Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty ;)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zuza_i_Tygrysek
200p
200p
Od: 21 paź 2011, o 09:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty ;)

Post »

Cieszę się, że Wam się podoba mój nowy podopieczny (i moja kuchnia też :D wiecie... to pierwsza, która jest praktycznie tylko moja i męża i sami mogliśmy robić co chcemy)

Judi ja mam to szczęście, że mój mąż jest ciut bardziej wyrozumiały. Nie dość, że pierwszego storczyka mam właśnie od niego, to jeszcze pochodził on z przeceny (jednakże tu bym się raczej doszukiwała skąpstwa jako motywu przewodniego :;230 ). Dzięki temu, że ten pierwszy z przeceny wypuścił pędzik, pojawił się u mnie szał na przecenione maleństwa :) Ponadto pomaga mi robić zdjęcia :)
Pozdrawiam Edyta :)
Zapraszam do obejrzenia mojej storczykowej kolekcji
Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty :)
Awatar użytkownika
Mireczek1965
200p
200p
Od: 3 sie 2011, o 12:06

Post »

Zaglądam z rewizytą. Piękne cymbidium, o pozostałej kolekcji napiszę krótko - ŚLICZNA! Ja tak samo uwielbiam kupować te przecenione na wyprzedaży. Uwielbiam je reanimować, a jak jeszcze odwdzięczą się pięknymi kwiatami to już jest sukces. Powodzenia w hodowli!
tomkoc

Post »

Wpadłem z rewizytą ;) Zapowiada się ciekawa kolekcja. Phalaenopsis z ostatniego zdjęcia super :)
Awatar użytkownika
Zuza_i_Tygrysek
200p
200p

Post »

Nie zgadniecie co się stało. Wczoraj rozmawiałam z mężem (a właściwie siedziałam i mu trułam), że już mi się nie podoba akwarium na komodzie i moglibyśmy je gdzieś przestawić, bo tam i tak nic nie widzę bo jest tak za plecami bla bla bla. uznałam, że owa komoda to idealne miejsce na moje Cymbidium lub któregoś ze storczyków. Patrzę przed chwilą - prawie wszystkie rybki zdechły!!!!! Wszystkie w ciągu tej nocy!!! ;:202 normalnie APOKALIPSA. Zostały tylko dwa mułojady i niezniszczalne danio z jednym okiem. Czyżby akwarium wiedziało o moich planach i poczuło się zdradzone?

PS nie zmienia to faktu, że jest teraz miejsce na kwiaty....
Awatar użytkownika
Judi
200p
200p
Od: 7 cze 2011, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj jestem ciekawa, jak te dziwne zajście skomentował Twój M? Bo z jego punktu widzenia dziwnie, to wygląda :;230
A co do mojego M, to on nie mógł zrozumieć, jak można kupić kwiatka bez kwiatów, którym głównym walorem są kwiatki ;:112
Ale szybko się do niego przekonał i już wie, że po początkującej maniaczce storczyków można się wszystkiego spodziewać :;230
Moje storczyki - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=47876" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
wanda_23
100p
100p
Od: 9 mar 2011, o 21:22

Post »

Edytko - cudo :!: Jak już się w końcu przeprowadzę, to zamierzam sobie zrobić prezent na nowy dom w postaci właśnie takiego storczyka :)

P.S. Strasznie mi się podobają zdjęcia na tle kuchni, bardzo fajny pałąk z przyprawami - powiesz gdzie kupiłaś :?:
Awatar użytkownika
andzia0801
200p
200p
Od: 10 sty 2011, o 23:23

Post »

Biedne rybki :(
Ale za to jest miejsce ;)

Powodzenia życzę i proszę o więcej zdjęć :)
Pozdrawiam
mój wątek "wazonowce w keramzycie": http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=40124" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Zuza_i_Tygrysek
200p
200p

Post »

Andziu widzę, że mnie rozumiesz. Mną też targaja sprzeczne uczucia.... wmawiam sobie, że wreszcie była motywacja, żeby zrobić przemeblowanie i posprzątać w akwarium. Teraz ma już nowe miejsce, gdzie można co dzień je podziwiać. Jutro idę po żwirek i za jakiś czas po nowych lokatorów.

Wandziu reling pochodzi chyba z allegro. Są matowe i błyszczące. Przyprawniki też. Mamy w Lublinie taki duży sklep z takimi rzeczami, ale wtedy o tym nie wiedziałam.

Judi - z czasem Twój M sam będzie Cie wysyłał n abuszowanie po przecenach, jak będzie chciał mieć spokój w domu :wink:

Wracając do moich storczyków to muszę się pochwalić, że po raz pierwszy doczekałam się pędzików wychodzących z oczek. Wiem, że dla niektórych to codzienność, ale mi do tej pory usychały pędy kwiatowe. A teraz na moim rozczapirzonym wielkoludzie powstaje nie jedna a 5 nowych gałązek :heja 4 z nich już dają się sfotografować. Jedna jest jeszcze nieśmiała i chowa się 'w oczku'. Mam nadzieję, że pozostałe oczka też kryją takie niespodziewanki :tan

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
vito157
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2009, o 19:20
Kontakt:

Post »

wanda_23 pisze:Edytko - cudo :!: Jak już się w końcu przeprowadzę, to zamierzam sobie zrobić prezent na nowy dom w postaci właśnie takiego storczyka :)

P.S. Strasznie mi się podobają zdjęcia na tle kuchni, bardzo fajny pałąk z przyprawami - powiesz gdzie kupiłaś :?:
No widzisz? Ktoś to jednak docenił.... ;:224
Awatar użytkownika
Zuza_i_Tygrysek
200p
200p

Post »

vito157 pisze:
wanda_23 pisze:Edytko - cudo :!: Jak już się w końcu przeprowadzę, to zamierzam sobie zrobić prezent na nowy dom w postaci właśnie takiego storczyka :)

No widzisz? Ktoś to jednak docenił.... ;:224
No właśnie :) PS nie mów nic na temat jakości zdjęć - były robione komórką bo aparat wciąż cierpi na brak baterii :)
Awatar użytkownika
andzia0801
200p
200p
Od: 10 sty 2011, o 23:23

Post »

Mnie też zawsze cieszy przedłużanie pędu z oczka, pęd robi się gęsty ;)

Ja kiedyś u swoich zastosowałam zaczytaną gdzieś na necie metodę "budzenia" oczek. Trzeba delikatnie oderwać tę łuskę na oczku i to ma pomóc w pokazaniu się pędu. U mnie zadziałało u części storczyków od razu, ale część oczek obudziła się po dopiero roku od oderwania łuski :D
mój wątek "wazonowce w keramzycie": http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=40124" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
vito157
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2009, o 19:20
Kontakt:

Post »

Pisałem to już na moim wątku (tutaj: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=48232): zrywałem łuskę na oczku i smarowałem mieszaniną wazeliny z ukorzeniaczem. I też działało.
Awatar użytkownika
Judi
200p
200p
Od: 7 cze 2011, o 23:36

Post »

Gratuluję Ci bocznych pędzików ;:138 mi zdarzyło się, to tylko jeden raz na miniaturce ;:96 A teraz czekam jak na igłach, bo widzę u dwóch innych storczyków, że coś wyszło i stoi sobie w miejscu ;:120
Moje storczyki - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=47876" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”