Przyśpieszanie kiełkowania nasion
- GERTRUDA
- 1000p
- Od: 25 lis 2007, o 17:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Kiełki, hodowla, gatunki
Widywałam też w Leroy i OBI
Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
Ja swoją kupiłam w Leroy Merlin, ale w Warszawie - raczej w każdym mieście asortyment taki sam
W lutym kupiłam w Castoramie za 32 zł.
- aśka2006
- 500p
- Od: 18 gru 2007, o 13:23
Kiełkujecie nasiona gorczycy i kaszy gryczanej?
Mam spore doświadczenie z różnymi kiełkami a te mi się systematycznie psują...zaczynają okropnie pachnieć...macie jakiś patent na te właśnie?
Mam spore doświadczenie z różnymi kiełkami a te mi się systematycznie psują...zaczynają okropnie pachnieć...macie jakiś patent na te właśnie?
Aśka
Kiełki roślin strączkowych wystarczy chwile przesmażyć na oliwie z oliwek i robią się cudownie pyszne. Nabierają orzechowego posmaku, proponuję spróbować. Ja byłam niebywale zaskoczona smakiem smażonych znając smak surowych.Esmeralda pisze:Aniu, ja mam właśnie jeszcze opakowanie kiełków soi do spróbowania, ale po grochowych doświadczeniach podejrzewam, że strączkowe są mało zjadliwe i chyba już soi nie ruszę. Utwierdziłaś mnie w decyzji
-
- 1000p
- Od: 26 sty 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Potwierdzam, fasola mung po podsmażeniu jest ok a jak dodać trochę sosu sojowego to jeszcze lepsza.
- krynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2014, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asia,kasza gryczana to półprodukt,a do kiełkowania to nasiona gryki
A ja mam pytanie z innej beczki-mam nasiona brokuła na kiełki i strasznie mnie kusi,zeby zrobic z tych nasion rozsadę i wysadzić,bo kiełkują szybko i obficie. Tylko ciekawa jestem,co z tego wyrośnie?
A ja mam pytanie z innej beczki-mam nasiona brokuła na kiełki i strasznie mnie kusi,zeby zrobic z tych nasion rozsadę i wysadzić,bo kiełkują szybko i obficie. Tylko ciekawa jestem,co z tego wyrośnie?
Pozdrawiam serdecznie- Ela
- karminka
- 200p
- Od: 18 sie 2012, o 14:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie musisz oddzielać łupinek po nasionach od kiełków. Są mięciutkie i na pewno nie spowodują dolegliwości żołądkowych.
Czerwoną kapustę wysiałam jeden raz i więcej nie będę. Kiełki są malutkie, a czas kiełkowania dość długi. Kiełkownice są w sieci Auchan.
Czerwoną kapustę wysiałam jeden raz i więcej nie będę. Kiełki są malutkie, a czas kiełkowania dość długi. Kiełkownice są w sieci Auchan.
Pozdrawiam, Ania.
Ostatnio kupiłam kiełki soczewicy i już wiem że zagoszczą u mnie na pewno , kupię tylko kiełkownicę i do dzieła
- cashmir1975
- 100p
- Od: 26 kwie 2013, o 10:08
Witam na kiełkowym wątku, fajnie że taki wątek jest Co do kiełkownicy, to nie jest potrzebna, u mnie wszystko na tym pleśniało, więc na jednym blogu trafiłam na pomysł ze słoikiem, u mnie na lucernie sprawdził się znakomicie, teraz fasola mung i słonecznik i widzę że świetnie sobie radzą;) A co do nasion to trzeba poszukac na All... są większe opakowania no po 100 gram i taniej wychodzi niż te z marketów, a jakość jak u mnie bez zarzutu:)
pozdrawiam wszystkich ..Tamara
- yareka
- 50p
- Od: 26 lip 2010, o 15:47
Najlepszy słoik i gaza, mam kiełkownicę(i ciemną, i jasną) ale wszystko pleśnieje wcześniej czy później. Np. słonecznik to tylko mi wychodzi ze słoika, kupuje łuskane ziarna na wagę(jak najwięcej całych żeby było)moczę w dużej ilości wody aż się odzieli taka biała skórka i zlewam, potem kiełkowanie... pyszne.
-
- 100p
- Od: 30 wrz 2012, o 14:23
A ja powiem czego NIE polecam
bazylia - liczyłam na chociazby mały bazyliowy posmak - zero - nic ciekawego, smak dziwny
buraczki - napalilam sie na kolor - ale daje im minusa - długo kiełkuja, smak bardzo nieciekawy
bazylia - liczyłam na chociazby mały bazyliowy posmak - zero - nic ciekawego, smak dziwny
buraczki - napalilam sie na kolor - ale daje im minusa - długo kiełkuja, smak bardzo nieciekawy
regulamin
Kiełkuję od wieeelu lat. Mam już drugą kiełkownicę trzypoziomową i jeszcze nigdy nic mi nie spleśniało. Płuczę dwa razy dziennie.
Kasia