W ogrodzie cz.2 - Beata T

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Re: W ogrodzie cz.2 - Beata T

Post »

Ile gości a ja od 2h usiłuję coś wkleić :wit

Margo2 Gosiu witaj :D
Ja bardziej bym stawiała że Bonica to ta druga wielokwiatowa róża o bardziej intensywnym odcieniu różu - pewnie o niej myślisz ...są wspaniałe jedna i druga :lol:
Reni4 Witaj :D
Rabatki nowe więc i nasadzenia malutkie ale za rok za dwa już będzie inny widoczek jak wszystko urośnie a jeszcze na pewno coś dosadzę :wink:
Ann-ka72 Oj tak rojniki i rozchodniki fajnie potrafią się rozchodzić , ale niestety nie znam nazw moich skalniakowatych :D Mam takie stworzenie któremu każda karteczka czy folia smakuje ;:224 żurawki polecam piękne mają listki i są całym rokiem a że kwiatki małe no cóż wszystkiego nie można mieć :wink:
AGNESS O jeszcze Ci nie kwitną ,a ja już patrzę że moje po tych deszczach przekwitną ....no ale teraz są śliczne i ten specyficzny zapaszek rozsiewają :lol:

Zapraszam ponownie :lol:
Za oknem deszczowo i wczoraj i dzisiaj więc co nieco skąpane w deszczu : róże wielokwiatowe ta o jasnym odcieniu była już pokazywana i rozkwitła w pełni ta ciemniejsza ...pokrój i kwiat podobny tylko kolorek inny :wink:
Obrazek Obrazek
- i obie razem i w towarzystwie innych różyczek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
- i kolejna różyczka która zakwitła 2 szt taki ciemny róż ma być pienna tylko jakoś tego po niej nie widać
Obrazek Obrazek
new dawn i pink apollo i kolejna tylko nazwa gdzieś umknęła ;:223 (2 nowe nabytki wiosenne)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
- i jeszcze takie 2 zakwitły mi na rondku , a w sumie mam 14 na rondku + maleństwo które się wyhodowało i 6 pod płotkową pergolą ....
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie wszystkich odwiedzających :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czy na pierwszym i na drugim zdjęciu to ta sama róża?
Na pierwszym powiedziałabym, że na 100% Bonica, ale to drugie zdjęcie zdecydowanie nie bonicowe.
Bonica jest totalnym bladawcem. Nie jest intensywnie różowa. Pąki ma ciemniejsze od rozwiniętych kwiatów.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Margo2 Gosiu dwie różne i na trzecim widać różnice w kolorze ..... ja się zasugerowałam Twoją nazwą i zajrzałam http://www.rosarium.com.pl/k/?id=153&Bonica i tu jest ciemna jak nic :roll: chociaż 3 i 4 zdjęcie są już jaśniejsze czy to możliwe aby te dwie tak samo się nazywały :roll:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dobrze Beatko, że ten grad nie wyrządził wielkiej szkody.
Twoje roślinki są bujne i pięknie kwitną.
Lilie i różyczki super.
Moje już maja po tych deszczach swój czas za sobą.
Teraz tylko na słonko czekam. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko tutaj masz też Bonicę http://www.roses.webhost.pl/2008/03/bonica/
Nie wiem. Może to zalezy od ziemi.
Ja mam piaski.
Moja jest różowa, do blado różowej.

Obrazek

Dlatego ta pierwsza na Twoich zdjęciach to dla mnie Bonica.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

kogra Grażynko dziś to już czwarty dzień leje brrrr ....wszystko zaczyna się rozkładać a raczej opadać do ziemi :(
Mizernie widzę te moje kwiatki i ja już też chce słonka ;:3
Margo2 Gosiu u mnie też piachy a różyczka taka sama jak Twoja Bonica a opis pasuję tak jak pisałam do obydwu no tylko szkoda że przy okazji nigdzie nie trafiło się na nazwę tej ciemniejszej :lol: Ja je uwielbiam bo są prześliczne i ta masa kwiatów urzeka czyż nie :lol:

Deszczowo ale kwiatowo to jeszcze raz pozachwycam się jukami, bo biedne kładą się już po nich będzie i liliami bo te to mój nowy nabytek i w tym roku coś mnie na nie naszło :wink: ostatni ma 9 kwiatków :lol:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09

Post »

Witaj Beatko ale masz cudowne juki ja swoje przesadzałam i mam tylko jedna kwitnącą ogólnie mam 4 juki pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cześć Beatko, ja mam juki już sześć lat i ani razu nie kwitły. Natomist rosną sobie dobrze w liście. Fenomen jakiś czy co?
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Beatko - przejrzałam Twój ogród i stwierdzam, że jest bardzo piękny ;:138
Oooogrom róż masz, piękne, ale mam pytanko, rabatki masz wysypane korą - skąd ją bierzesz, chyba nie kupujesz, bo na tyle kory to dużo kasy byś wydała :?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja juka kwitła tylko raz. Chyba na przyszły rok pójdzie do kosza. Szczególnie, że upodobał ją sobie mój pies i czasem ją podlewa.
Liście wyglądają nieciekawie.
Czyli ustaliłyśmy Bonici :D
Będę rozglądała się za tą ciemniejszą. Może gdzieś nazwa sie trafi.
Grunt, że pieknie kwitnie.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ciągle pada i pada więc witam deszczowo a by się chciało słonecznie ;:3

pestka W tym roku kwitną mi tylko 2 w zeszłym miałam 4 kwitnące :D
wanda7 O sześć lat to długo moje zakwitły po czterech i odpukać w tym roku zakwitły ponownie :wink: Podobno niektóre kwitną co cztery lata ale ja myślę że to zależy od przyrostów które muszą swoje odsiedzieć i wtedy zakwitają :roll:
agusia2410 Witaj ... korę kupuję ,niestety ale wyszukuję gdzie można ją nabyć taniej - warto rozejrzeć się w pobliskich okolicach czy nie mają luzem albo sami nie pakują no i sama sobie przywiozłam a to też spora oszczędność :P
Margo2 Gosiu szkoda wyrzucać - moje w tym roku też nie ciekawie wyglądają bo trochę zmarzły,liście takie nie ciekawe znowu się proszą o oczyszczenie :roll: Ja bym jej dała jeszcze szanse a jak nie to chociaż ma gdzie piesek ;:224 bo jak nie to Ci upatrzy coś innego to już taka natura tych naszych pupili :;230 :;230 :;230
Oczywiście Bonica :wit

To dziś zapomniane powojniki (mam ich 3 , 1 zmarzł) zdjęcia z różnych dni czerwca i begonie
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A powiedz mi jeszcze czy kora może być obojętnie jaka, czy też tylko z liściastych czy iglastych, bo coś mi się obiło, że z któryś, ale nie pamiętam jakich :shock: :evil: ;:162
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aguś przeważnie kora jest sosnowa :D ale w innych rejonach Polski może jest i inna nie wiem ....
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”