Imer - Mój foto wątek...
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Imer - Mój foto wątek...
Piękne zdjęcia i do tego z dokładnymi opisami, bardzo mi się to podoba. Żałuję bardzo, że mój mąż nie żyje, bo nie oderwałby oczu od zdjęć twierdzy. Bardzo lubił oglądać takie rzeczy, tym bardziej, że nie udało nam się jej zwiedzić.
-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I w ten sposób poznaję historię i miejsca kultowe w ościennym mieście dzięki Tobie i Lusi.
- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Dorota - na szczęście od paru lat już nie jest, powoli jest odrestaurowywana, od bodajże 2 sezonów można ją już nawet w sezonie zwiedzać. Co prawda brakuje ciągle pieniędzy, ale to chyba normalne. Miejmy nadzieję, że będzie lepiej.
Lidko - ech i ja bardzo żałuję, bo warto zobaczyć, szczególnie jak ktoś się chociaż troszkę tym interesuje.
Grażynko - oj wycieczki Lusi to i ja z przyjemnością śledzę, ja niestety ostatnio nie mam czasu i to co pokazuję, to jest sprzed jakiegoś czasu, ale staram się zawsze też coś ciekawego dopisać, mam nadzieję, że na tyle krotko, że nie zanudzam, a jak ktoś chce więcej to może zawsze sobie w internecie doczytać (chociaż czasem to tylko ogólniki ;) )
Za jakiś czas następne zdjęcia
Lidko - ech i ja bardzo żałuję, bo warto zobaczyć, szczególnie jak ktoś się chociaż troszkę tym interesuje.
Grażynko - oj wycieczki Lusi to i ja z przyjemnością śledzę, ja niestety ostatnio nie mam czasu i to co pokazuję, to jest sprzed jakiegoś czasu, ale staram się zawsze też coś ciekawego dopisać, mam nadzieję, że na tyle krotko, że nie zanudzam, a jak ktoś chce więcej to może zawsze sobie w internecie doczytać (chociaż czasem to tylko ogólniki ;) )
Za jakiś czas następne zdjęcia
- imer
- 1000p
- Kontakt:
Ależ marudź, marudź w końcu po to to jest. Obecnie kompletnie brak czasu na nowe zdjęcia. Ale znowu sie za jakiś czas zmobilizuje.
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Remi cóż mogę powiedzieć bardzo....naprawdę podobają mi się Twoje zdjęcia. Są ślicznie zrobione .Nie jestem znawcą,ale są wyrażne i bardzo ciekawe.Zauważyłam,że lubisz podróże do ciekawych miejsc.Ja też kiedyś trochę podróżowałam i kocham oglądać wszystko co ma trochę lat.Uwielbiam wszelakie wykopaliska nawet chciałam kiedyś,aby mój syn poszedł na archeologię,ale trochę się zmieniło.Zaszczepiłam dzieciom miłość do podróży,zwiedzania .Też robią zdjęcia tak,że nawet z daleka wysyłają mi zawsze coś do oglądania.Oglądając ciekawe zdjęcia zawsze mam taką chwilę zadumy i wyobrażni.Podoba mi się.Brawo Będę wpadać do Ciebie na chwilę zadumy.
-
- 500p
- Od: 26 sie 2010, o 15:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piekne zdjęcia
też lubię fotografować, zakupiłam 4 lata temu lustrzankę Nikon D60 tylko do dziś nie miałam czasu ani weny żeby się nauczyć "obsługi" i 90% zdjęć robię w trybie auto
też lubię fotografować, zakupiłam 4 lata temu lustrzankę Nikon D60 tylko do dziś nie miałam czasu ani weny żeby się nauczyć "obsługi" i 90% zdjęć robię w trybie auto
- imer
- 1000p
- Kontakt:
Wybaczcie, że nie ma nic nowego, ale kompletnie nie mam czasu na obróbkę i wrzucenie, postaram się za jakiś czas coś dorzucić.
Dziękuje Dorotko,
Masz podobny aparat do mojego (D40), obsługa jest banalna, pod warunkiem, posiadania podstawowej wiedzy o fotografii.
Używanie auto przy bardziej zaawansowanym aparacie, to jak jeżdżenie sportowym samochodem na 3-cim biegu ;)
Warto poświecić troszkę czasu i doszkolić się - poczytać, a nawet spytać się - chętnie podpowiem, jeśli oczywiście tylko będę znal odpowiedź - a zapewniam że nawet prosta lustrzanka zaskoczy Cię bardzo
Chociaż powiem szczerze, że czasami brakuje mi "parę rzeczy" w moim D40.
Dziękuje Dorotko,
Masz podobny aparat do mojego (D40), obsługa jest banalna, pod warunkiem, posiadania podstawowej wiedzy o fotografii.
Używanie auto przy bardziej zaawansowanym aparacie, to jak jeżdżenie sportowym samochodem na 3-cim biegu ;)
Warto poświecić troszkę czasu i doszkolić się - poczytać, a nawet spytać się - chętnie podpowiem, jeśli oczywiście tylko będę znal odpowiedź - a zapewniam że nawet prosta lustrzanka zaskoczy Cię bardzo
Chociaż powiem szczerze, że czasami brakuje mi "parę rzeczy" w moim D40.
-
- 500p
W takim razie z niecierpliwością czekam na nowe zdjęcia.
Muszę usiąść wreszcie do tego aparatu tylko nie wiem czy coś z tego wyjdzie. Problem polega na mojej sklerozie i wszystko mi wypada z głowy. Jest to skutek uboczny siedzenia w domu. Odkąd przestałam pracować, "myśleć", mój mózg umarł. Czasem najprostsze czynności typu zakupy sprawiają problemu bo zawsze zapomnę czegoś kupić Czasami mam wrażenie że cofam się w rozwoju i niedługo "zniżę się do poziomu" mojego 4 letniego synka. Próbowałam raz poczytać o co w tym wszystkich chodzi ale czytałam i miałam wrażenie że to wszystko jest napisane po chińsku. Kiedyś taka lustrzankę rozgryzłabym w kilka godzin a teraz zbieram się już który rok i nie mogę się do tego zabrać
Muszę usiąść wreszcie do tego aparatu tylko nie wiem czy coś z tego wyjdzie. Problem polega na mojej sklerozie i wszystko mi wypada z głowy. Jest to skutek uboczny siedzenia w domu. Odkąd przestałam pracować, "myśleć", mój mózg umarł. Czasem najprostsze czynności typu zakupy sprawiają problemu bo zawsze zapomnę czegoś kupić Czasami mam wrażenie że cofam się w rozwoju i niedługo "zniżę się do poziomu" mojego 4 letniego synka. Próbowałam raz poczytać o co w tym wszystkich chodzi ale czytałam i miałam wrażenie że to wszystko jest napisane po chińsku. Kiedyś taka lustrzankę rozgryzłabym w kilka godzin a teraz zbieram się już który rok i nie mogę się do tego zabrać
- imer
- 1000p
- Kontakt:
Jeśli znasz podstawy robienia zdjęć, to wystarczy zapamiętać, gdzie co się ustawia... i ćwiczyć, a po jakimś czasie samo wchodzi do głowy. Jednak pamiętaj, że w żadnej instrukcji obsługi nie będzie napisane jak zrobić dany kadr w konkretnych warunkach i jakich ustawień użyć
-
- 500p
co gdzie się ustawia to wiem, kadry też nie problem najgorsze to te ustawienia jakoś nie mogę tego wyczuć
- imer
- 1000p
- Kontakt:
Oj a tego to ja nie zrozumiałem....davussum pisze:co gdzie się ustawia to wiem, kadry też nie problem najgorsze to te ustawienia jakoś nie mogę tego wyczuć
-
- 500p
ha ha ha ale napisałam masło maślane
chodziło mi że wiem co gdzie jest w opcjach aparatu tylko nie wiem jak to wszystko poustawiać żeby wyszło ładne zdjęcie a nie rozmazana plama
chodziło mi że wiem co gdzie jest w opcjach aparatu tylko nie wiem jak to wszystko poustawiać żeby wyszło ładne zdjęcie a nie rozmazana plama
- imer
- 1000p
- Kontakt:
No tak i tu warto poczytać jakąś literaturę o podstawach fotografii. Zależności w niej występujące (czas migawki a przesłona, głębia ostrości, iso itd). Wbrew pozorom nie jest to trudne - szczególnie mając do dyspozycji lustrzankę. A później to już tylko znaleźć czas i uczyc się