Taki - sobie ogród cz.2
- ankha
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Taki - sobie ogród cz.2
A tam od razu precz... ale liście też śliczności, zwłaszcza ten zaczerwieniony.
Mam od trzech lat w karmniku jednego takiego modrego łobuza. Rozgania wszystkie sikorki na boki, póki on, żadna inna nie ma prawa jeść. o ADHD też go podejrzewałam
Mam od trzech lat w karmniku jednego takiego modrego łobuza. Rozgania wszystkie sikorki na boki, póki on, żadna inna nie ma prawa jeść. o ADHD też go podejrzewałam
- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witataj w nowym wątku...cieszę się że Cię znalazłam...gratuluję nowych listków..
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Miłeczko listeczki kann urocze, niech tak dalej rosną w siłę
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Miłko witaj ... jestem i ja w Twym nowym wątku.
Rozpoczęty tak bardziej na czasie - też bym wolała u siebie ale cóż - nie zawsze się udaje.
Świetna relacja z kiełkowania nasionek Canny - super sprawa i radość ogromna z pierwszych kwiatów.
To całkiem inaczej niż z kupionych kłączy prawda? Czekam na dalszą relację i pozdrawiam.
Rozpoczęty tak bardziej na czasie - też bym wolała u siebie ale cóż - nie zawsze się udaje.
Świetna relacja z kiełkowania nasionek Canny - super sprawa i radość ogromna z pierwszych kwiatów.
To całkiem inaczej niż z kupionych kłączy prawda? Czekam na dalszą relację i pozdrawiam.
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Witaj Krysiu! Ja najchętniej bym ciągnęła dalej swój, ale regulamin to regulamin!
Siewki kann potrafia mieć inne cechy niz roslina mateczna. Mogą wyjść całkiem fajne kwiaty.
Reni! I ja się Cieszę, ze do mnie trafłaś!
Halinko! Oby się spełniło! Poniżej fotki, że nadal do przodu!
Akha! Ja najchętniej całymi dniami oglądałabym sikorki, ale siedzę w przcy i wracam jak sie robi ciemno! Ale jutro sobota, to sobie poogladam.
Paula! Najszybciej można robić listówkę na liściach czarnej porzeczki. A cytrynówkę caaaały rok!
Parę fotek na dziś:
Imbir wypuścił listeczek, listeczek rośnie:
Kanny ładnie się wyciągają. Kolejne 4 ziarenka też szykują się do wyciagnięcia listków.
Klemek powoli sie rozchyla! Chyba białozielony taki będzie. Takiego jeszcze nie zmarnowałam
Siewki kann potrafia mieć inne cechy niz roslina mateczna. Mogą wyjść całkiem fajne kwiaty.
Reni! I ja się Cieszę, ze do mnie trafłaś!
Halinko! Oby się spełniło! Poniżej fotki, że nadal do przodu!
Akha! Ja najchętniej całymi dniami oglądałabym sikorki, ale siedzę w przcy i wracam jak sie robi ciemno! Ale jutro sobota, to sobie poogladam.
Paula! Najszybciej można robić listówkę na liściach czarnej porzeczki. A cytrynówkę caaaały rok!
Parę fotek na dziś:
Imbir wypuścił listeczek, listeczek rośnie:
Kanny ładnie się wyciągają. Kolejne 4 ziarenka też szykują się do wyciagnięcia listków.
Klemek powoli sie rozchyla! Chyba białozielony taki będzie. Takiego jeszcze nie zmarnowałam
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Miłko pierwszy kiełek Imbiru ... dość szybko ile czasu od posadzenia ?
Widzę,że kłącza częściowo przykryte - ja w tym roku dałam tak z 1 cm ziemi i sadziłam 8.02 więc trochę poczekam.
Z tym,że moje kłącza miały już kiełki przed sadzeniem bo takie wybrałam.
Przygoda z Canną od nasionka jest bardzo ciekawa - będziesz mieć swoje prywatne odmiany.
Kiedyś wezmę od Ciebie i nazwę Twym imieniem ale w koszty rejestracji nie będziemy się bawić...prawda?
Może chcesz jakieś nasionka ode mnie - zbierałam ze swoich - listę mogę dać na PW i z pisankami wysłać.
Daj znać - czekam.
Widzę,że kłącza częściowo przykryte - ja w tym roku dałam tak z 1 cm ziemi i sadziłam 8.02 więc trochę poczekam.
Z tym,że moje kłącza miały już kiełki przed sadzeniem bo takie wybrałam.
Przygoda z Canną od nasionka jest bardzo ciekawa - będziesz mieć swoje prywatne odmiany.
Kiedyś wezmę od Ciebie i nazwę Twym imieniem ale w koszty rejestracji nie będziemy się bawić...prawda?
Może chcesz jakieś nasionka ode mnie - zbierałam ze swoich - listę mogę dać na PW i z pisankami wysłać.
Daj znać - czekam.
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Nooo, proszę, jak ślicznie rosna
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
A co się robi z imbirem jak on urośnie? O kany widzę siejesz. Pewnie kilka lat trzeba poczekać na roślinki co?
- damapi
- 500p
- Od: 15 gru 2008, o 09:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Miłko podziwiam cierpliwość i wytrwałość , ja się do tego nie nadaję, fotorelacja super
- MagdaMisia
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
Miłko , patrze na Twoje kanny fiu fiu...
u mnie tez zaczyna pojawiać się kannowy lasek. Jutro pojada razem ze mną do pracy.
u mnie tez zaczyna pojawiać się kannowy lasek. Jutro pojada razem ze mną do pracy.
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Damapi! Każdy jest cierpliwy do czegoś innego! Dzięki! Cieszę się, że Ci się podoba!
Magda! Jak widzisz, powolutku! Nie boisz się, że po drodze zmarzną? Poczekaj aż mróz się skończy! Mój kolega przyniósł jukę z domu do biura i szlag ją trafił, chociaż była na zewnątrz z 3 minuty!
Paula! Imbir wsadzę na warzywnik i niech kłącza mu w siłę rosną! Jestem ciekawa, czy inaczej będzie smakował z polskiej gleby
Halinka! Dalsza relacja będzie. Tak co 10-15 dni !
Krysiu! Mi zielone z imbiru wylazło już na sucho. Wsadziłam płytko,ale zamierzam przysypać ziemią, jak się rozhula. A jak masz nasionka kann, to wysadź, bo to teraz trzeba, żeby kłącza zdążyły urosnąć!
Chcesz mi kukułcze jajo podesłać Ze swoimi się namęczyłam Ale kusisz, może coś z tego będzie
Fotki na dziś:
Taki ogólny ogrodowy zimowy widok:
Nareszcie rozkwitł! Piękny! jestem ciekawa kiedy zdechnie
Dzwoniec na jabłoni!
Zimowy rododendron. Jego pierwsza zima u mnie.
Hebe pod donicą - wedle rozkazu!
Magda! Jak widzisz, powolutku! Nie boisz się, że po drodze zmarzną? Poczekaj aż mróz się skończy! Mój kolega przyniósł jukę z domu do biura i szlag ją trafił, chociaż była na zewnątrz z 3 minuty!
Paula! Imbir wsadzę na warzywnik i niech kłącza mu w siłę rosną! Jestem ciekawa, czy inaczej będzie smakował z polskiej gleby
Halinka! Dalsza relacja będzie. Tak co 10-15 dni !
Krysiu! Mi zielone z imbiru wylazło już na sucho. Wsadziłam płytko,ale zamierzam przysypać ziemią, jak się rozhula. A jak masz nasionka kann, to wysadź, bo to teraz trzeba, żeby kłącza zdążyły urosnąć!
Chcesz mi kukułcze jajo podesłać Ze swoimi się namęczyłam Ale kusisz, może coś z tego będzie
Fotki na dziś:
Taki ogólny ogrodowy zimowy widok:
Nareszcie rozkwitł! Piękny! jestem ciekawa kiedy zdechnie
Dzwoniec na jabłoni!
Zimowy rododendron. Jego pierwsza zima u mnie.
Hebe pod donicą - wedle rozkazu!
Miłka
- Grzesiu
- Od: 25 gru 2008, o 13:31
Miłka piękne te małe kanny...czujesz się ich mamą?
Ja też czekam aż jeden pączek pęknie....to będzie chyba już jutro
Piękne zdjęcia
Ja też czekam aż jeden pączek pęknie....to będzie chyba już jutro
Piękne zdjęcia
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Nie zawiodłam się, jest zdjęcie dzwońca.
Rhododendron wygląda naprawdę dobrze, powinien ładnie przezimować, w końcu to nie małolat.
Mam jedno stare hebe drobnolistkowe i ono zimuje bez problemu, ale trzy inne, które kupiłam nie przeżyły pierwszej zimy.
Może gdybym dala im doniczki to by przeżyły ?
Jeśli Twoje przeżyje to może skuszę się jeszcze na jakieś...
Rhododendron wygląda naprawdę dobrze, powinien ładnie przezimować, w końcu to nie małolat.
Mam jedno stare hebe drobnolistkowe i ono zimuje bez problemu, ale trzy inne, które kupiłam nie przeżyły pierwszej zimy.
Może gdybym dala im doniczki to by przeżyły ?
Jeśli Twoje przeżyje to może skuszę się jeszcze na jakieś...