Sinningia speciosa,S.hybrida (potoczna Gloksynia)- uprawa
- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
- Taccanivea
- 1000p
- Od: 24 cze 2009, o 12:49
- Taccanivea
- 1000p
- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09
Pewnie nie wiecie- skoro takie padają pytania- że gloksynia na zimę zamiera- przechowuje się tylko bulwę, którą sadząc wiosna pobudza się do powtórnego wypuszczenia liści i kwitnienia...Taccanivea pisze:jak zdrowo przezimować gloksynię? Miałam kiedyś taką niebieściutką ślicznotkę, ale zimy niestety nie przetrwała...

Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
- Taccanivea
- 1000p
- Taccanivea
- 1000p
No no pieknie kwitnie
i kolorek ciekawy, ona kwitnie tak rozłożyscie, ciekawe od czego to zależy bo ta u mnie jedna to te kwiaty miała w takim skupisku że ciężko było liści sie dopatrzeć.
Czy ktos z Was aktualnie szczepi listki, jestem ciekawa efektu bo ja uciełam dwa listki wsadziłam do malutkiego słoiczka z woda i czekam na korzonki ale juz trzy tygonie i korzonków nie widać jak na razie
no ale czekam dalej.
Pozdrawiam

Czy ktos z Was aktualnie szczepi listki, jestem ciekawa efektu bo ja uciełam dwa listki wsadziłam do malutkiego słoiczka z woda i czekam na korzonki ale juz trzy tygonie i korzonków nie widać jak na razie

Pozdrawiam
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki
Moje kaktusiki:)
Moje storczyki

Moje kaktusiki:)
- reniazt
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Basiu postała sobie trochę na balkonie, musiałam jej poodcinać trochę liści - bo strasznie ich było dużo i duże urosły - nawożę ja substralem do kwitnących - chyba jednak nie najlepszy to nawóz.
chmara3 ja też bym tak chciała, żeby kwitła na krótkich łodyżkach - nie wiem czy to od nawozu zależy?
Też próbowałam listki ukorzenić - wsadziłam już dawno do wody i zaczęły się psuć - wyrzuciłam.
Teraz dwa wsadziłam do doniczki z ziemią i czekam.
chmara3 ja też bym tak chciała, żeby kwitła na krótkich łodyżkach - nie wiem czy to od nawozu zależy?
Też próbowałam listki ukorzenić - wsadziłam już dawno do wody i zaczęły się psuć - wyrzuciłam.
Teraz dwa wsadziłam do doniczki z ziemią i czekam.