:40
ja tez mam bawełenke
Wsiałam do doniczki 16.o7 i juz ma takie fajniutkie zawiazki, jak będę miec aparat to tez tu będę dodawac i bedziecie mi radzic.oki?Tez kupiłam na allegro
mariola
- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja bym radziła poczekać do wiosny. Większa pewność i czas by do zimy roślina zmężniała- przeciez musi przeżyć. Zauważyłam, że jak sieje się we włąściwych terminach to lepiej roślinki rosną. Kupiłam niedawno nasiona z Wilmorin- ale będę siać wiosną. Mam juz trochę tych kloników, ale czekam na różne kolory
Na torebce nasion pisze: -" wysiew styczeń -luty pod osłonami. Dwukrotnie pikujemy w fazie wzrostu./ w 1g około 250 nasion - ale ile jest g w torebce nie znalazłam w żadnym miejscu /. Mieszanka-roślin o kwiatach białych, żółtych ,różowych i czerwonych w odcieniach. Temperatura kiełkowania 5 stopni, kiełkuje po 12-15 dniach."
Na torebce nasion pisze: -" wysiew styczeń -luty pod osłonami. Dwukrotnie pikujemy w fazie wzrostu./ w 1g około 250 nasion - ale ile jest g w torebce nie znalazłam w żadnym miejscu /. Mieszanka-roślin o kwiatach białych, żółtych ,różowych i czerwonych w odcieniach. Temperatura kiełkowania 5 stopni, kiełkuje po 12-15 dniach."
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec