Moje marzenia -maniusika część III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje marzenia -maniusika część III

Post »

Witaj Moniko po wojażach .. U mnie grzybki się pokazują , już mam duszonych dwie litry i sporo mrożonych w całości , bo wnusio co dzień robi obchód swojego lasu z dziadkiem i zawsze parę grzybków przyniosą , wczoraj przyniósł 3 czerwoniaki ..
Znowu popadało jakby wody było za mało . niżej położony ogródek tonie w wodzie i kwiaty pomału gniją ..

Obrazek

tak wygląda rabatka z daliami z nadmiaru wody ..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

na razie tylko takie kwitną , może kilka jeszcze się utrzyma i zakwitnie ..

Obrazek

trytoma nadal kwitnie i jeszcze wychodzi jej jeden pąk ..

Obrazek

Pinky Vinky już ładnie się przebarwia

Obrazek

Tak wygląda nowo zakupiony rozchodnik bordowy okazały .. nie mam jeszcze białego .

Obrazek

Obrazek

na pocieszenie chociaż skalniaki ładnie się prezentują ,, na ten przy karpie zaczęłam przesadzać kwiaty z wody .. przynajmniej będą miały sucho ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Makabra to co na 1zdjęciu, ale "uszy do góry i my sie nie damy". Tylko to nieraz człowiek z bezsilności tylko by ;:145,. Istna syzyfowa praca. Człowiek tylko lata z tymi roślinami po całym ogródku, aby tylko dobre miejsce dla nich było, a takie deszczysko szkód narobi.
;:3 życzę
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09

Post »

Witaj Maniusika oj po tych ulewach masz widzę dużo strat szkoda roślinek tak wszystko przekwita w tym roku szybko aż strach pomyśleć że niedługo jesień a my nie zdążyliśmy się nacieszyć roślinkami ja chorowałam 2 tygodnie nie jestem zadowolona z tego roku
chociaż dalie mam taką jak ty na 4 zdjęciu i z mieczyków chyba się przerzucę na liliowce i mieczyki no i posadziłam już korony nawet nie policzyłam ile ale tym razem posadziłam blisko siebie pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Sezon tegoroczny widać,że w ogóle Ci nie sprzyja. Częste opady na naszych działkach też negatywnie wpływają na stan roślin. Mimo podwyższenia w wielu miejscach widzę choroby na liściach a i dalia jedna już wykopana i jest na etapie reanimacji.
Ty jeszcze masz zobowiązania wobec rodziny i dlatego trudno cokolwiek planować na dłuższa metę.
Pocieszam sie,że wrzesień będzie ładniejszy bo .... nadzieję trzeba mieć.
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Janeczko Wpisuję się w nowym wątku...w wolnej chwili nadrobię zaległości ;:196
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu już w tym tygodniu jest śliczna pogoda i miło jest porządkować ogródek , Najbardziej ucierpiały dalie ale i floksy szybko przekwitły i teraz brązowieją im liście , ścinam je i palę bo nie wiadomo co na nich siedzi ,, Nawet jednoroczne są malutkie i maja po jednym kwiatku , cynie i aksamitki zawsze miałam wysokie a w tym roku z nadmiaru wody nawet ich dobrze nie widać .

. Obrazek

lewkonia samosiewka , mam ich w tym roku tylko kilka ,ocalały na skalniaku i na rabatce z rampy gdzie jest wyżej ..

Obrazek

najładniejsza cynia na górce ..

Obrazek

hibiskus , prezent od córki na imieniny , od razu posadziłam go w przydomowym ogródku , ma tu sucho i ciepło i dlatego szybciej kwitnie , niebieski dopiero ma pąki ..

Obrazek

zaczyna kwitnąć krokosoma

Obrazek

wrzosy przy szklarni ładnie wyglądają i też już kwitną ..

Obrazek

moja jedyna budleja ,która nie wymarzła ..

Obrazek

czerwony milin , bordowy od Alinki też ma pąki i zaczyna kwitnąć tylko żółty nie chce pokazać kwiatów , może na drugi rok ..

Obrazek

pierwszy kwiatek gazanii , w tym roku ładnie powschodziły ale było za zimno bo powinny już ślicznie wszystkie kwitnąć ...
Zaczyna się słoneczny dzień mam zamiar dokończyć I skalniak .. Muszę tez przesadzić lilie bo tu gdzie rosną jednak mimo podwyższonej rabatki miały za mokro .. ciekawe czy już można je przesadzać , badyle już uschły ..
Mój album
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Słodkości. Teraz, po tych deszczach, to wszystko co kwitnie to cieszy. A te choróbska to sa wszechobecne.
Życzę ja najwięcej ;:3
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Pięne kwiatki pokazujesz. ALe najbardziej spodobaly mi się wrzosy, bardzo ładne i gęste. Moje jakoś słabo rosną. :(
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Janinko..piękne masz wrzosy. Tak ładnie u ciebie rosną. ;:138 . Moje wymarzły tej zimy...odpuściłam sobie. Parę się jakoś uchowało i przy tych tylko zostanę. :wink: . U mnie dziś także piękne ;:3 pewnie pojadę na działkę. Podobnie jak ty chcę przesadzić lilie i także nie wiem czy już można. Dla pewności się jeszcze troszkę wstrzymam. ;:108
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Sierpień jest bardzo bogaty w kolory kwiatów. Niewiele pracy w ogrodzie, a odpoczynek przyjemny w letnie dni. U mnie krokosmia też wypuściła pąki kwiatowe mam ją pierwszy rok i czekam zobaczyć na własne oczy to czym wszyscy się zachwycają.
Pozdrawiam Krystyna
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Janeczko,ależ Ty masz kolorowo :roll: Czy jest coś ,czego nie masz :lol: Czy z milinem miałaś kiedyś kłopot z pożartymi kwiatami?Wyobraż sobie,że u mnie zdąży zakwitnąć trąba,a na drugi dzień jest w połowie obgryziona.Znalazłam w środku szczypawy,czyżby to one?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Janko, piękne kępy wrzosów :!: Rzadko można spotkać je w tak dobrej formie. I kolor budlei - cudo :!: Kiedyś taką odmianę kupiłem ale wyszła różowa. W sumie też ładna ale te ciemne bardziej mi się podobają.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Milim ładnie kwitnie tylko krótko , prawie tak jak liliowce jeden dzień ale też ma dużo pąków i ciągle pojawiają się nowe to wygląda tak jakby kwitł bardzo długo ...
Wrzosy ładnie wyglądają w zacisznym miejscu bo na wrzosowisku to ich w tym roku porządnie ;;wyciapał;; mroźny wiatr ale je porządnie obsypałam kwaśnym torfem wymieszanym z ziemią ogrodową i nawet ładnie wyglądają .. Teraz tylko na jesieni obrzucę ich igliwem sosnowym i nakryję włókniną bo gałązki nie zdały egzaminu tak na wrzosowisku jak i na azaliach japońskich ..
Budleje miałam 4 ale tylko ta ocalała i ładnie kwitnie ..

Obrazek

marcinki z języczką ładnie kwitną ..

Obrazek

dwie macierzanki

Obrazek

begonia stale kwitnąca wcale nie urosła

Obrazek

chryzantema chyba zazdrości fuksji bo tez zaczyna kwitnąć ..
Zaczynają również kwitnąć dżelżany
Mój album
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”