Kwiaty Patrycji
-
- 1000p
- Od: 30 maja 2011, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Kwiaty Patrycji
Przedszkolaki niech szybko rosną
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
- Wiktoria_W
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gratuluję niespodzianek na oncidium - ależ musiały Ci radość sprawić . Przedszkolaki wyglądają bardzo fajnie i pewnie już nie mogą się doczekać nowych domków .
Wiktoria nie masz pojecia ajak sie ucieszylam z maluchow na oncidiach:)
nowika przedszkole jest duze:)
dzisiaj do przedszkolakow dolaczy troche nowych nabytkow od sasiadki, ktore dostalam w prezencie... nie uwierzycie jaka chojna ona byla...
zobaczcie sami
zamia
mala bo mala ale z ziemniaczkiem do ukorzenienia:)) moze ma z 8 cm
reo meksykanskie... pocielam wiec bedzie wiecej sztuk...jak puszcza korzonki... suche kwiatki wzielam , bo slyszalam ze mozna posadzic reo z nasion ale musze poczytac do tych nasion instrukcje prania:)
Ta roslinke chyba każdy z nas zna:) Epi potocznie mowia na nia...2 kolory ciemno zielone i zielono biale ale podobno zielono biale sie przebarwilo jej na slonku...
i ostatnia ktora dostalam nie zanam jej nazwy, wiec jak ktos zna i ma to podpowiedzcie prosze oraz powiedzcie czy ukorzenic ja w wodzie czy od razu do ziemii ja wsadzic i czy lubi cien czy slonko:)
nowika przedszkole jest duze:)
dzisiaj do przedszkolakow dolaczy troche nowych nabytkow od sasiadki, ktore dostalam w prezencie... nie uwierzycie jaka chojna ona byla...
zobaczcie sami
zamia
mala bo mala ale z ziemniaczkiem do ukorzenienia:)) moze ma z 8 cm
reo meksykanskie... pocielam wiec bedzie wiecej sztuk...jak puszcza korzonki... suche kwiatki wzielam , bo slyszalam ze mozna posadzic reo z nasion ale musze poczytac do tych nasion instrukcje prania:)
Ta roslinke chyba każdy z nas zna:) Epi potocznie mowia na nia...2 kolory ciemno zielone i zielono biale ale podobno zielono biale sie przebarwilo jej na slonku...
i ostatnia ktora dostalam nie zanam jej nazwy, wiec jak ktos zna i ma to podpowiedzcie prosze oraz powiedzcie czy ukorzenic ja w wodzie czy od razu do ziemii ja wsadzic i czy lubi cien czy slonko:)
- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
Fajne nowości . Reo jest ślicznie wybarwione (jestem bardzo ciekawa, czy te fragmenty w drugim słoiku też się ukorzenią), obydwa epi są przepiękne . To trzecie, to nie do końca widzę, ale może jakiś rhipsalis ?
- sangwinaria
- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Kontakt:
twoje przedszkole roslinne jest super ajakie roślinki wspaniałe te storczyki itp. jestem zauroczona
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Fajne nowości, a to w tym słoiku.... możesz zrobić zbliżenie?
- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
O Rodzinka zielonych się z dnia na dzień powiększa.
sangwinaria
nyskadu dla mnie nowoscia tylko jest roslinka ostatnia w sloiczku reszte juz mam w domku, ale jak dostalam to nie wyrzuce kwiatkow:)
Stokrotkarnia tak rodzinka kwiatow sie powieksza...chyba będę musiala na nie dodatkowy bagaz wykupic aby je samolotem do domku wszystkie zabrac:D:D
Juz znam nazwe ostatniej roslinki :Hatiora salicornioides
nyskadu dla mnie nowoscia tylko jest roslinka ostatnia w sloiczku reszte juz mam w domku, ale jak dostalam to nie wyrzuce kwiatkow:)
Stokrotkarnia tak rodzinka kwiatow sie powieksza...chyba będę musiala na nie dodatkowy bagaz wykupic aby je samolotem do domku wszystkie zabrac:D:D
Juz znam nazwe ostatniej roslinki :Hatiora salicornioides
- renatas
- Od: 25 paź 2010, o 17:33
..chyba wcale nie taka skromna?...Filigranowa27 pisze:Witam Chcialam przedstwic Wam moja skromna kolekcje
Gratuluję przyrostów na oncidiach i mam pytanko-czy kwitnienie Miltonii to Twoja zasługa czy to kwitnienie sklepowe?
Nie wiem,czy ktoś Ci już odpowiedział...jeśli nie ,to -proszę to Bergenia sercolistna,bylina ogrodowa.Kwitnie wczesną wiosną.
Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Renatas... Miltonia...kwitnienie sklepowe... obecnie przekwitla i wyglada tak ze nawet nie ma sensu jej fotografowac...liscie jej zulkna i opadaja... mam nadzieje ze przetrwa to jakos i powypuszcza nowe listki itd... kupilam 3 miltonie i 3 wygladaja tak samo...a na 1 z nich wyszly paki kwiatowe i sie nie rozwinely...
Dziekuje nazwe roslinki juz znam:)) ale milo ze zajrzalas do mnie Pozdrawiam serdecznie
Dziekuje nazwe roslinki juz znam:)) ale milo ze zajrzalas do mnie Pozdrawiam serdecznie
- renatas
- Od: 25 paź 2010, o 17:33
Och -to przykro mi
No ...właśnie ...dlatego pytałam...bo Miltonie bardzo trudne są w uprawie.Ja sama 3 ...i żadnej już nie chcę-ale może Tobie się uda dojść z nimi do porozumienia-powodzenia życzę
No ...właśnie ...dlatego pytałam...bo Miltonie bardzo trudne są w uprawie.Ja sama 3 ...i żadnej już nie chcę-ale może Tobie się uda dojść z nimi do porozumienia-powodzenia życzę
Pozdrawiam, Renata