Iglakowo
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Iglakowo
Parę widoczków z tarasu:
deszcz własnej produkcji:
deszcz własnej produkcji:
Elu, uwielbiam Twoje iglaki, ale pokazałaś też istny festiwal żurawek i host pięknie jest!
moje iglaki po zimie - mimo młodych przyrostów - nie są w szczytowej formie... podkarmiam je, ale wciąż znajduję jakieś suche miejscami gałązki, zwłaszcza płożących jałowców... przymarzły? no i strata Omoriki
moje iglaki po zimie - mimo młodych przyrostów - nie są w szczytowej formie... podkarmiam je, ale wciąż znajduję jakieś suche miejscami gałązki, zwłaszcza płożących jałowców... przymarzły? no i strata Omoriki
-
Agnieszko, widziałam Twoją omorikę - strasznie szkoda - takie duże drzewo. U mnie też sporo pędów w iglakach jest suchych, co raz to jakieś muszę wycinać... Ta zima była straszna dla roślin - najpierw nagłe mrozy - 30 stopni, potem znów powrót zimy w maju... Szkoda gadać... i to ma być te ocieplenie klimatu
To teraz festiwal świerków białych:
P. glauca Arneson's Blue Variegata:
P.G. Alberta Blue:
P. g. Sanders Blue ( powiem prawdę, że te niebieskie odmiany niewiele się różnią):
P. g. Piccolo a za nią P.g. Laurin ( myślałam, że będzie węższa :
To teraz festiwal świerków białych:
P. glauca Arneson's Blue Variegata:
P.G. Alberta Blue:
P. g. Sanders Blue ( powiem prawdę, że te niebieskie odmiany niewiele się różnią):
P. g. Piccolo a za nią P.g. Laurin ( myślałam, że będzie węższa :
świerczki przepiękne! ja mam tylko Conica, może kiedyś uzupełnię o niektóre z Twojej kolekcji... no ta mordka psia
co do omoriki, to obok tej wycietej jest jeszcze jedna... ma ze 3,5m i podejrzewam, ze tez padnie... nie widze przyrostow (pozostale omoriki w innym miejscu w ogrodzie juz ruszyly)... Topsin i czekac na cud?
co do omoriki, to obok tej wycietej jest jeszcze jedna... ma ze 3,5m i podejrzewam, ze tez padnie... nie widze przyrostow (pozostale omoriki w innym miejscu w ogrodzie juz ruszyly)... Topsin i czekac na cud?
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Elu, dopiero dziś z powodu zapracowania mogę poserfować na forum ale dałaś popis iglakowych kompozycji.
Niestety moje hosty wyglądają jak w listopadzie, porażka, tylko płacz mi na myśl przychodzi. Może w lipcu będzie się nadawało coś do pokazania.
Niestety moje hosty wyglądają jak w listopadzie, porażka, tylko płacz mi na myśl przychodzi. Może w lipcu będzie się nadawało coś do pokazania.
-
Agnieszko, psia mordka to cała ozdoba ogrodu Omorik na razie nie wywalaj - zawsze zdążysz. Może jednak ożyją...
Igo, strasznie Ci współczuję z powodu host, ja bym się chyba zapłakała na śmierć.... Nasze anomalie pogodowe muszą je maltretować - jak nie grad to majowe mrozy! Iglaki to moja pasja i sama nie wiem, czy większa od tej hostowej czy nie
Parę dzisiejszych fotek.
Zakwitł orlik:
azalie jeszcze w pąkach:
żurawki dochodzą do siebie po zimie:
Nie może oczywiście zabraknąć iglaków:
i oczywiście host:
Pistache:
Hoosier Dome:
Golden Meadows:
Igo, strasznie Ci współczuję z powodu host, ja bym się chyba zapłakała na śmierć.... Nasze anomalie pogodowe muszą je maltretować - jak nie grad to majowe mrozy! Iglaki to moja pasja i sama nie wiem, czy większa od tej hostowej czy nie
Parę dzisiejszych fotek.
Zakwitł orlik:
azalie jeszcze w pąkach:
żurawki dochodzą do siebie po zimie:
Nie może oczywiście zabraknąć iglaków:
i oczywiście host:
Pistache:
Hoosier Dome:
Golden Meadows:
-
Elu, piękne zdjęcia i niesamowita kolekcja host... ale, żurawka popielata - dla mnie niespotykana... co to za odmiana?
-
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Taki zestaw iglaków to raj dla moich oczy po prostu uwielbiam iglaki w każdej postaci sam nie mam ich zawiele, że względów metrażowych ale to co tu widzę aż ślinka cieknie
A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
Przyszłam z rewizytą skuszona iglakowym tytułem i ... oj, jak masz pięknie! Tyle igiełek w tak róznych formach i kolorach. A do tego hosty Pięknie u Ciebie!!!
Witaj piękny iglakowy ogród a i żurawek też masz niezłą kolekcję.Pozdrawiam
-
Witajcie wszyscy Dzięki za miłe słowa
Agnieszko, hosty to moja pasja kolekcjonerska, parę ich już mam. Żurawki także zresztą. Powiedz, o którą konkretnie żurawkę pytasz?
muszu852 i dkny, uwielbiam iglaki przede wszystkim za ich piękny wygląd, ale i za to, że są bezobsługowe ( no, prawie zawszce )
haszko, żurawek mam już sporo, ale uch nazw nie znam na pamięć tak jak host i nie pamiętam,która gdzie rośnie - muszę więc dokopywać się do znaczników
Mój ulubiony zakątek hostowy (ciągle brak mi czasu na porządne pielenie - skąd te chwasty się biorą? ):
Lilak Pablin już przekwitł, ale jaki zapach wydzielał....:
Pinus Mugo Frushingold w najpiękniejszej szacie, pod nią sfatygowana przez grad hosta :
W centrum Abies lasiocarpa 'Compacta' i Striptease podziurawiona jak serią z karabinu:
Abies koreana 'Luminetta" obrodziła szyszkami:
Berberys 'Rose Glow' zrobił się strasznie ekspansywny - bez sekatora chyba się nie obejdzie :
Rabata, którą od gradu osłonił dom, na szczęście:
Ta część ogrodu ucierpiała najbardziej podczas czwartkowej nawałnicy :
Na szczęście nie wszystkie hosty zostały przerobione na sałatkę przez grad:
Golden Meadows :
Praying Hands ( w tle rany na liściu od gradu ):
Emerald Necklace:
Fan Dance:
Spilt Milk:
Agnieszko, hosty to moja pasja kolekcjonerska, parę ich już mam. Żurawki także zresztą. Powiedz, o którą konkretnie żurawkę pytasz?
muszu852 i dkny, uwielbiam iglaki przede wszystkim za ich piękny wygląd, ale i za to, że są bezobsługowe ( no, prawie zawszce )
haszko, żurawek mam już sporo, ale uch nazw nie znam na pamięć tak jak host i nie pamiętam,która gdzie rośnie - muszę więc dokopywać się do znaczników
Mój ulubiony zakątek hostowy (ciągle brak mi czasu na porządne pielenie - skąd te chwasty się biorą? ):
Lilak Pablin już przekwitł, ale jaki zapach wydzielał....:
Pinus Mugo Frushingold w najpiękniejszej szacie, pod nią sfatygowana przez grad hosta :
W centrum Abies lasiocarpa 'Compacta' i Striptease podziurawiona jak serią z karabinu:
Abies koreana 'Luminetta" obrodziła szyszkami:
Berberys 'Rose Glow' zrobił się strasznie ekspansywny - bez sekatora chyba się nie obejdzie :
Rabata, którą od gradu osłonił dom, na szczęście:
Ta część ogrodu ucierpiała najbardziej podczas czwartkowej nawałnicy :
Na szczęście nie wszystkie hosty zostały przerobione na sałatkę przez grad:
Golden Meadows :
Praying Hands ( w tle rany na liściu od gradu ):
Emerald Necklace:
Fan Dance:
Spilt Milk:
- igielka78
- Od: 13 mar 2008, o 10:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Elu, zazdroszczę pięknej Luminetty. U mnie dwa podejścia do niej i dwa nieudane, trzeci raz chyba nie będę próbować..., no chyba, że uda mi się kupić większy egzemplarz w dobrej cenie.