Działeczka Erazma i nie tylko ... 1 cz.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziś przekopałem i przegrabiłem ziemię w tunelu foliowym. Zainstalowałem też system nawadniania kropelkowego. Mogę już sadzić pomidory i paprykę. Na głębokości 10 - 15 cm ziemia w tunelu ma temperaturę 10ºC, czyli nie jest źle. Wysiana 5 kwietnia rzodkiewka i sałata już wzeszła.
Robię też nawadnianie kropelkowe z węży "T-Tape" pod 3 rzędy ogórków, które puszczę tak jak w ubiegłym roku do góry po sznurkach. Znacznie zmniejsza to ryzyko infekcji chorobami grzybowymi, ułatwia zbiory, opryski i oczywiście nie muszę „latać” z konewką po działce.
Robię też nawadnianie kropelkowe z węży "T-Tape" pod 3 rzędy ogórków, które puszczę tak jak w ubiegłym roku do góry po sznurkach. Znacznie zmniejsza to ryzyko infekcji chorobami grzybowymi, ułatwia zbiory, opryski i oczywiście nie muszę „latać” z konewką po działce.
Pozdrawiam Andrzej.
Witam. Proszę o pomoc. Erazm pisze że zainstalował system nawadniania kropelkowego. W dniu dzisiejszym zakładam folie na szkielet (po raz pierwszy w zyciu). Mam do swojej działki ok 20 km dlatego nie moge odwiedzać jej codziennie i myślałem o nawadnianiu. Proszę czy ktoś mógłby mi powiedzieć o co chodzi z tymi kropelkami i jak to zrobić. Z góry dziękuję za pomoc. Muszę się spieszyc bo żonie rozsady juz się nie mieszcza na parapetach