Annar - mój ogród.
- Annar13
- 1000p
- Od: 4 maja 2012, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Annar - na razie szkółka...
Nareszcie słoneczko i pierwszy przegląd ogrodu
Roślinki w kapersikach posadzone do doniczek, wysiałam też nasionka aksamitki wzniesionej Fantastic oraz Kilimanjaro,
cynii PepermintStick oraz astry chińskie Blue Moon.
Wzeszły już nasionka szałwii błyszczącej Sangria, ale czekam wciąż na czerwoną....
I chyba będę miała sporo lewkonii
Już mnie kusi, żeby posiać groszek pachnący
Roślinki w kapersikach posadzone do doniczek, wysiałam też nasionka aksamitki wzniesionej Fantastic oraz Kilimanjaro,
cynii PepermintStick oraz astry chińskie Blue Moon.
Wzeszły już nasionka szałwii błyszczącej Sangria, ale czekam wciąż na czerwoną....
I chyba będę miała sporo lewkonii
Już mnie kusi, żeby posiać groszek pachnący
- Annar13
- 1000p
Nie wytrzymałam i udałam się dziś do miejscowej szkółki.
Przytaszczyłam hortensje ( Bouquet Rose, Magical Candle, Nikko Blue, Grandiflora, Lavbla), wajgelę, piwonię drzewiastą fioletową i wypatrzyłam ładnego liliowca w kapersiku Sixth Sense, który już został posadzony do doniczki
A potem Leroy Merlin i tez kupiłam róże wielkokwiatowe w niskiej cenie 5.90 - bardzo ładne i już ulistnione.
Przytaszczyłam hortensje ( Bouquet Rose, Magical Candle, Nikko Blue, Grandiflora, Lavbla), wajgelę, piwonię drzewiastą fioletową i wypatrzyłam ładnego liliowca w kapersiku Sixth Sense, który już został posadzony do doniczki
A potem Leroy Merlin i tez kupiłam róże wielkokwiatowe w niskiej cenie 5.90 - bardzo ładne i już ulistnione.
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj spore zakupy popełniłaś
- Kasia1007
- 500p
- Od: 19 maja 2012, o 13:06
Aniu obejrzałam Twoje roślinki, bardzo mi się podobają - ta ostatnia 'lilijka' urzekła i moje
- Annar13
- 1000p
Właśnie popełniłam zamówienie w Lilypol - uwielbiam lilie.
Teraz tylko czekać na niespodziankę. Szkoda, że kontakt z nimi jest trochę trudny
Przynajmniej tak miałam jesienią gdy zamawiałam liliowce - odpowiedzieli chyba na czwartego e-maila ...
Nasionka powschodziły, sadzonki dalii i hortensji zrobione, teraz czekam az słonce zaświeci i do ogrodu
Teraz tylko czekać na niespodziankę. Szkoda, że kontakt z nimi jest trochę trudny
Przynajmniej tak miałam jesienią gdy zamawiałam liliowce - odpowiedzieli chyba na czwartego e-maila ...
Nasionka powschodziły, sadzonki dalii i hortensji zrobione, teraz czekam az słonce zaświeci i do ogrodu
Aniu zakupy mega, ale jakie to przyjemne uczucie. Bardzo spodobała mi się piwonia drzewiasta i ten kolor fiolet , taki niespotykany. Będziesz miała co robi. Pozdrawiam cieplutko.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- Annar13
- 1000p
Wczoraj w ciągu dnia temperatura w słoneczku dobiła 30 stopni. Grzało cudownie.
Roslinki wystawiłam do hartowania, sadziłam lilie i mieczyki, przesadzałam rozrośnięte okazy i liczyłam straty...
Najgorsze to liliowce- padło ok. 10 sztuk i to tych mocarnych starych odmian
Grzebałam w ziemi i miałam nadzieję, że coś przeżyło ale nic.
Pewnie za dużo wody i śniegu, albo coś je pożarło
Poszły tez dwie piękne piwonie Więc posadziłam w zamian jedną i to nie wiem jaką, bo kupując ją w szkółce zapomniałam spisać nazwę, a na doniczce niestety nie ma etykiety ...
Nie mam już miejsca na sadzenie, a uświadomiłam sobie ile dalii jeszcze posiadam
Więc teraz zacznie się kombinatorstwo ...
Kilka zdjeć z ogródka
Roslinki wystawiłam do hartowania, sadziłam lilie i mieczyki, przesadzałam rozrośnięte okazy i liczyłam straty...
Najgorsze to liliowce- padło ok. 10 sztuk i to tych mocarnych starych odmian
Grzebałam w ziemi i miałam nadzieję, że coś przeżyło ale nic.
Pewnie za dużo wody i śniegu, albo coś je pożarło
Poszły tez dwie piękne piwonie Więc posadziłam w zamian jedną i to nie wiem jaką, bo kupując ją w szkółce zapomniałam spisać nazwę, a na doniczce niestety nie ma etykiety ...
Nie mam już miejsca na sadzenie, a uświadomiłam sobie ile dalii jeszcze posiadam
Więc teraz zacznie się kombinatorstwo ...
Kilka zdjeć z ogródka
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
A ja tam widzę mnóstwo miejsca wokół tej wierzby
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- Annar13
- 1000p
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Żółte fiołeczki -jak moje
Zawilce gajowe wyglądają jak żywe. Aniu bardzo ładne ujęcia robisz swoim roślinkom.Ja też zamówiłam w tym roku za dużo i teraz się głowię gdzie to wszystko umieścić. Latam po całej działce jak kot z pęcherzem.Powinnam bardziej rozsądnie podchodzić do zakupów. Miłego dnia!
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- Annar13
- 1000p
Dziś temperatura była tropikalna. Wsadziłam ze 100 mieczyków, 10 dalii ... a mam jeszcze mnóstwo i nie wiem gdzie je sadzić
Ale już za kilka dni - od 1 do 3 maja będę w Chrzypsku Wielkim na międzynarodowej wystawie tulipanów
Pełen odpoczynek i zabawa
Ale już za kilka dni - od 1 do 3 maja będę w Chrzypsku Wielkim na międzynarodowej wystawie tulipanów
Pełen odpoczynek i zabawa