Mój ogród...Ann-ka72
- roza333
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród...Ann-ka72
Witaj przyszłam do Ciebie w odwiedziny śliczny ten Twój ogródeczek pozdrawiam
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Piękny ten szpaler różaneczników pośród iglaków.Miałam dokupić różaneczniki w szkólce ale tak zalało,że tam nie można dotrzeć.Bardzo żałuję bo pewnie jak będzie można tam jechać to już one niestety przekwitną.
Klematisy są urocze i zawsze można je gdzieś wkomponować.Ja mam na razie tylko 10 szt.Pozdrawiam
Klematisy są urocze i zawsze można je gdzieś wkomponować.Ja mam na razie tylko 10 szt.Pozdrawiam
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
An-ka - miło mi ,że zajrzałaś do mnie Różaneczniki jeszcze trochę pokwitną, może jak woda opadnie to jeszcze kupisz kwitnące.W mojej okolicy na szczęście nie ma powodzi, ale oglądając telewizję, to mam gęsia skórkę. Nie wiem co bym zrobiła, gdyby i u nas było zalane..... Współczuję wszystkim tym, którzy mieszkają na zalanych terenach.
Mnie właśnie także zainteresowały powojniki za ich kwiaty...tylko ten uwiąd(to była moja wina-nawoziłam je w pierwszym roku )-chociaż jak na razie moje 2 szt, które miały uwiąd nie okazują choroby. Policzyłam dokładnie: 5 wielkokwiatowych, 2 bylinowe-Arabella i 3 szt kupione w Biedronce w tym roku-zobaczę jak te biedronkowe sobie poradzą. Na razie rosną- tylko mają takie małe listki...Może Jackmanii tak ma?
Będę musiała poszukać jeszcze jakieś rośliny kwitnące latem, bylin nie chcę bo nie mam czasu żeby ich pilnować-niedopilnowane zarosną wszystko...miałam trochę bylin parę lat temu ale zrezygnowałam,porozdawałam.Pozostały w zasadzie tylko dzwonki karpackie, goździki kropkowane i macierzanka.
Mnie właśnie także zainteresowały powojniki za ich kwiaty...tylko ten uwiąd(to była moja wina-nawoziłam je w pierwszym roku )-chociaż jak na razie moje 2 szt, które miały uwiąd nie okazują choroby. Policzyłam dokładnie: 5 wielkokwiatowych, 2 bylinowe-Arabella i 3 szt kupione w Biedronce w tym roku-zobaczę jak te biedronkowe sobie poradzą. Na razie rosną- tylko mają takie małe listki...Może Jackmanii tak ma?
Będę musiała poszukać jeszcze jakieś rośliny kwitnące latem, bylin nie chcę bo nie mam czasu żeby ich pilnować-niedopilnowane zarosną wszystko...miałam trochę bylin parę lat temu ale zrezygnowałam,porozdawałam.Pozostały w zasadzie tylko dzwonki karpackie, goździki kropkowane i macierzanka.
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
Witaj Anula , trochę dalsza sąsiadko Ależ Ty masz ogród A ten skalniak koło domu jest po prostu rewelacyjny Twoje Rh u azalie to balsam dla moich oczu i teraz piszę bardzo poważnie.
Mieć taką działkę to moje marzenie.
Mieć taką działkę to moje marzenie.
Aniu jednak w sob otę dotarłam do Pisarzowic(słynna szkólka Pudełek,Pudełko) i wróciłam z rhEskimo,Cunningham White,Roseum Elegans ipodobny do Nowej Zembli(zapomniałam nazwy a on trafia do córci ogrodu).Prawie wszystkie różaneczniki jeszcze kwitły więc uciecha dla oczu boska.Koniecznie muszę dokupić i każdemu radzę-azalię Chanel ze względu na zapach.Nie mogłam ruszyć dalej tak przylgnęłam do niej z nosem.Czyli reasumując mamy takie same rh Nową Zemblę iRoseum Elegans.Kupiłam też powojnik i różyczkę rabatową w łososiowym kolorze Amber Hit.Pozdrawiam
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Aniu wpadłam do Ciebie z rewizytą i jestem pod wrażeniem pięknych rh, azalii i magnolii.
Cudnie wyglądają takie duże grupy rh czy azalii.
Ja z azaliami wielkokwiatowymi dopiero debiutuję . Nie wiem jak sobie poradzą pod drzewami, gdzie może nie panuje mrok, ale bezpośredniego słońca też nie ma tylko takie rozproszone.
Pozdrawiam i współczuję problemów z teściową
Cudnie wyglądają takie duże grupy rh czy azalii.
Ja z azaliami wielkokwiatowymi dopiero debiutuję . Nie wiem jak sobie poradzą pod drzewami, gdzie może nie panuje mrok, ale bezpośredniego słońca też nie ma tylko takie rozproszone.
Pozdrawiam i współczuję problemów z teściową
Aśka
Zapraszam
Zapraszam
-
- 1000p
Mutari- dzięki za miłe słowa, ale jesteś pewien że Twoim marzeniem jest mieć taką działkę? Piłeś coś wcześniej?
An-ka - super że jednak Ci się udało!!! Zakupy też udane, teraz tylko dobre podłoże i można zachwycać sie każdego roku pięknym kwitnieniem A jaki powojnik kupiłaś?
Poszukam tej azalii Chanel, skoro polecasz Ja także wybieram sie na małe zakupy "roślinne", ale jak to zwykle bywa po raz kolejny musiałam odłożyć wyjazd, no i z niektórych roślin muszę zrezygnować- brak funduszy...
Asia68- dzięki za miłe słowa.A azalie wielkokw. poobserwujesz, jeśli nie poradzą sobie, to posadzisz na to miejsce hortensje lub różaneczniki, jest taki wybór rośli do miejsca zacienionego, że coś na pewno znajdziesz. Ale myslę,że jednak azalie będą zadowolone
Kilka fotek dzisiejszych.
Wierzba japońska.
Szafirki w końcu pokazały się, tylko czy one nie są za bardzo kudłate?Na zdjęciach na forum inaczej wyglądają.Może to deszcze ....
Pytanie do znawców: Powojnik Barbara Dibley- w ubiegłym roku i 2 lata temu miał uwiąd, w tym roku po podsypaniu nadmanganianem potasu jest dobrze, tylko zastanawiają mnie liście takie wzorzyste po tej stronie co był uwiąd... pączków ma dużo, pędów też wypuszcza sporo... Pędy powyżej tych przebarwień są już zdrowe... martwić się tym? Pewnie jeszcze zapytam się w dziale Powojniki.
I mój prezent od znajomego/zaprzyjaźnionego pana.Dostałam wczoraj, rozmawialiśmy tydzień temu tak niezobowiązująco o sadzonkach pióropusznika strusiego i miałam przyjść któregoś dnia po małe roślinki... Wczoraj mi to p.Arek przytaszczył
No i teraz mam problem, bo muszę coś z tym zrobić,a jeszcze nie mam dobrego pomysłu na taki zacieniony zakątek, miejsce nie przygotowane, a i skalniak koło wierzby jeszcze nie skończony.... te deszcze mnie dobijają. Chyba się upiję z okazji Dnia Dziecka
Miłego dnia życzę wszystkim odwiedzającym
An-ka - super że jednak Ci się udało!!! Zakupy też udane, teraz tylko dobre podłoże i można zachwycać sie każdego roku pięknym kwitnieniem A jaki powojnik kupiłaś?
Poszukam tej azalii Chanel, skoro polecasz Ja także wybieram sie na małe zakupy "roślinne", ale jak to zwykle bywa po raz kolejny musiałam odłożyć wyjazd, no i z niektórych roślin muszę zrezygnować- brak funduszy...
Asia68- dzięki za miłe słowa.A azalie wielkokw. poobserwujesz, jeśli nie poradzą sobie, to posadzisz na to miejsce hortensje lub różaneczniki, jest taki wybór rośli do miejsca zacienionego, że coś na pewno znajdziesz. Ale myslę,że jednak azalie będą zadowolone
Kilka fotek dzisiejszych.
Wierzba japońska.
Szafirki w końcu pokazały się, tylko czy one nie są za bardzo kudłate?Na zdjęciach na forum inaczej wyglądają.Może to deszcze ....
Pytanie do znawców: Powojnik Barbara Dibley- w ubiegłym roku i 2 lata temu miał uwiąd, w tym roku po podsypaniu nadmanganianem potasu jest dobrze, tylko zastanawiają mnie liście takie wzorzyste po tej stronie co był uwiąd... pączków ma dużo, pędów też wypuszcza sporo... Pędy powyżej tych przebarwień są już zdrowe... martwić się tym? Pewnie jeszcze zapytam się w dziale Powojniki.
I mój prezent od znajomego/zaprzyjaźnionego pana.Dostałam wczoraj, rozmawialiśmy tydzień temu tak niezobowiązująco o sadzonkach pióropusznika strusiego i miałam przyjść któregoś dnia po małe roślinki... Wczoraj mi to p.Arek przytaszczył
No i teraz mam problem, bo muszę coś z tym zrobić,a jeszcze nie mam dobrego pomysłu na taki zacieniony zakątek, miejsce nie przygotowane, a i skalniak koło wierzby jeszcze nie skończony.... te deszcze mnie dobijają. Chyba się upiję z okazji Dnia Dziecka
Miłego dnia życzę wszystkim odwiedzającym
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Bardzo ładnie utrzymana wierzba Hakuro Nishiki. A "sadzonka" pióropusznika to faktycznie maleństwo
Ładnie to tak w święto dzieci się upijać
Ładnie to tak w święto dzieci się upijać
-
- 1000p
E tam... zaraz ładnie utrzymana, po prostu tnę ją 3 razy w roku, poza tym ma jakieś 5-6 lat.Wszystkie w tym wieku tak wyglądają
Tych sadzonek jest 4 czy 5. Gdyby były małe to wsadziłabym byle gdzie i czekałyby na swoją kolej, a tak....
Wiesz, ja nie piję, ale raz w roku spróbuję po prostu trafiło na Dzień Dziecka
Tych sadzonek jest 4 czy 5. Gdyby były małe to wsadziłabym byle gdzie i czekałyby na swoją kolej, a tak....
Wiesz, ja nie piję, ale raz w roku spróbuję po prostu trafiło na Dzień Dziecka
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Aniu, uwierz że widziałam zaniedbane, niecięte wierzby wiele razy, więc mogę Cię pochwalić za dobrą pracę
A każda okazja dobra do spróbowania dobrego trunku
A każda okazja dobra do spróbowania dobrego trunku
- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu podziwiam Twój pięknie kwitnący ogród, wspaniałe magnolie, różaneczniki, azalie, też je bardzo lubię, szkoda tylko że nie kwitną przez cały sezon. Dowiaduję się, że nie tylko mój różanecznik bombardowany jest przez lawiny śnieżne z dachu, jest mi z tego powodu znacznie raźniej
Pozdrawiam Tomek
Pozdrawiam Tomek
-
- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Szkoda te azalie i rh teraz tak krótko kwitły, dobrze że chociaż
fotkami przedłużamy ich życie i cieszymy oczy
fotkami przedłużamy ich życie i cieszymy oczy
-
- 1000p
Piofigiel - Dziękuję za odwiedzinki i miłe słowa, miło mi ,że Ci raźniej. Ale to Twój ogród utkwił mi w pamięci.
Danusiu - właśnie dlatego najbardziej lubię wiosnę, ale poszukam roślin, które będą pięknie kwitły latem. Na razie stawiam na jednoroczne - szałwie, żeniszki, petunie, begonie...
I trochę fotek...
Dzisiaj zaszalałam... różanecznik Catarine v.Tol przesadzona w ubiegłym roku na miejsce półcieniste ze słonecznego wyraźne odżyła. Ładne miała przyrosty- ale kiedy przyjrzałam się dokładniej, okazało się,że prawie wszędzie jest po jednym pędzie. Mało kwitła w tym roku, straciła trochę pączków przez lawinę, więc szybko zaczęła wypuszczać przyrosty i postanowiłam wyłamać te przyrosty pojedyncze.Prawie się popłakałam, uwieczniłam jak było, a potem mam nadzieję, pokażę jak będzie ładnie i gęsto...
Zdjęcie sprzed kilku dni.
Zostawiłam tylko pędy podwójne.
Mam nadzieję,że niczego nie pokręciłam z tym wyłamywaniem.
Danusiu - właśnie dlatego najbardziej lubię wiosnę, ale poszukam roślin, które będą pięknie kwitły latem. Na razie stawiam na jednoroczne - szałwie, żeniszki, petunie, begonie...
I trochę fotek...
Dzisiaj zaszalałam... różanecznik Catarine v.Tol przesadzona w ubiegłym roku na miejsce półcieniste ze słonecznego wyraźne odżyła. Ładne miała przyrosty- ale kiedy przyjrzałam się dokładniej, okazało się,że prawie wszędzie jest po jednym pędzie. Mało kwitła w tym roku, straciła trochę pączków przez lawinę, więc szybko zaczęła wypuszczać przyrosty i postanowiłam wyłamać te przyrosty pojedyncze.Prawie się popłakałam, uwieczniłam jak było, a potem mam nadzieję, pokażę jak będzie ładnie i gęsto...
Zdjęcie sprzed kilku dni.
Zostawiłam tylko pędy podwójne.
Mam nadzieję,że niczego nie pokręciłam z tym wyłamywaniem.
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...