Rośliny z Biedronki i innych marketów
Re: Drzewka owocowe z Biedronki itp.
Czy u Was również w Biedronkach są znów drzewka owocowe?
U nas była świeża dostawa i są piękne lilaki szlachetne oraz krzewy owocowe i magnolie ;);)
U nas była świeża dostawa i są piękne lilaki szlachetne oraz krzewy owocowe i magnolie ;);)
Drzewka w marketach są spoko, tylko wszystko pozostałe jest złe lub bardzo złe: przechowywanie, oznakowanie, nie wspominając już o informacji. Marketing bierze górę nad istotą rzeczy, drzewka są wyeksponowane i mają kolorowe metki ale korzenie albo przesuszone albo zgnite. Ale de facto można trafić i dobry towar, nie przeczę.
- mietka
- 50p
- Od: 28 sie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzisiaj kupiłam w Biedronce grusze i miała dobrze wykształcone korzenie ( za 14 zl.)Były jabłonie i różne śliwy-wszyskie po 14 zeta.Mają metkę .
Pozdrawiam Danuta
Mój kawałek szczęścia.
Mój kawałek szczęścia.
- seedkris
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2009, o 11:56
A czy grusze azjatyckie też są dostępne w biedronkach?
Pozdrawiam z Podlasia seedkris
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 8 mar 2014, o 21:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wczoraj widziałem, że była dostawa drzewek i krzewów owocowych w Biedronce. Teraz się schytrzyli, ponieważ cena wzrosła o 2-3 zł. i kosztują 15,99 zł. Z krzewów widziałem malinojeżynę, pigwowca japońskiego. Tylko jest jeden problem, drzewka już ruszyły. Gruszy azjatyckich nigdy nie było, przynajmniej nie rzuciły mi się w oko.
"Z dziełami sztuki łączy się wiele tradycji.
Dzieła natury są zawsze jak wypowiedziane słowa Boga." Johann Wolfgang von Goethe
Dzieła natury są zawsze jak wypowiedziane słowa Boga." Johann Wolfgang von Goethe
-
- 100p
- Od: 12 sie 2009, o 21:39
Drzewka w biedronce mają paszporty(odmiana,podkładka ,producent)to fakt.Ja dziś przeglądając je natknęłam się na grusze lukasowka-podkładka M26(a szukam gruszy na pigwie.Dotej pory myślałam że M26 stosuje się do jabłoni.
Czy ja się mylę....jeśli tak proszę mnie oświecić czy ewentualnie ta lukasówka M26 nadawała by się do prowadzenia przy ścianie budynku?
Czy ja się mylę....jeśli tak proszę mnie oświecić czy ewentualnie ta lukasówka M26 nadawała by się do prowadzenia przy ścianie budynku?
pozdrawiam
Grażyna
Grażyna
- ERNRUD
- Od: 4 lip 2010, o 00:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie sądzę, że niezgodność fizjologiczna pozwoli na prawidłowy rozwój tego połączenia. Kto wpada na takie pomysły...
-
- 100p
- Od: 12 sie 2009, o 21:39
Dziękuję Ci ślicznie,czyli jednak się nie myliłam.Czytam to forum od kilku lat ,wychodzi na to,że z pozytywnym skutkiem.
pozdrawiam
Grażyna
Grażyna
- seedkris
- Od: 1 lut 2009, o 11:56
Ja nigdy nie spotkałem jabłoni M26 jak podkładki pod grusze.
Pozdrawiam z Podlasia seedkris
Zakupilem porzeczki i agrest pienny w Biedronce. Jako ze na sklepie cieplo to roslinki popuszczaly juz kilku centymetrowe zielone pedy, liscie oraz czasami kwiatuszki. Zobaczymy jak sie przyjma, cena calkiem przystepna bo po 11,99zl.
-
Ja dzisiaj widziałem, że są właśnie krzewy szczepione na pniu. Ale już mam krzaczaste porzeczki czarną i czerwoną, i dwa agresty: biały i czerwony szczepione na pniu. Raczej więcej mi nie trzeba.
"Z dziełami sztuki łączy się wiele tradycji.
- kama_80
- 1000p
- Od: 30 wrz 2013, o 09:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja kupiłam jagodę goji. Ciekawie, nie powiem że nie, się zapowiada. Wysokość do 3m, niby wspomniane że może się piąć..chyba że jako starszy okaz będzie miała jakieś wąsy czy przylgi. Na chwilę obecną nie wygląda. Zależało mi na owocach na późną jesień. Mam też kilka wisienek Lutówek z B. Przyjęło się wszystko. Jeśli tylko urośnie to co jest na paskach to będę bardzo kontent
Pozdrawiam Jola
-
kama_80a gdzie znalazłaś te jagody goji? Z tego co ja zauważyłem, to wiśnia Pandy 103 przyjęła się, listki już trochę podrosły, a posadziłem ją z pękniętymi pąkami w ostatni weekend marca. Pączki wytrzymały mrozik do -6 st.C. To samo mogę powiedzieć o moreli Harcot, natomiast brzoskwinia Inka powoli budzi się, bo pąki dopiero pękły i ukazują się pierwsze liście.
W zeszły weekend posadziłem śliwę Amers, natrafiłem na ładny okaz, dobrze wyrośnięty i rozgałęziony, niestety musiałem drzewko przyciąć i zostało 5 pędów, które w przyszłości zostaną konarami. Na działkę trafiła też morela Early Orange, która będzie zapylaczem dla moreli Harcot. Mam jeszcze jedno pytanie. Śliwie Amers po przycięciu, za pomocą odciągów przygiąłem pędy do poziomu, czy dobrze, że zrobiłem to teraz, czy raczej powinienem zastosować klamerki w maju i czerwcu, a dopiero w lipcu zastosować odciągi? Za wszystkie porady będę wdzięczny.
Pozdrawiam
W zeszły weekend posadziłem śliwę Amers, natrafiłem na ładny okaz, dobrze wyrośnięty i rozgałęziony, niestety musiałem drzewko przyciąć i zostało 5 pędów, które w przyszłości zostaną konarami. Na działkę trafiła też morela Early Orange, która będzie zapylaczem dla moreli Harcot. Mam jeszcze jedno pytanie. Śliwie Amers po przycięciu, za pomocą odciągów przygiąłem pędy do poziomu, czy dobrze, że zrobiłem to teraz, czy raczej powinienem zastosować klamerki w maju i czerwcu, a dopiero w lipcu zastosować odciągi? Za wszystkie porady będę wdzięczny.
Pozdrawiam