Storczyki Oli
- nowapasja
- 1000p
- Od: 28 sty 2011, o 10:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Oli
Justynko, Piotrze dziękuję za pochwały, zawsze cieszą duszę i serce
Koo witam w moim wątku Moja jedna miniaturka przedłuża pędzik i widać już kilka pączków.
Filigranowa27
Wiktorio, moje Oncidium Sharry Baby kupiłam na all.. i miało bardzo przelane sphagnum (ciekło), oczywiście przesadziłam od razu ale nie wiem czy coś z niego będzie bo coraz gorzej wygląda
Specjalnie dla was
Pędziki
Koo witam w moim wątku Moja jedna miniaturka przedłuża pędzik i widać już kilka pączków.
Filigranowa27
Wiktorio, moje Oncidium Sharry Baby kupiłam na all.. i miało bardzo przelane sphagnum (ciekło), oczywiście przesadziłam od razu ale nie wiem czy coś z niego będzie bo coraz gorzej wygląda
Specjalnie dla was
Pędziki
Czuję się zaszczycony Piękna zbioróweczka to dopiero radość dla
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- victorys
- 200p
- Od: 11 lut 2011, o 20:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A co sie z nim dokładnie dzieje? Jak było przelane, to pewnie ma troche zgnite korzenie. Nie podlewaj go zbyt często, ja swoje przesuszałam między podlewaniami. U mnie w wątku (gdzieś w pierwszej połowie) pokazałam na zdjęciach jak marszczy sie psb jak ma sucho i jak nabrzmiewa kilka dni po podlaniu. Tobie pozostaje czekac, aż twoje oncidium wypuści nowe przyrosty, a one zaczną produkować własne korzonki, wtedy będzie dobrze.nowapasja pisze:Wiktorio, moje Oncidium Sharry Baby kupiłam na all.. i miało bardzo przelane sphagnum (ciekło), oczywiście przesadziłam od razu ale nie wiem czy coś z niego będzie bo coraz gorzej wygląda
Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
- Kooo
- 10p - Początkujący
- Od: 8 sie 2011, o 14:12
Piękne zbiorowe zdjęcie, cudne kwitnienia
Gratuluję pędzików
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Uwielbiam rodzinne zdjęcia
I pędziku gratuluję
I pędziku gratuluję
- nowapasja
- 1000p
Witam wszystkich forumowiczów po dłuższej przerwie
Co tu dużo pisać... ciężki okres dla mnie był i nie starczało czasu nawet żeby się wyspać...
Ale na szczęście moje kwiatki na tym zbytnio nie ucierpiały, czasami zapominałam je podlewać i umyć listki
Prawie wszystkie kwitły mi przez lato i jesień więc teraz odpoczywają trochę tęsknie za ich kolorami...
Kwitną tylko 2
Biały we fioletowe kropki
i seledynowy
A będą kwitnąć jeszcze 4 ale to jutro dodam zdjęcia.
Poczytam w wolnej chwili wasze wątki bo mam duże zaległości.
Pozdrawiam wszystkich
Co tu dużo pisać... ciężki okres dla mnie był i nie starczało czasu nawet żeby się wyspać...
Ale na szczęście moje kwiatki na tym zbytnio nie ucierpiały, czasami zapominałam je podlewać i umyć listki
Prawie wszystkie kwitły mi przez lato i jesień więc teraz odpoczywają trochę tęsknie za ich kolorami...
Kwitną tylko 2
Biały we fioletowe kropki
i seledynowy
A będą kwitnąć jeszcze 4 ale to jutro dodam zdjęcia.
Poczytam w wolnej chwili wasze wątki bo mam duże zaległości.
Pozdrawiam wszystkich
- 2spanielki
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 7 lis 2011, o 16:24
Bardzo ładny odcień tego seledynka
- Merghen
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Obydwa są fajne, pierwszy czaruje kropeczkami a drugi ciekawym kształtem płatków. Czy znasz może nazwy tych hybryd (np. czy były opisy na doniczce) czy są bezimienne?
- nowapasja
- 1000p
2spanielki - dziękuję bardzo, ten seledynek kwitł w lato i ku mojemu zdziwieniu zaraz wypuścił nowy pęd lecz miał juz mniej kwiatków (nawet chyba ze 2 pączki opadły). W efekcie ma 4 kwiatki ale trzymają juz się ok 2 miesięcy.
Merghen - Niestety nie pamiętam czy były nazwy na doniczkach, na pewno ich nie ma teraz bo od razu od kupna zdzieram wszystkie metki i naklejki. Raczej wątpie, to są zwykłe hybrydy kupione w marketach.
Merghen - Niestety nie pamiętam czy były nazwy na doniczkach, na pewno ich nie ma teraz bo od razu od kupna zdzieram wszystkie metki i naklejki. Raczej wątpie, to są zwykłe hybrydy kupione w marketach.
Piękne storczyki. Właśnie sama zauważyłam, że niektórzy potrafią opisać jaka to odmiana... Ja swoje kupowałam też w marketach a tam jak widzę też nie ma żadnego opisu. Falki które kupiłam w Kauflandzie to nawet na doniczce nie ma żadnej naklejki, nie mówiąc już żeby była tabliczka w podłożu.
- Merghen
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Choć to jest rzadkość to pojawiają się w marketach phalaenopsisy hybrydy mające nazwy i wtedy na nalepce na doniczce jest taka informacja. Ja np. mam z marketu Phal. Mini Mark'a
- nowapasja
- 1000p
Witaj Olu ! Widzę, że Twoja zielona gromadka zaczyna już kusić wiosnę by chciała nadejść i zapowiada kwitnienia.
Szczególnie okazale prezentują się pąki z 1-go zdjęcia
A jak się mają Twoje sadzonki, które prezentowałaś w lipcu ?
Szczególnie okazale prezentują się pąki z 1-go zdjęcia
A jak się mają Twoje sadzonki, które prezentowałaś w lipcu ?
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III