Siew i rozsada sezon 2012 r. cz.2
- sylwana85
- 500p
- Od: 21 lut 2011, o 10:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidory ? siew i rozsada sezon 2012 r.
Grania, ale masz plantację mam takie same półki - z mojego dzieciństwa takie super składane, żałuję, że nie mam tych plastikowych rurek łączących je to bym na parapet super półkę złożyła P.s. czyżby u Ciebie rozsada egzystowała już na stałe na balkonie ?
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 7 mar 2011, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Graniu, te pomidorki masz na balkonie? Nie jest im zimno, ja się jeszcze nie odważyłam. Czy już można je harować? Mam balkon od wschodu
Pozdrawiam Grażyna
Na stałe na balkon nie odważyłabym się,ale gdzieś o ósmej -starego czasu, wystawiam do foliaczka na balkonie a przed 10-tą już bezpośrednio na słońce i tak już ponad tydzień.Rozsada była siana w różnych odstępach czasowych.Pierwsze były siane na próbę 12 lutego a że ładnie się udały to i żal wyrzucać.Romaszka,jak zobaczyłam tą ostatnią fotkę to też pomyślałam,że forumowicz coś znajdzie w tej ziemi ale przyznaję, że kilka doniczek nie chciało mi się już umyć a miały takie jasne obwódki i pewnie trafiła akurat ta
A co mam szukać ?.GRANIA pisze:też pomyślałam,że forumowicz coś znajdzie w tej ziemi
Rozsada jest O.K i tyle
Pozdrawiam
To cieszę się,że dobra.My oczywiście żartujemy,że masz oko i chemika i sokoła .
Jedno nawet po operacji i nim potrafię przeczytać nawet najdrobniejsze literki. Tak więc, żadne hihiGRANIA pisze:żartujemy,że masz oko
Pozdrawiam
- romaszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
forumowicz, to z ciebie jakiś Cyber-facet, strach się bać
- jayc
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 9 wrz 2011, o 21:32
witam-liście moich pomidorków zaczęły się zwijać więc kupiłem wczoraj nawóz do pomidorów w tesco firmy planta-
rozpuściłem 100 gram w wodzie i podlałem-pytanie po jakim czasie pomidory powinny zacząć reagować?
rozpuściłem 100 gram w wodzie i podlałem-pytanie po jakim czasie pomidory powinny zacząć reagować?
U mnie pomidor truskawkowy drugiego dnia po posianiu wystrzelił jak szalony. Inne dopiero zaczęły się pokazywać a on już wysoki (aż za bardzo, bo przed kotem były schowane nie na parapecie )zuzia55 pisze:Czytam,że nie powschodziły nasionka.U mnie wszystkie,na 1oo%,z tym,że truskawkowy,to chyba 2 tygodnie pojedyńczo wychodził.
- hancik30
- 50p
- Od: 3 sie 2011, o 11:04
sirrahmoje truskawkowe też są takie witalne
zawsze można na nie liczyć, uwielbiam je, właśnie pozbyłam się wszystkich zapasów tych pomidorów bo obdarowane osoby w zeszłym sezonie upomniały się o nasiona
zawsze można na nie liczyć, uwielbiam je, właśnie pozbyłam się wszystkich zapasów tych pomidorów bo obdarowane osoby w zeszłym sezonie upomniały się o nasiona
- atrano
- 50p
- Od: 2 lut 2012, o 19:04
Mam pytanie, czy pomidory z kuwety można rozsadzić do opakowań po dużym jogurcie? Czy to wystarczająca "doniczka"?
U mnie w dwóch odmianach wzeszły pomidory i maja 3 liścienie.
Wydaje ni się,że czytałam na forum,a pisała kozula,że takie siewki trzeba wyrzucić.
Szukałam,ale nie mogę znaleźć tej uwagi.
Wyrzucić,czy pikować?
Wydaje ni się,że czytałam na forum,a pisała kozula,że takie siewki trzeba wyrzucić.
Szukałam,ale nie mogę znaleźć tej uwagi.
Wyrzucić,czy pikować?