Moja działka-danutab cz.4
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moja działka-danutab cz.4
Danusiu, ile lat ma Twoja róża na pniu?
Ładna już i duża
Ładna już i duża
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danka wielkość kwiatu mnie zafascynowała...chyba,że zdjęcie w pierwszym planie z kwiatem daje takie złudzenie...Powiedz co miałaś na myśli pisząc że pobija rekordy wielkości.
Clematis Rubromarginata robi wrażenie ,gdy kwiatów ma całą masę ...w trzecim roku...wtedy i zapach jest bardziej wyczuwalny...
Ładna Comtesa
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Frida
- Od: 31 mar 2008, o 13:50
Zwabiły mnie do Ciebie róże i powojniki. Weszłam i będę zagladać często, żeby mi wątek nie umknął to melduje się Danuta u Danuty.
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Trochę szkoda ostróżek...ale w wazonie też ładnie wyglądają masz takie wypasione odmiany.
Ja mam młodego Rubromarginatę, a zapach wyczuwam z metra. Aromatika, jako jedyny z tegorocznych zakupów, nie odbił ale i tak mu nie podaruję
Ja mam młodego Rubromarginatę, a zapach wyczuwam z metra. Aromatika, jako jedyny z tegorocznych zakupów, nie odbił ale i tak mu nie podaruję
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
Aniu myślę że mówisz o Super Doroty to róża pienna kaskadowa kupiona na wiosnę zeszłego roku zimowała u mnie na zewnątrz tej zimy.
Nelu ja myślę że to złudzenie, co prawda kwiat jest duży ale mam clematisy które w tym roku miały jeszcze większe kwiaty.Dla mnie Clematis Rubromarginata to taka mgiełka nie daje dużego efektu kupiłam ją ze względu na zapach ale jak dla mnie mało wyczuwalny.
Danusiu wpadaj ile tylko masz ochoty w tym roku większość róż to młódki więc nie są zbyt efektowne, może w następnym będzie co podziwiać.
Basiu w tym roku wyjątkowo ostróżki urosły dorodne sama jestem zaskoczona chociaż ich nie dokarmiałam. Co do zapachu to widocznie z moim węchem coś nie tak.Dla mnie wszystkie róże pachną delikatnie oprócz Papy i Myriam one pachną oszałamiająco ten zapach u róż lubię.
Nelu ja myślę że to złudzenie, co prawda kwiat jest duży ale mam clematisy które w tym roku miały jeszcze większe kwiaty.Dla mnie Clematis Rubromarginata to taka mgiełka nie daje dużego efektu kupiłam ją ze względu na zapach ale jak dla mnie mało wyczuwalny.
Danusiu wpadaj ile tylko masz ochoty w tym roku większość róż to młódki więc nie są zbyt efektowne, może w następnym będzie co podziwiać.
Basiu w tym roku wyjątkowo ostróżki urosły dorodne sama jestem zaskoczona chociaż ich nie dokarmiałam. Co do zapachu to widocznie z moim węchem coś nie tak.Dla mnie wszystkie róże pachną delikatnie oprócz Papy i Myriam one pachną oszałamiająco ten zapach u róż lubię.
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Już nie pamiętam , na którym krzesełku ja siedziałam
Muszę cofnąć się do zeszłorocznych fotek.
Piękny biały powojnik ,już zapisałam sobie odmianę.
Muszę cofnąć się do zeszłorocznych fotek.
Piękny biały powojnik ,już zapisałam sobie odmianę.
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu zanim się tutaj znalazłam pochodziłam po zeszłorocznym ogródku .
Dojrzałam,że masz podobnie zrobione skarpy i po środku schody,a tego wcześniej nie widziałam.
Najbardziej podziwiam clematisy,których nie mogę się doczekać takich pięknych okazów jak Twoje.
Moja Violet Elizabeth pięknie kwitła w 1 roku po posadzeniu,jak ją przesadziłam,nie kwitła,a w tym roku to nie wiem co z nią .Guersney Cream kwitnie wcześnie ,jest wytrwała bestia,zima jej nie straszna,tej akurat widziałam pąki jak byłam chwilowo w Polsce.
Twoja Impresja, jak wolisz, ładnie kwitnie,moja po zimie była nieciekawa,a teraz nie wiem .
Mam nadzieję,że odbiła.
Dojrzałam,że masz podobnie zrobione skarpy i po środku schody,a tego wcześniej nie widziałam.
Najbardziej podziwiam clematisy,których nie mogę się doczekać takich pięknych okazów jak Twoje.
Moja Violet Elizabeth pięknie kwitła w 1 roku po posadzeniu,jak ją przesadziłam,nie kwitła,a w tym roku to nie wiem co z nią .Guersney Cream kwitnie wcześnie ,jest wytrwała bestia,zima jej nie straszna,tej akurat widziałam pąki jak byłam chwilowo w Polsce.
Twoja Impresja, jak wolisz, ładnie kwitnie,moja po zimie była nieciekawa,a teraz nie wiem .
Mam nadzieję,że odbiła.
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danuś róża Louise Odier u mnie w tym roku się nie popisała,po pierwsze bardzo mocno ją ścięłam ,a kwiaty miała małe i w ogóle mnie nie zachwyciła...rok temu wrażenia odwrotne...Twoja ładnie wygląda...długo ją masz...?
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
DANUSIU Lolitę też chcieliśmy z Basia sobie jesienią zamówić ,ale była już wysprzedana . Widzę ,że jest piękna taka jakie uwielbiam to samo Paco Rabane . Coś ostanio mnie wzięło na pastele Artemis i Amaretto również są piękne
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Danusiu, a Lolita długo u Ciebie? Zauroczył mnie ten kolor kwiatka takie podobają mi się najbardziej.
O, Jadzia pisze, że chciałyśmy ją nawet zamówić pewnie tak, choć nie pamiętam.
O, Jadzia pisze, że chciałyśmy ją nawet zamówić pewnie tak, choć nie pamiętam.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Basia obu nam sie ona podobała ,ale już jej nie było jak zamawialiśmy jesienia
- Dyskrecja
- Od: 22 lis 2010, o 20:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zwiedziłam dzisiaj Twój ogród Danusiu, masz piękny, zadbany taras, wiele gatunków roślin no i piękne róże i powojniki.
Będę do Ciebie zaglądać, bo nie mam takich odmian róż jak Twoje.
Będę do Ciebie zaglądać, bo nie mam takich odmian róż jak Twoje.
Olu wiesz że ja też nie pamiętam gdzie siedziałaś.Biały powojnik ma lekko lila nalot ale prawie nie zauważalny.
Halinko zdecydowanie Impresja i chociaż Gosia dała mi jej nazwę faktyczną mnie bardziej pasuje do niej Impresja.Z tego co wiem clematis nie lubi być przesadzany robi się wówczas kapryśny.Ja też czasami chodzę po innych ogrodach i też w pierwszej chwili wiele nie zauważam tak to już bywa.Kiedy wreszcie wrócisz do swojego ogródka nie będziesz się umiała nim nacieszyć po tak długiej nieobecności.
Nelu Louise Odier mam od zeszłego roku ale u mnie rośnie razem z Reine des Violettes na tarasie i nie mają tam prawie słońca i ś dosyć mizerne ta druga jeszcze nie kwitła.
Jadziu bo obie są ładne może w tym roku będzie w sprzedaży to sobie kupicie.
Basiu widzę że Jadzia czuwa nad sytuacją co do Lolity mam ją od jesieni jest na razie zdrowa ale najładniejsza jest w takim otwarciu jak na zdjęciu bo później robi się bardziej różowa.
Heniu może nie masz takich odmian ale za to masz je bardzo dorodne w porównaniu z moimi być może i ja doczekam się takich ładnych krzaków.
Halinko zdecydowanie Impresja i chociaż Gosia dała mi jej nazwę faktyczną mnie bardziej pasuje do niej Impresja.Z tego co wiem clematis nie lubi być przesadzany robi się wówczas kapryśny.Ja też czasami chodzę po innych ogrodach i też w pierwszej chwili wiele nie zauważam tak to już bywa.Kiedy wreszcie wrócisz do swojego ogródka nie będziesz się umiała nim nacieszyć po tak długiej nieobecności.
Nelu Louise Odier mam od zeszłego roku ale u mnie rośnie razem z Reine des Violettes na tarasie i nie mają tam prawie słońca i ś dosyć mizerne ta druga jeszcze nie kwitła.
Jadziu bo obie są ładne może w tym roku będzie w sprzedaży to sobie kupicie.
Basiu widzę że Jadzia czuwa nad sytuacją co do Lolity mam ją od jesieni jest na razie zdrowa ale najładniejsza jest w takim otwarciu jak na zdjęciu bo później robi się bardziej różowa.
Heniu może nie masz takich odmian ale za to masz je bardzo dorodne w porównaniu z moimi być może i ja doczekam się takich ładnych krzaków.