Stokrotkania - moja arkadia cz.3
- Wiktoria_W
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Stokrotkania ? moja arkadia cz.3
I ja się w końcu doczłapałam . Bluszczyk wygląda bardzo ładnie, ale chętnie zobaczyłabym go w powiększeniu (wiem, marudzę ). Parapet sukulentowy bardzo fajny, a hoja to chyba nawet jakieś takie zbliżone wymagania ma?
Co do okien, to ja się rozprawiłam z jednym, w tym pokoju, w którym będą nocować goście w czasie świąt. Do pozostałych jakoś nie mogę się zebrać, ale kiedyś będzie trzeba, a czasu do świąt coraz mniej .
Co do okien, to ja się rozprawiłam z jednym, w tym pokoju, w którym będą nocować goście w czasie świąt. Do pozostałych jakoś nie mogę się zebrać, ale kiedyś będzie trzeba, a czasu do świąt coraz mniej .
Pięknie świątecznie już u ciebie:).
Łaaaaaa! Świąteczne kurczaki! Śliczne. Bluszczyk też. Oby rósł w siłę
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
no kurczak CZAD te kurczaczki zawsze mnie jakoś tak urzekają, normalnie powpychałabym je wszędzie mama ma super gust akcencik świąteczny już masz okna pomyte, w domu posprzątane, teraz zostało tylko jajka malować
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Trzeba przyznać, ze u Stokrotkani zawsze są bardzo ładne świąteczne akcenty wplecione pomiędzy roślinki.
- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
diament tak powystawiałam już świąteczne drobiazgi, ponieważ jak wyciągnę tuz przed świętami, to tylko krótko mogę się nimi nacieszyć..
heliofitka teraz trochę zwolnię, bo dużo przygotowań do świąt - teściowa przyjeżdża
mmaryla upomniałam je, żeby były grzeczne, bo jak nie to na święta schowam je do szafki
Wiktoria_W obiecuje, że go kiedyś zrobię zdjęcie w zbliżeniu.. Hoja faktycznie mnie zaskoczyła, ale odkąd stoi na tym parapecie, to odżyła i zaczęła wypuszczać listeczki, jeszcze trochę niech sobie tam pobędzie, ale jak zacznie mocniej grzać, to muszę ją przenieść..
Filigranowa27, Anankee dziękuję
mniodkowa jeszcze została mi łazienka do ogarnięcia, zostawiłam sobie ją na koniec..
rapunzel dziękuję, oj nie wiedziałaś jeszcze moich jajek decoupage w doniczkach
Dzisiaj siałam rzeżuszkę
heliofitka teraz trochę zwolnię, bo dużo przygotowań do świąt - teściowa przyjeżdża
mmaryla upomniałam je, żeby były grzeczne, bo jak nie to na święta schowam je do szafki
Wiktoria_W obiecuje, że go kiedyś zrobię zdjęcie w zbliżeniu.. Hoja faktycznie mnie zaskoczyła, ale odkąd stoi na tym parapecie, to odżyła i zaczęła wypuszczać listeczki, jeszcze trochę niech sobie tam pobędzie, ale jak zacznie mocniej grzać, to muszę ją przenieść..
Filigranowa27, Anankee dziękuję
mniodkowa jeszcze została mi łazienka do ogarnięcia, zostawiłam sobie ją na koniec..
rapunzel dziękuję, oj nie wiedziałaś jeszcze moich jajek decoupage w doniczkach
Dzisiaj siałam rzeżuszkę
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Stokrotko to masz już wszytko posprzątane?? ja nawet nie zaczęłam oj, bym się pomyliła - posprzątałam świątecznie ... piwnicę
Przypomniałaś mi żeby wysiać rzeżuchę, dzięki
Przypomniałaś mi żeby wysiać rzeżuchę, dzięki
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Wszystko jeszcze nie, ale tak jak piałam została mi łazienka, no i jeszcze przydałoby się drzwiom wejściowym odświeżenie..
Wiadomo przed świętami będzie i tak trzeba jeszcze ogarnąć z kurzu domek.. no i same przygotowania: pieczenie, gotowanie.. trochę zajmie..
tym bardziej, że w tym roku pierwszy raz będę przygotowała dania na święta, bo zawsze to jakoś nam się udało, to w jedne święta u teściów, drugie u moich rodziców W tym roku ja mam gości..
Wiadomo przed świętami będzie i tak trzeba jeszcze ogarnąć z kurzu domek.. no i same przygotowania: pieczenie, gotowanie.. trochę zajmie..
tym bardziej, że w tym roku pierwszy raz będę przygotowała dania na święta, bo zawsze to jakoś nam się udało, to w jedne święta u teściów, drugie u moich rodziców W tym roku ja mam gości..
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
O cie to będziesz miała święta !!
Ja pamiętam pierwszą wspólną Wigilię - wyprawialiśmy z chłopakiem na naszym nowym mieszkaniu i sprzątałam sprzątałam sprzątałam gotowałam piekłam znowu sprzątałam ...
Ja pamiętam pierwszą wspólną Wigilię - wyprawialiśmy z chłopakiem na naszym nowym mieszkaniu i sprzątałam sprzątałam sprzątałam gotowałam piekłam znowu sprzątałam ...
Pozdrawiam, Monika
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
wiecie co, to ja mam sama nie wiem czy lepiej czy gorzej, bo do nas najpierw w racji ilości kilometrów (najpierw ok 800 potem 450) to nikt jechać nie chciał i to naszym obowiazkiem było spędzać święta u rodziców, teraz mamy TYLKO 100km a nikomu nadal do głowy nie przyjdzie odwiedzanie nas
i tak na dobrą sparwę to chyba nie narzekam, bo jadę na gotowe i wracam a czasem do znajomych jeździmy więc jest jeszcze przyjemniej
no a potem święta mijają a ja się biorę stopniowo za mycie okien... itp, a sąsiedzi robią
co do łazienki - to ile razy się ją posprząta to potem i tak to trzeba zrobić
taaa... mi wczoraj Iwonka podsunęła pomysł wysiania żeżuchy i co z tego? jak ja nie wytatuuję sobie na ręce to nie zapamiętam przecież
i tak na dobrą sparwę to chyba nie narzekam, bo jadę na gotowe i wracam a czasem do znajomych jeździmy więc jest jeszcze przyjemniej
no a potem święta mijają a ja się biorę stopniowo za mycie okien... itp, a sąsiedzi robią
co do łazienki - to ile razy się ją posprząta to potem i tak to trzeba zrobić
Niunia1981 pisze:Przypomniałaś mi żeby wysiać rzeżuchę, dzięki
taaa... mi wczoraj Iwonka podsunęła pomysł wysiania żeżuchy i co z tego? jak ja nie wytatuuję sobie na ręce to nie zapamiętam przecież
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
-
- 1000p
- Od: 26 sty 2012, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
mniodkowa - właśnie udowodniłaś, że przez jeden dzień pamiętasz
Stokrotkaniu ależ się zgapiłam, to już 4 strona,a ja dopiero zauważyłam nową część Ale już wiem i będę zaglądać, bo uwielbiam twoje zdjęcia oczywiście roślinki też śliczne ale dobre zdjęcie dopiero oddaje ich piękno
A wszystko muszę zgonić właśnie na przedświąteczne przygotowania. U mnie zawsze wiosną sporo roboty w pracy i notoryczny brak czasu na wszystko
Stokrotkaniu ależ się zgapiłam, to już 4 strona,a ja dopiero zauważyłam nową część Ale już wiem i będę zaglądać, bo uwielbiam twoje zdjęcia oczywiście roślinki też śliczne ale dobre zdjęcie dopiero oddaje ich piękno
A wszystko muszę zgonić właśnie na przedświąteczne przygotowania. U mnie zawsze wiosną sporo roboty w pracy i notoryczny brak czasu na wszystko
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Stokrotkaniu, skoro masz gości, to zrozumiały szał sprzątania. Ja na szczęście idę na wielkanocne śniadanie z rodzinką do moich rodziców, gdzie będzie tez mój brat z rodziną. Po śniadaniu kawa ze świątecznym ciastem, a potem obiad. Potem wracamy do domu i w poniedziałek odpoczywamy po świętach.
Koniecznie pokaż te niepokazywane jeszcze jajeczka.
Koniecznie pokaż te niepokazywane jeszcze jajeczka.
Tak się właśnie zastanawiałam czy nie za wcześnie bierzesz się za to sprzątanie i aż kalendarz wzięłam. Patrzę a tu się okazuje że święta już w sumie za tydzień. O matko... To ja w takim razie nie sprzątam dzisiaj Miał robić porządki ale skoro mam je powtarzać za tydzień to mam to w nosie To ja sobie dziś poleniuchuje