Moje marzenia -maniusika część III
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje marzenia -maniusika część III
Witaj Moniko po wojażach .. U mnie grzybki się pokazują , już mam duszonych dwie litry i sporo mrożonych w całości , bo wnusio co dzień robi obchód swojego lasu z dziadkiem i zawsze parę grzybków przyniosą , wczoraj przyniósł 3 czerwoniaki ..
Znowu popadało jakby wody było za mało . niżej położony ogródek tonie w wodzie i kwiaty pomału gniją ..
tak wygląda rabatka z daliami z nadmiaru wody ..
na razie tylko takie kwitną , może kilka jeszcze się utrzyma i zakwitnie ..
trytoma nadal kwitnie i jeszcze wychodzi jej jeden pąk ..
Pinky Vinky już ładnie się przebarwia
Tak wygląda nowo zakupiony rozchodnik bordowy okazały .. nie mam jeszcze białego .
na pocieszenie chociaż skalniaki ładnie się prezentują ,, na ten przy karpie zaczęłam przesadzać kwiaty z wody .. przynajmniej będą miały sucho ..
Znowu popadało jakby wody było za mało . niżej położony ogródek tonie w wodzie i kwiaty pomału gniją ..
tak wygląda rabatka z daliami z nadmiaru wody ..
na razie tylko takie kwitną , może kilka jeszcze się utrzyma i zakwitnie ..
trytoma nadal kwitnie i jeszcze wychodzi jej jeden pąk ..
Pinky Vinky już ładnie się przebarwia
Tak wygląda nowo zakupiony rozchodnik bordowy okazały .. nie mam jeszcze białego .
na pocieszenie chociaż skalniaki ładnie się prezentują ,, na ten przy karpie zaczęłam przesadzać kwiaty z wody .. przynajmniej będą miały sucho ..
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Makabra to co na 1zdjęciu, ale "uszy do góry i my sie nie damy". Tylko to nieraz człowiek z bezsilności tylko by ,. Istna syzyfowa praca. Człowiek tylko lata z tymi roślinami po całym ogródku, aby tylko dobre miejsce dla nich było, a takie deszczysko szkód narobi.
życzę
życzę
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- pestka
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Witaj Maniusika oj po tych ulewach masz widzę dużo strat szkoda roślinek tak wszystko przekwita w tym roku szybko aż strach pomyśleć że niedługo jesień a my nie zdążyliśmy się nacieszyć roślinkami ja chorowałam 2 tygodnie nie jestem zadowolona z tego roku
chociaż dalie mam taką jak ty na 4 zdjęciu i z mieczyków chyba się przerzucę na liliowce i mieczyki no i posadziłam już korony nawet nie policzyłam ile ale tym razem posadziłam blisko siebie pozdrawiam
chociaż dalie mam taką jak ty na 4 zdjęciu i z mieczyków chyba się przerzucę na liliowce i mieczyki no i posadziłam już korony nawet nie policzyłam ile ale tym razem posadziłam blisko siebie pozdrawiam
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Sezon tegoroczny widać,że w ogóle Ci nie sprzyja. Częste opady na naszych działkach też negatywnie wpływają na stan roślin. Mimo podwyższenia w wielu miejscach widzę choroby na liściach a i dalia jedna już wykopana i jest na etapie reanimacji.
Ty jeszcze masz zobowiązania wobec rodziny i dlatego trudno cokolwiek planować na dłuższa metę.
Pocieszam sie,że wrzesień będzie ładniejszy bo .... nadzieję trzeba mieć.
Ty jeszcze masz zobowiązania wobec rodziny i dlatego trudno cokolwiek planować na dłuższa metę.
Pocieszam sie,że wrzesień będzie ładniejszy bo .... nadzieję trzeba mieć.
- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Janeczko Wpisuję się w nowym wątku...w wolnej chwili nadrobię zaległości
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- maniusika
Krysiu już w tym tygodniu jest śliczna pogoda i miło jest porządkować ogródek , Najbardziej ucierpiały dalie ale i floksy szybko przekwitły i teraz brązowieją im liście , ścinam je i palę bo nie wiadomo co na nich siedzi ,, Nawet jednoroczne są malutkie i maja po jednym kwiatku , cynie i aksamitki zawsze miałam wysokie a w tym roku z nadmiaru wody nawet ich dobrze nie widać .
.
lewkonia samosiewka , mam ich w tym roku tylko kilka ,ocalały na skalniaku i na rabatce z rampy gdzie jest wyżej ..
najładniejsza cynia na górce ..
hibiskus , prezent od córki na imieniny , od razu posadziłam go w przydomowym ogródku , ma tu sucho i ciepło i dlatego szybciej kwitnie , niebieski dopiero ma pąki ..
zaczyna kwitnąć krokosoma
wrzosy przy szklarni ładnie wyglądają i też już kwitną ..
moja jedyna budleja ,która nie wymarzła ..
czerwony milin , bordowy od Alinki też ma pąki i zaczyna kwitnąć tylko żółty nie chce pokazać kwiatów , może na drugi rok ..
pierwszy kwiatek gazanii , w tym roku ładnie powschodziły ale było za zimno bo powinny już ślicznie wszystkie kwitnąć ...
Zaczyna się słoneczny dzień mam zamiar dokończyć I skalniak .. Muszę tez przesadzić lilie bo tu gdzie rosną jednak mimo podwyższonej rabatki miały za mokro .. ciekawe czy już można je przesadzać , badyle już uschły ..
.
lewkonia samosiewka , mam ich w tym roku tylko kilka ,ocalały na skalniaku i na rabatce z rampy gdzie jest wyżej ..
najładniejsza cynia na górce ..
hibiskus , prezent od córki na imieniny , od razu posadziłam go w przydomowym ogródku , ma tu sucho i ciepło i dlatego szybciej kwitnie , niebieski dopiero ma pąki ..
zaczyna kwitnąć krokosoma
wrzosy przy szklarni ładnie wyglądają i też już kwitną ..
moja jedyna budleja ,która nie wymarzła ..
czerwony milin , bordowy od Alinki też ma pąki i zaczyna kwitnąć tylko żółty nie chce pokazać kwiatów , może na drugi rok ..
pierwszy kwiatek gazanii , w tym roku ładnie powschodziły ale było za zimno bo powinny już ślicznie wszystkie kwitnąć ...
Zaczyna się słoneczny dzień mam zamiar dokończyć I skalniak .. Muszę tez przesadzić lilie bo tu gdzie rosną jednak mimo podwyższonej rabatki miały za mokro .. ciekawe czy już można je przesadzać , badyle już uschły ..
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Słodkości. Teraz, po tych deszczach, to wszystko co kwitnie to cieszy. A te choróbska to sa wszechobecne.
Życzę ja najwięcej
Życzę ja najwięcej
Pozdrawiam - Ilona
- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Pięne kwiatki pokazujesz. ALe najbardziej spodobaly mi się wrzosy, bardzo ładne i gęste. Moje jakoś słabo rosną.
Pozdrawiam Ida
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Janinko..piękne masz wrzosy. Tak ładnie u ciebie rosną. . Moje wymarzły tej zimy...odpuściłam sobie. Parę się jakoś uchowało i przy tych tylko zostanę. . U mnie dziś także piękne pewnie pojadę na działkę. Podobnie jak ty chcę przesadzić lilie i także nie wiem czy już można. Dla pewności się jeszcze troszkę wstrzymam.
Sierpień jest bardzo bogaty w kolory kwiatów. Niewiele pracy w ogrodzie, a odpoczynek przyjemny w letnie dni. U mnie krokosmia też wypuściła pąki kwiatowe mam ją pierwszy rok i czekam zobaczyć na własne oczy to czym wszyscy się zachwycają.
Pozdrawiam Krystyna
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Janeczko,ależ Ty masz kolorowo Czy jest coś ,czego nie masz Czy z milinem miałaś kiedyś kłopot z pożartymi kwiatami?Wyobraż sobie,że u mnie zdąży zakwitnąć trąba,a na drugi dzień jest w połowie obgryziona.Znalazłam w środku szczypawy,czyżby to one?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Janko, piękne kępy wrzosów Rzadko można spotkać je w tak dobrej formie. I kolor budlei - cudo Kiedyś taką odmianę kupiłem ale wyszła różowa. W sumie też ładna ale te ciemne bardziej mi się podobają.
- maniusika
Milim ładnie kwitnie tylko krótko , prawie tak jak liliowce jeden dzień ale też ma dużo pąków i ciągle pojawiają się nowe to wygląda tak jakby kwitł bardzo długo ...
Wrzosy ładnie wyglądają w zacisznym miejscu bo na wrzosowisku to ich w tym roku porządnie ;;wyciapał;; mroźny wiatr ale je porządnie obsypałam kwaśnym torfem wymieszanym z ziemią ogrodową i nawet ładnie wyglądają .. Teraz tylko na jesieni obrzucę ich igliwem sosnowym i nakryję włókniną bo gałązki nie zdały egzaminu tak na wrzosowisku jak i na azaliach japońskich ..
Budleje miałam 4 ale tylko ta ocalała i ładnie kwitnie ..
marcinki z języczką ładnie kwitną ..
dwie macierzanki
begonia stale kwitnąca wcale nie urosła
chryzantema chyba zazdrości fuksji bo tez zaczyna kwitnąć ..
Zaczynają również kwitnąć dżelżany
Wrzosy ładnie wyglądają w zacisznym miejscu bo na wrzosowisku to ich w tym roku porządnie ;;wyciapał;; mroźny wiatr ale je porządnie obsypałam kwaśnym torfem wymieszanym z ziemią ogrodową i nawet ładnie wyglądają .. Teraz tylko na jesieni obrzucę ich igliwem sosnowym i nakryję włókniną bo gałązki nie zdały egzaminu tak na wrzosowisku jak i na azaliach japońskich ..
Budleje miałam 4 ale tylko ta ocalała i ładnie kwitnie ..
marcinki z języczką ładnie kwitną ..
dwie macierzanki
begonia stale kwitnąca wcale nie urosła
chryzantema chyba zazdrości fuksji bo tez zaczyna kwitnąć ..
Zaczynają również kwitnąć dżelżany