Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty ;)
- Zuza_i_Tygrysek
- 200p
- Od: 21 paź 2011, o 09:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty ;)
Cieszę się, że Wam się podoba mój nowy podopieczny (i moja kuchnia też wiecie... to pierwsza, która jest praktycznie tylko moja i męża i sami mogliśmy robić co chcemy)
Judi ja mam to szczęście, że mój mąż jest ciut bardziej wyrozumiały. Nie dość, że pierwszego storczyka mam właśnie od niego, to jeszcze pochodził on z przeceny (jednakże tu bym się raczej doszukiwała skąpstwa jako motywu przewodniego ). Dzięki temu, że ten pierwszy z przeceny wypuścił pędzik, pojawił się u mnie szał na przecenione maleństwa Ponadto pomaga mi robić zdjęcia
Judi ja mam to szczęście, że mój mąż jest ciut bardziej wyrozumiały. Nie dość, że pierwszego storczyka mam właśnie od niego, to jeszcze pochodził on z przeceny (jednakże tu bym się raczej doszukiwała skąpstwa jako motywu przewodniego ). Dzięki temu, że ten pierwszy z przeceny wypuścił pędzik, pojawił się u mnie szał na przecenione maleństwa Ponadto pomaga mi robić zdjęcia
Pozdrawiam Edyta
Zapraszam do obejrzenia mojej storczykowej kolekcji
Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty
- Mireczek1965
- 200p
- Od: 3 sie 2011, o 12:06
Zaglądam z rewizytą. Piękne cymbidium, o pozostałej kolekcji napiszę krótko - ŚLICZNA! Ja tak samo uwielbiam kupować te przecenione na wyprzedaży. Uwielbiam je reanimować, a jak jeszcze odwdzięczą się pięknymi kwiatami to już jest sukces. Powodzenia w hodowli!
Wpadłem z rewizytą ;) Zapowiada się ciekawa kolekcja. Phalaenopsis z ostatniego zdjęcia super
- Zuza_i_Tygrysek
- 200p
Nie zgadniecie co się stało. Wczoraj rozmawiałam z mężem (a właściwie siedziałam i mu trułam), że już mi się nie podoba akwarium na komodzie i moglibyśmy je gdzieś przestawić, bo tam i tak nic nie widzę bo jest tak za plecami bla bla bla. uznałam, że owa komoda to idealne miejsce na moje Cymbidium lub któregoś ze storczyków. Patrzę przed chwilą - prawie wszystkie rybki zdechły!!!!! Wszystkie w ciągu tej nocy!!! normalnie APOKALIPSA. Zostały tylko dwa mułojady i niezniszczalne danio z jednym okiem. Czyżby akwarium wiedziało o moich planach i poczuło się zdradzone?
PS nie zmienia to faktu, że jest teraz miejsce na kwiaty....
PS nie zmienia to faktu, że jest teraz miejsce na kwiaty....
Pozdrawiam Edyta
- Judi
- 200p
- Od: 7 cze 2011, o 23:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj jestem ciekawa, jak te dziwne zajście skomentował Twój M? Bo z jego punktu widzenia dziwnie, to wygląda
A co do mojego M, to on nie mógł zrozumieć, jak można kupić kwiatka bez kwiatów, którym głównym walorem są kwiatki
Ale szybko się do niego przekonał i już wie, że po początkującej maniaczce storczyków można się wszystkiego spodziewać
A co do mojego M, to on nie mógł zrozumieć, jak można kupić kwiatka bez kwiatów, którym głównym walorem są kwiatki
Ale szybko się do niego przekonał i już wie, że po początkującej maniaczce storczyków można się wszystkiego spodziewać
Moje storczyki - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=47876" onclick="window.open(this.href);return false;
Edytko - cudo Jak już się w końcu przeprowadzę, to zamierzam sobie zrobić prezent na nowy dom w postaci właśnie takiego storczyka
P.S. Strasznie mi się podobają zdjęcia na tle kuchni, bardzo fajny pałąk z przyprawami - powiesz gdzie kupiłaś
P.S. Strasznie mi się podobają zdjęcia na tle kuchni, bardzo fajny pałąk z przyprawami - powiesz gdzie kupiłaś
- andzia0801
- 200p
- Od: 10 sty 2011, o 23:23
Biedne rybki
Ale za to jest miejsce ;)
Powodzenia życzę i proszę o więcej zdjęć
Pozdrawiam
Ale za to jest miejsce ;)
Powodzenia życzę i proszę o więcej zdjęć
Pozdrawiam
mój wątek "wazonowce w keramzycie": http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=40124" onclick="window.open(this.href);return false;
- Zuza_i_Tygrysek
- 200p
Andziu widzę, że mnie rozumiesz. Mną też targaja sprzeczne uczucia.... wmawiam sobie, że wreszcie była motywacja, żeby zrobić przemeblowanie i posprzątać w akwarium. Teraz ma już nowe miejsce, gdzie można co dzień je podziwiać. Jutro idę po żwirek i za jakiś czas po nowych lokatorów.
Wandziu reling pochodzi chyba z allegro. Są matowe i błyszczące. Przyprawniki też. Mamy w Lublinie taki duży sklep z takimi rzeczami, ale wtedy o tym nie wiedziałam.
Judi - z czasem Twój M sam będzie Cie wysyłał n abuszowanie po przecenach, jak będzie chciał mieć spokój w domu
Wracając do moich storczyków to muszę się pochwalić, że po raz pierwszy doczekałam się pędzików wychodzących z oczek. Wiem, że dla niektórych to codzienność, ale mi do tej pory usychały pędy kwiatowe. A teraz na moim rozczapirzonym wielkoludzie powstaje nie jedna a 5 nowych gałązek 4 z nich już dają się sfotografować. Jedna jest jeszcze nieśmiała i chowa się 'w oczku'. Mam nadzieję, że pozostałe oczka też kryją takie niespodziewanki
Wandziu reling pochodzi chyba z allegro. Są matowe i błyszczące. Przyprawniki też. Mamy w Lublinie taki duży sklep z takimi rzeczami, ale wtedy o tym nie wiedziałam.
Judi - z czasem Twój M sam będzie Cie wysyłał n abuszowanie po przecenach, jak będzie chciał mieć spokój w domu
Wracając do moich storczyków to muszę się pochwalić, że po raz pierwszy doczekałam się pędzików wychodzących z oczek. Wiem, że dla niektórych to codzienność, ale mi do tej pory usychały pędy kwiatowe. A teraz na moim rozczapirzonym wielkoludzie powstaje nie jedna a 5 nowych gałązek 4 z nich już dają się sfotografować. Jedna jest jeszcze nieśmiała i chowa się 'w oczku'. Mam nadzieję, że pozostałe oczka też kryją takie niespodziewanki
Pozdrawiam Edyta
- vito157
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sie 2009, o 19:20
- Kontakt:
No widzisz? Ktoś to jednak docenił....wanda_23 pisze:Edytko - cudo Jak już się w końcu przeprowadzę, to zamierzam sobie zrobić prezent na nowy dom w postaci właśnie takiego storczyka
- Zuza_i_Tygrysek
- 200p
No właśnie PS nie mów nic na temat jakości zdjęć - były robione komórką bo aparat wciąż cierpi na brak bateriivito157 pisze:No widzisz? Ktoś to jednak docenił....wanda_23 pisze:Edytko - cudo Jak już się w końcu przeprowadzę, to zamierzam sobie zrobić prezent na nowy dom w postaci właśnie takiego storczyka
Pozdrawiam Edyta
- andzia0801
- 200p
- Od: 10 sty 2011, o 23:23
Mnie też zawsze cieszy przedłużanie pędu z oczka, pęd robi się gęsty ;)
Ja kiedyś u swoich zastosowałam zaczytaną gdzieś na necie metodę "budzenia" oczek. Trzeba delikatnie oderwać tę łuskę na oczku i to ma pomóc w pokazaniu się pędu. U mnie zadziałało u części storczyków od razu, ale część oczek obudziła się po dopiero roku od oderwania łuski
Ja kiedyś u swoich zastosowałam zaczytaną gdzieś na necie metodę "budzenia" oczek. Trzeba delikatnie oderwać tę łuskę na oczku i to ma pomóc w pokazaniu się pędu. U mnie zadziałało u części storczyków od razu, ale część oczek obudziła się po dopiero roku od oderwania łuski
mój wątek "wazonowce w keramzycie": http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=40124" onclick="window.open(this.href);return false;
- vito157
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sie 2009, o 19:20
- Kontakt:
Pisałem to już na moim wątku (tutaj: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=48232): zrywałem łuskę na oczku i smarowałem mieszaniną wazeliny z ukorzeniaczem. I też działało.
- Judi
- 200p
- Od: 7 cze 2011, o 23:36
Gratuluję Ci bocznych pędzików mi zdarzyło się, to tylko jeden raz na miniaturce ;:96 A teraz czekam jak na igłach, bo widzę u dwóch innych storczyków, że coś wyszło i stoi sobie w miejscu
Moje storczyki - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=47876" onclick="window.open(this.href);return false;