Mszyce
Ups, jestem pod wrażeniem - wrzątkiem w mrówki??? javascript:emoticon(':shock:')
Shocked To pożyteczne stworzenia, nie rozumiem, jak można je tępić? Jakie właściwie szkody wyrządzają w Waszych ogródkach?
U mnie jest ich pełno, jak kopałam dołki pod bluszcz, niechcący rozwaliłam mrowisko, skrupulatnie czekałam, aż się przeniosą i dopiero
wtedy sadziłam roślinki...
Shocked To pożyteczne stworzenia, nie rozumiem, jak można je tępić? Jakie właściwie szkody wyrządzają w Waszych ogródkach?
U mnie jest ich pełno, jak kopałam dołki pod bluszcz, niechcący rozwaliłam mrowisko, skrupulatnie czekałam, aż się przeniosą i dopiero
wtedy sadziłam roślinki...
Mszyce - wszędzie
Szukam sposobu na pozbycie się mszyc w ogrodzie, bo niestety opryskiwanie pojedyńczych roślin nic nie daje... Mszyce są prawie wszędzie, a przede wszystkim na brzozach - usiąść pod nimi nie można, bo wciąż coś kapie... pryskałam róże, powojniki, świerki, drzewka owocowe i prawdę mówiąc nie wiem czy to ma sens skoro na brzozach są ich miliony. Czy jest może jakiś preparat, którym można PODLAć rośliny, po to by mszyce padły, po zjedzeniu liścia? Błagam dajcie mi jakieś rozwiązanie
- razzorblade
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 19 maja 2008, o 22:22
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zerknij tu: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?p=326964
klekot pisze:Doczytalam się w koncu, ze srodkami takimi jak Mospilan i Confidor mozna podlewac rosliny i przez korzenie dostaja się dalej. Czyli jestem nieco pocieszona i dziekuje wszystkim za proby pomocy w rozwiazaniu mojego problemu.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Podlałam :-)
Wczoraj podlałam moje dwie brzozy Mospilanem - tak naokoło korony - z 1 torebki zrobiłam roztwór na 200l ciekawe czy pomoże? Dziś jeszcze nie było widać efektów Mszyce nadal świetnie się czują i biesiadują na biednych brzozach. Pozdrawiam
- razzorblade
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 19 maja 2008, o 22:22