Moje "chciejstwa" domowe ;-)
- mniodkowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moje "chciejstwa" domowe ;-)
mój mnie przy takich "akcjach" - kryje a potem się ze mnie śmieje, i że ON nawet w tym wszystkim uczestniczy to nadziwić się nie może
to hoja carnosa o jej uprawie możesz poczytać, lubi przepuszczalną ziemię, ale ja swoje hoduję w zwykłej uniwersalnej i rosną oj rosną od każdej reguły są wyjątki
osobiście ukorzeniałam w wodzie, nie wiem jak jest wskazane
jak ją postawisz w doniczce to pamiętaj aby nie obracać bo się obraża i przestaje rosnąć no i moja jedna stoi na południowym parapecie - w 1 cz. wątku widać jaka duża urosła, a druga mniejsza stoi na północnym i też nie ruszana rośnie pięknie
fiołaski pokazane są boskie takie cudeńka zdrowiutkie, że aż zazdroszczę na środkowej fotce widzę, że kilka sadzonek jest już dość dużych i spokojnie możesz odciąć liście matki to nie będą zabierały pożywienia maluszkom
no i widzę, że skrętniczek tam też sobie stoi a jaki jaki????
to hoja carnosa o jej uprawie możesz poczytać, lubi przepuszczalną ziemię, ale ja swoje hoduję w zwykłej uniwersalnej i rosną oj rosną od każdej reguły są wyjątki
osobiście ukorzeniałam w wodzie, nie wiem jak jest wskazane
jak ją postawisz w doniczce to pamiętaj aby nie obracać bo się obraża i przestaje rosnąć no i moja jedna stoi na południowym parapecie - w 1 cz. wątku widać jaka duża urosła, a druga mniejsza stoi na północnym i też nie ruszana rośnie pięknie
fiołaski pokazane są boskie takie cudeńka zdrowiutkie, że aż zazdroszczę na środkowej fotce widzę, że kilka sadzonek jest już dość dużych i spokojnie możesz odciąć liście matki to nie będą zabierały pożywienia maluszkom
no i widzę, że skrętniczek tam też sobie stoi a jaki jaki????
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Gratuluję szczepek hoji, piękna zdobycz
- Chrapka
- Od: 21 cze 2011, o 00:01
Równiez mam taką Carnoskę /nawet 3 /. Podobno lubi jak się o niej "zapomina". Moje są w podłożu dla stroczyków. Ta, która stoi na słoneczku pięknie rośnie. Podobno u poprzednich właścicieli systematycznie kwitła. Jako, że była zaniedbana to ją pociachałam, rozmnożyłam i poprzesadzałam. Możliwe, że potrzebuje tak długiego czasu by się ogarnąć po wszystkich zmianach, bo mnie kwieciem nie uraczyła od roku. Teraz nie ruszam doniczek i czekam aż jakieś pączusie się pojawią
Jeśli ktoś byłby chętny to moge ukorzenić bo roślinki są wielkie
Jeśli ktoś byłby chętny to moge ukorzenić bo roślinki są wielkie
- nika28
- 500p
- Od: 11 lip 2011, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
tasikk Marudzia justus27Dziękuję w imieniu swoim, męża i roślinki
Chrapka ciekawe ile mi przyjdzie poczekać na kwiatki dzięki za wskazówki
mniodkowa u nas to mąż jest od "czarnej roboty" Ciekawe czy moja hoja mnie polubi Twoje hoje widziałam, wielgachne i przepiękne dzięki za rady Z fiołków jestem dumna i również dzięki za wskazówkę z obcięciem dużego liścia (jakoś nie pomyślałam ) Ha... Twoje sokole oko wypatrzyło różowego skrętnika. Pozostałość po dużym,którego dostałam i zakwitł ale później nie podobało mu się u mnie, wiec zmuszona byłam obciąć listki i zaczynać od zera Może kiedyś się doczekam. Wspomniany skrętnik :
Chrapka ciekawe ile mi przyjdzie poczekać na kwiatki dzięki za wskazówki
mniodkowa u nas to mąż jest od "czarnej roboty" Ciekawe czy moja hoja mnie polubi Twoje hoje widziałam, wielgachne i przepiękne dzięki za rady Z fiołków jestem dumna i również dzięki za wskazówkę z obcięciem dużego liścia (jakoś nie pomyślałam ) Ha... Twoje sokole oko wypatrzyło różowego skrętnika. Pozostałość po dużym,którego dostałam i zakwitł ale później nie podobało mu się u mnie, wiec zmuszona byłam obciąć listki i zaczynać od zera Może kiedyś się doczekam. Wspomniany skrętnik :
Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
- Monik27
- 500p
- Od: 23 sty 2012, o 08:55
o proszę ale cudeńko co za kolorek doczekasz się doczekasz spokojnie
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Monisiu, pokazuj co tam jeszcze masz!!
Chętnie popatrzymy, szczególnie jak taka pogoda za oknem
Chętnie popatrzymy, szczególnie jak taka pogoda za oknem
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
- nika28
- 500p
Dzięki dziewczynki za odwiedzinki
Czas na moje Fittonie które bardzo lubię i kiedyś będę miała wszystkie kolorki tak waśnie sobie postanowiłam
Najpierw kupiłam jedna, później druga, a potem posadziłam je razem
Czas na moje Fittonie które bardzo lubię i kiedyś będę miała wszystkie kolorki tak waśnie sobie postanowiłam
Najpierw kupiłam jedna, później druga, a potem posadziłam je razem
- Karolina__
- Od: 22 lip 2009, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Moniko!
Masz cudnie wybarwione fittonie, zestaw w doniczce świetnie się prezentuje. Jak o nie dbasz? Moje nie chcą rosnąć.
Euphorbi Milii - cudowna... Mam dorosłą roślinę kwitnącą na biało jedno czerwone "kradzione" maleństwo, właśnie z takiego wilczomlecza z czerwonymi kwiatami i sztywnymi listkami. Ta mała różowa to zdaje się inna odmiana?
Masz cudnie wybarwione fittonie, zestaw w doniczce świetnie się prezentuje. Jak o nie dbasz? Moje nie chcą rosnąć.
Euphorbi Milii - cudowna... Mam dorosłą roślinę kwitnącą na biało jedno czerwone "kradzione" maleństwo, właśnie z takiego wilczomlecza z czerwonymi kwiatami i sztywnymi listkami. Ta mała różowa to zdaje się inna odmiana?
- koniczynka
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
Bardzo ci kibicuje co do fitoni przepiękne roślinki
będę wpadac i podglądac co u nich
jeśli pozwolisz
będę wpadac i podglądac co u nich
jeśli pozwolisz
- nika28
- 500p
Karolina__ Witam Cie Dziękuję w imieniu fittonii. Moje teraz też nie rosną Myślę, że może maja teraz zastój aby wystartować na wiosnę Podlewam jak mają sucho i to tyle Twoje widziałam i mają piękne kolory, inne niż moje
Euphorbia Milii to tez jedna z moich ulubionych roślinek pewnie dlatego, że ciągle kwitnie. Ta Twoja biała przepiękna co do odmian to tyle ich, że głowa mała, niestety większość raczej u nas nie dostępne, a może i dobrze
koniczynka Dziękuję Ci bardzo i zapraszam kiedy tylko możesz
Euphorbia Milii to tez jedna z moich ulubionych roślinek pewnie dlatego, że ciągle kwitnie. Ta Twoja biała przepiękna co do odmian to tyle ich, że głowa mała, niestety większość raczej u nas nie dostępne, a może i dobrze
koniczynka Dziękuję Ci bardzo i zapraszam kiedy tylko możesz
- Karolina__
- Od: 22 lip 2009, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniczko, moja Euphorbia też ciągle kwitnie Niestety opadło mi sporo liści bo najpierw ją przesuszyłam a potem przelałam teraz stosuję taką zasadę, że jak widzę, że choćby jeden nowy listek zaczynał żółknąć to podlewam niedużo ale tak, żeby pojawiła się woda w podstawce. Od razu tą wodę wylewam A była naprawdę gęsta
- nika28
- 500p
Haha... to tak jak ja tylko, że ja nie wylewam z podstawki Nie martw się, na pewno dojdzie do siebie
- kasiuta74
- 500p
- Od: 1 sty 2012, o 21:21
Witaj Moniko Wpadłam z rewizytą i ... ładnie i kolorowo u ciebie .Wpadła mi w oko calathea i grubosz o ciekawym kształcie
Podziwiam twoje euphorbie mili, moja jedyna już ledwo ledwo zipie a u ciebie takie piękne ,kwitnące
Podziwiam twoje euphorbie mili, moja jedyna już ledwo ledwo zipie a u ciebie takie piękne ,kwitnące