Moja mała "dżungla" - part III

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja mała "dżungla" - part III

Post »

Henryku, Justynko, Patrycjo - dziękuję za wizytę ;:196

Wszyscy teraz pewnie w "szale" świątecznych porządków i przygotowań, a u nas święta ale chyba Bożego Narodzenia będą :;230 jest 0*C i do tego tego śniegu napadało ;:222 strach jeździć i chodzić, jeszcze czapki nie wyciągnęlam ale to chyba tylko temu, że mam niedaleko do autobusu, bo z tym wiatrem to ;:223 no tak - nazwa "Suwałki" nas zobowiązuje ;:223
justus27 pisze: u mnie dziś na zewnątrz było +25 stopni w słoneczku

;:145 zazdroszczę
Filigranowa27 pisze:Dlaczego moje grudniki nie wiedzą tak jak twoje kiedy mają kwitnąć

a może wiedzą ale zimy już nie masz..? jak reszta Polski :;230 bo chyba tylko na pn-wsch takie atrakcje w kwietniu ;:202

Zostawię zatem [głównie dla mojej wyczekującej koleżanki Jagody (rapunzel)] moją ostatnią nowość, kupioną zupełnie przypadkiem bo poszłam do kwiaciarni po bukiety na urodziny i co tam bukiety, najpierw kupiłam to:

Obrazek

znaczy się - zielistka bonnie :heja była bardziej poskręcana, ale ja potem ją wytarmosiłam, wycacałam, znaczy poczyściłam, przesadziłam i jej się letko oklapło :oops: mam nadzieję, że mnie baba nie oszukała, bo radość moja była wielka ponieważ zapłaciłam 10zł (chyba niewiele co?)
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
agucha432
500p
500p
Od: 3 lis 2011, o 10:10

Post »

Aga nie zazdroszcze ci zimy w kwietniu ;:185 U mnie ciągle wieje silny wiatr i pomimo ze jest dzis ;:3 to i tak zimno jest. Śliczna bonnie ;:138 niech pieknie rosnie i dobra cena. U mnie w warzywniaku babeczka miała też niby bonnie po 12zł ale nie byłam pewna czy to na pewno ta i nie kupiłam :(
Moje doniczkowe Moje storczyki
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Aguś śliczna nowość !! Ja też na nią poluję ale na razie bezskutecznie ;:223
A dzisiaj u nas słonko wyszło :tan
Wczoraj była masakryczna ulewa i to akurat wtedy kiedy miałam iść na spotkanie służbowe ;:14 i odkryłam wtedy, że mam dziurawą podeszwę w bucie ;:145 przez całe spotkanie zastanawiałam się czy mi woda nie leci ciurkiem po podłodze z bucika :;230 nie pamiętam o czym było spotkanie ;:224
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jejku jaka cudna ta Bonnie, dzięki, że ją pokazałaś ;:196
Musisz uważać, żeby jej nie przenawozić, bo podobno wtedy przestaje się skręcać. ;:108 To i wiele innych fajnych informacji wyczytałam tutaj: http://naradka.wordpress.com/tag/zielistka/ . Mam nadzieję, że to nie jakaś zbrodnia wkleić ten link na naszym forum. :wink:
Co do grudników, to widać one muszą mieć śnieg za oknem, żeby zakwitnąć, to by wiele wyjaśniało, bo u mnie w tym roku śnieg leżał może ze 3 dni. ;:224 :wink:
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p
Od: 23 sty 2012, o 08:55

Post »

:shock: :shock: śnieg no proszę teraz wiem dlaczego i mój grudnik przypomniał o sobie pączusiami. :heja
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Hibiskus prawdziwe cudo, a ta zima przerażająca, moje grudniki też kwitną na całego..
Jestem ciekawa czy doszło już coś do Ciebie ?
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Stokrotkania pisze:Jestem ciekawa czy doszło już coś do Ciebie ?

Ania toż ja bym od razu w podskokach przyleciała się chwalić ;:224 ale NIC nie przyszło i już się martwię... ;:144 bo jak jutro do 12 nie przyjdzie to będzie leżeć gdzieś... do wtorku ;:145
rapunzel pisze:Jejku jaka cudna ta Bonnie,

serio? ;:196 bo aż wyszukałam Twoją dla porównania i ta Twoja to taka wypaśna i zaczęłam wątpić w rasowość swojej ;:218
dzięki za linka, choć już sam fakt, ze mam jej nieprzenawozić to dla mnie mocno cenna informacja ;:108
agucha432 pisze:U mnie w warzywniaku babeczka miała też niby bonnie po 12zł ale nie byłam pewna czy to na pewno ta i nie kupiłam

ja też kupiłam w niewielkiej kwiaciarni :shock: i też była po 12zł, ale jak ja buzi nie otworzę to żyć nie mogę :;230 i mam za 10
rapunzel pisze:Co do grudników, to widać one muszą mieć śnieg za oknem, żeby zakwitnąć, to by wiele wyjaśniało, bo u mnie w tym roku śnieg leżał może ze 3 dni.

o widzisz - problem mamy rozwiązany :tan nie musisz juz mieć na nie focha i spokojnie mogę Ci podesłać parę szczepeczek ;:224 a jako gratis dorzucę w opakowaniu hermetycznym śnieg :;230
Niunia1981 pisze:Wczoraj była masakryczna ulewa i to akurat wtedy kiedy miałam iść na spotkanie służbowe

ależ się ubawiłam Twoją opowieścią :;230 u mnie poza miastem był śnieg, w mieście deszcz, ale szybko doleciał ten biały puch ;:188 więc ja tak jakby bez parasola... ale zmokłam mniej :;230 a dziś nie wiem jak, bo nie mam okien przecież, znów będzie ;:oj jak wyjdę o 15.30
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

O rany, niedobrze ;:185 Myślałam, że najpóźniej dzisiaj przyjdzie.. w końcu wysłałam w poniedziałek, teraz szał świąteczny dlatego pewnie te opóźnienie ;:222
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Muszę się z Wami podzielić kolejną nowością jaka zamieszkała od dzisiaj u mnie i to dzięki kochanej Ani (Stokrotkania) ;:196
moje kochane, malusie, milusie.. ;:167 ;:224

Obrazek

:heja
żebyście widzieli jak ja się zabierałam za posadzenie ich :shock: ciut jak nie za operację na otwartym sercu, już miałam po pensetę lecieć nawet :;230 aby nie uszkodzić ;:14 ale ufff nic nie odpadło, wszystko ulokowane w domku po... skrętniku ;:224 i teraz tylko czekać aż się rozrośnie :tan
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

:wit Aguś
Pięknie zakwitł ci hibiskus ;:108
Trzymam kciuki za twoje kuleczki i niech szybko się rozrastają :tan
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

No nie, ja cie Aguś dobiję chyba!! Normalnie podbierasz mi moje wszystkie chciejstwa!! Ja też na senecio poluję ;:224
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mniodkowa, już sam śnieg wystarczy, bo mam trzy grudniki, ostatnio przesadziłam je do takiej większej kaktusiarki i niech tylko który mi oklapnie. :twisted: One w ogóle balansują na bardzo cienkiej linie. ;:224
Moja zielistka to prezent od Zeni, więc niejako nie bierze udziału w konkurencji. :wink:
Awatar użytkownika
agucha432
500p
500p
Od: 3 lis 2011, o 10:10

Post »

O nie Aga ja tez choruję własnie na Senecio ;:223 Jakie ładne, no i oczywiscie jak na złosc nie mogę nigdzie trafic ;:145 Niech ci ładnie rosnie :D
Moje doniczkowe Moje storczyki
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”