Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2
Witaj Jolu,załapałam sie na 3 strone dopiero,a wszystko przez te balangi ostatkowe u mnie w watku.
- OLUNIA
- 500p
- Od: 11 sty 2012, o 12:47
Witaj Jolu
Oj mi u Ciebie też się bardzo ,ale to bardzo podoba...tylko nie wiem dlaczego nie otwierają mi się wszystkie zdjęcia z pierwszej strony
Oj mi u Ciebie też się bardzo ,ale to bardzo podoba...tylko nie wiem dlaczego nie otwierają mi się wszystkie zdjęcia z pierwszej strony
Pozdrawiam serdecznie Ola
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
malgocha1960 Witaj Gosiu - U Ciebie w wątku to faktycznie czas leci bardzo szybko - dopiero go zaczęłaś , a już ile ma stron. A ostatki jak to ostatki - muszą być huczne
OLUNIA Miło, że nas odwiedziłaś.
Spróbuj jeszcze raz i odśwież- u mnie się otwierają. Zapraszam
OLUNIA Miło, że nas odwiedziłaś.
OLUNIA pisze:...tylko nie wiem dlaczego nie otwierają mi się wszystkie zdjęcia z pierwszej strony
Spróbuj jeszcze raz i odśwież- u mnie się otwierają. Zapraszam
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Uff, Jolu przjrzałam (pochłonęłam) 1 wątek. Szkoda że piersze zdjęcia się nie otwierają ale to to zobaczyłam później to niezwykły obraz pracy i zaangażowania oraz ogromnej miłości do roślin. A fantazja i cierpliwość przy przycinaniu!
Taki trudny teren tak niezwykle urządzony i zaplanowany. Jestem pod ogromnym wrażeniem i czekam na więcej zdjęc. Również tych archiwalnych. Za każdym razem można wypatrzeć inną perełkę.
Zostaję tu i będę stałym gościem
Taki trudny teren tak niezwykle urządzony i zaplanowany. Jestem pod ogromnym wrażeniem i czekam na więcej zdjęc. Również tych archiwalnych. Za każdym razem można wypatrzeć inną perełkę.
Zostaję tu i będę stałym gościem
- jola1010
April witaj
To nie jest tak, że było wszystko starannie zaplanowane - tu wciąż są zmiany, poprawki, przenoszenie kamieni i przesadzanie roślin Wiele, wiele roślin straciło swój żywot przez to, że zdobywałam wszystkie roślinki , które mi się podobały, a nie te które rosłyby w naszym klimacie i na naszym trudnym , bo górzystym i do tego mokrym terenie Tak więc moja metoda "prób i błędów" pochłonęła wiele zdobyczy. Teraz skupiłam się na tworzeniu ogrodu , który będzie ciekawy cały rok - ścieżki, schodki , miejsca do siedzenia w każdym zakamarku i architektura ogrodowa... no i moje ulubione strzyżone ...April pisze:...Taki trudny teren tak niezwykle urządzony i zaplanowany...
Chciałam pokazać jakieś zdjęcia archiwalne ale to co odnalazłam to Wszystkie jakieś ...nie nadające się do pokazania... same kamienie, mało roślin , tu bałagan ,a tam zarośla...Chyba lepiej niech zostaną fotki aktualneApril pisze:... i czekam na więcej zdjęc. Również tych archiwalnych...
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No mnie to by te kamienie i zarośla interesowały, bo patrząc na Twój ogród ciężko jest uwierzyć, że nie zawsze był taki
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Pam cos o wyciaganiu Datur wspominala ... Jola wyciagasz juz swoje? bo sie zastanawiam, czy juz na nie czas czy jeszcze moga troche "pognic" w gospodarczym.
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Jolu zdjęcia porównawcze, na zasadzie przed zmianami i po, byłyby całkiem pouczajace. Takze jeśli nie sprawi Ci to trudności to poproszę o nie
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- jola1010
Jule moje daturki jeszcze śpią - zawsze je późno wyciągam , a to dlatego ,że nie mam gdzie ich przechować
survivor26 imwsz Tak właściwie to zdjęć z czasów poprzednich właścicieli to nie mamy ale był to stary zaniedbany sad z wielkim mokradłem porośniętym trzciną i tatarakiem. Stał tam też wielki stary sypiący się dom z ogromną stodołą ale ten dom nie nadawał się do remontu więc kamienie z niego powędrowały do ogrodu. Z tamtych czasów zostało tylko mokradło - reszta została uprzątnięta i wykarczowana. Zdjęcia , które posiadam są już z czasów kilkuletniej używalności przez nas.
Stworzyć takie porównanie z czasów kiedyś - teraz jest trudne bo nie mamy początkowych fotek ale coś tam spróbuję pokazać:
Wejście do domu od drogi czyli przedogródek wykonany dopiero 2 lata temu i jeszcze mało zagospodarowany:
survivor26 imwsz Tak właściwie to zdjęć z czasów poprzednich właścicieli to nie mamy ale był to stary zaniedbany sad z wielkim mokradłem porośniętym trzciną i tatarakiem. Stał tam też wielki stary sypiący się dom z ogromną stodołą ale ten dom nie nadawał się do remontu więc kamienie z niego powędrowały do ogrodu. Z tamtych czasów zostało tylko mokradło - reszta została uprzątnięta i wykarczowana. Zdjęcia , które posiadam są już z czasów kilkuletniej używalności przez nas.
Stworzyć takie porównanie z czasów kiedyś - teraz jest trudne bo nie mamy początkowych fotek ale coś tam spróbuję pokazać:
Wejście do domu od drogi czyli przedogródek wykonany dopiero 2 lata temu i jeszcze mało zagospodarowany:
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Joluś,fotorelacja superancka Uwielbiam takie fotki, do początku do chwili obecnej. Mnóstwo pracy i włożyliście w wasz ogród a efekt
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata
- jola1010
reniuniek Witaj Reniu Dziękuję , że nas odwiedziłaś. zapraszam za chwilkę mam jeszcze przygotowanych kilka zdjęć
- jola1010
Ogólnego zarysu ogrodu tuż po zakupie działki nie mamy chyba że gdzieś trafią się fotki w starych albumach... ale to nie dzisiaj. Mogę jedynie pokazać zmiany zakątków w naszym ogrodzie te które stworzyliśmy sami ale bez przemyśleń i metodą prób i błędów , a które wciąż przerabiamy i upiększamy. Takich zdjęć porównawczych jak było i jak jest to się troszeczkę uzbiera:
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
oooo...o to właśnie chodziło! Pięknie widać, jakie zmiany zachodzą i jak strasznie dużo pracy zostało wykonane A pamiętając, że na początku w ogóle nic nie było, to tym bardziej robi wrażenie!