Szaleństwo ogrodowe Agusi
- agusia2410
- 500p
- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Szaleństwo ogrodowe Agusi
Dzisiaj na ogrodzie rozwinął się nowy liliowiec i pierwsze lilie
a ta malwa miała być podwójna i chyba fioletowa (mówię chyba bo na jesieni kupiłam dwie - jedną fioletową a drugą nie pamiętam, ale na pewno nie czerwoną, bo taką mam)
a ta malwa miała być podwójna i chyba fioletowa (mówię chyba bo na jesieni kupiłam dwie - jedną fioletową a drugą nie pamiętam, ale na pewno nie czerwoną, bo taką mam)
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Jaka ładna pomyłka Będziesz miała więcej czerwonych malw. Ja malwy wysiewam, dobrze wschodzą, tylko na kwitnienie trzeba poczekać. Nie przeszkadza mi, że się wysiewają, siewki przesadzam. W tym roku się okaże, czy kupione przeze mnie nasiona to malwy pełne, rośliny całe w pąkach, a kolory-niespodzianka
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja kupiłam opakowanie malw pełnych,wszystkie już kwitną i sa pojedyńcze,mało tego oberwałam prawie wszystkie liście,bo maja choroba,a żadne opryski nie pomagały.Kilka dni temu wysiałam kolejną paczkę niby pełnych,w sierpniu wysadzę na docelowe miejsce,na drugi rok będą znowu niespodzianki.
- agusia2410
- 500p
Mam jedną malwę, nie wiadomo skąd się wzięła, po prostu pewnego dnia się pojawiła, i tak sobie rośnie już z 4 lata, i kwitnie pięknie
do tej pory rosła pod folią, a w tym roku przesadziłam ją na nową część, rozsadziłam bo były trzy sadzonki, wszystkie będą kwitły, i kiedy zobaczyłam sadzonki o innych kolorach pełnych, zakochałam się. Szkoda że są pojedyńcze, i do tego w innym kolorze. Niestety do tej pory nie miałam na nich rdzy, ale w tym roku i moje dopadło. Widać w tamtym miejscu lepiej im służyło, były osłonięte z jednej strony przez folię, z boku przez maliny, więc wiatr wiele na nich nie wiał, ale miały tam sucho i musiałam je podlewać nawet po deszczach, do tego rosły pod oknem folii i przeszkadzały przy otwieraniu
Dzisiaj rozwinął się następny liliowiec, bardzo podobny do wczorajszego
a może to nawet taki sam???
do tej pory rosła pod folią, a w tym roku przesadziłam ją na nową część, rozsadziłam bo były trzy sadzonki, wszystkie będą kwitły, i kiedy zobaczyłam sadzonki o innych kolorach pełnych, zakochałam się. Szkoda że są pojedyńcze, i do tego w innym kolorze. Niestety do tej pory nie miałam na nich rdzy, ale w tym roku i moje dopadło. Widać w tamtym miejscu lepiej im służyło, były osłonięte z jednej strony przez folię, z boku przez maliny, więc wiatr wiele na nich nie wiał, ale miały tam sucho i musiałam je podlewać nawet po deszczach, do tego rosły pod oknem folii i przeszkadzały przy otwieraniu
Dzisiaj rozwinął się następny liliowiec, bardzo podobny do wczorajszego
a może to nawet taki sam???
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Piękne są pełne malwy Dwa lata temu też miałam z własnego wysiewu, dużo rozdałam. A te, które zostawiłam sobie, połamały koty. Moje. Cieszyłam sie tylko dwoma. I dziesięcioma u sąsiadki
-
- 200p
- Od: 27 mar 2011, o 21:27
Aguś śliczna ta pełna malwa, ja w tym roku wysiałam mieszankę pełnych, ciekawe co zastanę za rok...? a bardzo lubię malwy, kojarzą mi się z dzieciństwem i ogródkiem babci
pozdrawiam
pozdrawiam
- agusia2410
- 500p
Ja też pokochałam pełne malwy, ale ja nie siałam malw, chyba nasiona przywiał wiatr, tylko skąd, skoro najbliżsi sąsiedzi mieszkają 500 m dalej
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Pełne malwy sie pięknie prezentują .Ja mam tylko te zwykłe ,ale już pełne wysiane
- agusia2410
- 500p
Zastanawiam się nad kupnem nasion pełnych, aby mieć inne kolory, tylko wielokrotnie słyszałam opinie, że z siewu wyrasta mało pełnych, przeważnie są o pojedyńczych kwiatach i jak zasieję, to musiałabym zostawić wszystkie siewki, może któraś byłaby pełna???andrzejek pisze:Pełne malwy sie pięknie prezentują .Ja mam tylko te zwykłe ,ale już pełne wysiane
-
Na pewno się jakieś pełne trafią .
- agusia2410
- 500p
Powinny Tylko dopóki nie zakwitną, to nie wiadomo co się ma, i w takim przypadku trzeba trzymać wszystkie siewki, tylko gdzie???andrzejek pisze:Na pewno się jakieś pełne trafią .
-
Jakiś rozsadniczek sobie przygotuj ,albo kawałek poletka.Gdzieś czytałem jak rozpoznać ,po młodej roślinie czy będzie to pełna malwa ,ale zapomniałem gdzie.
- agusia2410
- 500p
Jak mojemu zabiorę znowu kawałek poletka, to mnie chyba udusi Muszę go trochę przyzwyczaić do tego co już zabrałamandrzejek pisze:Jakiś rozsadniczek sobie przygotuj ,albo kawałek poletka.Gdzieś czytałem jak rozpoznać ,po młodej roślinie czy będzie to pełna malwa ,ale zapomniałem gdzie.