Ogrody dwa

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Alina662
1000p
1000p
Od: 9 lis 2009, o 19:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Ogrody dwa

Post »

Ale cudnie jest tu u Ciebie też o takim marzyłam, ale mam co mam i też się cieszę, ale ten klimat u Ciebie jest nie samowity przypomniało mi się dzieciństwo ta rzeka łąka już jest pięknie.A jak weszłam do Twojego podwójnego ogrodu poznając to wierzę że na wsi zrobisz cacko.Chociaż już jest pięknie. ;:196 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p
Od: 2 cze 2010, o 18:09

Post »

Dziękuję Alinko, prawda że piękny? Jeszcze nie do końca mogę uwierzyć, że jest mój, ale maleństwo też kocham, właściwie jak nie miałam ogródka to uwielbiałam moje doniczki :;230 Myślę, że nas maniaków uszczęśliwia każdy kawałek ziemi.
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Aniu , rzeka jest super, w tym roku M oczyścił dno i zrobiliśmy w jednym miejscu zejście więc można się kąpać a nawet pływać. Pióropusznik rośnie jak szalony pod oborą, jest go całe mnóstwo (zdjęcia zrobię w weekend), więc przesadziłam trochę nad rzekę, ładnie się przyjął ale latem w, te upały zmarniał zupełnie, na szczęście odbija z korzeni. Sadzę tam rośliny ekspansywne bo są nieocenioną pomocą w zwalczaniu, "chwastów" :D Po drugiej stronie rzeki jest łąka, bardzo malownicza, lecz okresowo zalewana więc raczej nie sądzę żeby ktoś chciał się tam osiedlić. Łabędzie to chyba co roku ta sama para, tylko ilość młodych się zmienia.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Iwonko, śmiem stwierdzić,że 800 metrów to mało, bo ja mam 700 ,ale 1800 to w sam raz i na różne rabaty i jak będzie potrzeba na rozległy trawnik.Na jedne małe damskie rączki wystarczy.Oby tylko chęci były, powodzenia, widoki z rzeczką wspaniałe.
x-d-a
---
Od: 3 sty 2009, o 16:47

Post »

Iwonko, ja też wierzę, że są miejsca, domy nam przeznaczone. To się wie i czuje. Tak jak Ty my też mamy wrażenie, że dom, w którym teraz mieszkamy czekał na nas. Ten dom ma duszę, a ogród jakąś magię - my się tu doskonale czujemy i nie wyobrażamy sobie powrotu do kamienicy w wielkim mieście. Historia związana z jego zakupem, poprzednimi właścicielami też jest niesamowita - życie pisze takie scenariusze, że najlepszy film się chowa :P
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Igo miło mi Cię gościć, chęci jest dużo rączki nie tylko jedne, bo M tez podziela moje pasje a i mama pomaga na ile jej siły pozwalają, teraz właśnie zrobiła sobie wakacje od miejskiego zgiełku i od dwóch tygodni wyżywa się z moją ciocią w plenerze (czytaj grządkach :;230 ) Wygląda na to, że wystarczy wpuścić do ogrodu odpowiednie osoby i prace same postępują :tan
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Święte słowa Dalu, chętnie usłyszałabym historię Twojego ogrodu bo naprawdę magiczny jest, ale myślę, że to Ty tworzysz tę magię, zawsze z przyjemnością czytam Twoje posty, tchną takim spokojem i życzliwością...Po prostu miła z Ciebie osoba i rośliny to czują :)
Awatar użytkownika
paulinka09
500p
500p
Od: 18 sie 2008, o 13:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko zawitałam do Ciebie wreszcie i szczęka mi opadła :shock: cudownie,kolorowo .Ta wiejska działka cudna,zazdroszczę.Będę pilnie śledziła Twoje poczynania w obydwu ogródkach .
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Z takimi pomocnikami to można świat zawojować. :lol:
A co dopiero kawałek ziemi. ;:224
Awatar użytkownika
Jojola
500p
500p
Od: 21 lip 2010, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko ;:7
z przyjemnością poczytałam o Twoich ogrodach. ten "miejsci" to jak czekoladka w pieknym pudełeczku. ;:25
a drugi tchnie takim spokojem, ciszą ..... urzekł mie zupełnie.
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Oj tak :!: Dzwonię czasem a One cały czas coś dłubią (to rodzinne u nas), będą piękne zdjęcia po niedzieli, już nie mogę się doczekać :tan
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Witaj Paulinko, zapraszam o każdej porze, lubię gości. A jak się czują Twoje roślinki już odżyły troszkę po tych, wichurach? Natura nas nie oszczędza w tym roku :roll:
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Iwonko, w wątku Dali zwrócił moją uwagę Twój ładnie napisany post i tak oto znalazłam się u Ciebie. Ogród warszawski , choć nazywasz go maluchem, sprawia wrażenie dużego, pysznego ogrodu. Wiejski jest już piękny dzięki malowniczemu położeniu. Dom też jest uroczy, ciepły i podoba mi się jego zadaszony taras. Kiedy przeczytałam, że ?na każdego gdzieś czeka jego dom? zrobiło mi się cieplej na sercu, bo sama mieszkam w wynajętych domach.
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”