Moje "chwaściory" doniczkowe :)
- mniodkowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moje "chwaściory" doniczkowe :)
do Ciebie i najpierw co pochwalę to "pociachanego" Toffika normalnie mrrrrr - wymiziaj go ode mnie
no i roślinek też masz trochę dzielne są, że takie batalie z Tobą przeszły ale jak widać nie tak łatwo ukatrupić
a Twój M niech nie marudzi - powiedz mu, że podlewać będziesz Ty i niech nie wnika a podziwia mój nie musi przy zieleninie NIC robić i się cieszy nawet jak nie ma juz światła w salonie...
no i roślinek też masz trochę dzielne są, że takie batalie z Tobą przeszły ale jak widać nie tak łatwo ukatrupić
a Twój M niech nie marudzi - powiedz mu, że podlewać będziesz Ty i niech nie wnika a podziwia mój nie musi przy zieleninie NIC robić i się cieszy nawet jak nie ma juz światła w salonie...
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Toffikowi przydałoby się co nieco odciachać A miziać niestety nie będę, gdyż życie mi miłe - to kot-morderca jest a ja przez niego wyglądam jak dziecko emo za pan brat z żyletką Moje roślinki to po każdym "wypadku" miały lepiej niż w spa A jeśli chodzi o mojego M to jak dziesiaj (tak się kończą moje samotne zakupy!) wróciłam z Biedry to przytaszczyłam po mega okazyjnej cenie Peperomia Veriegata - dwie za całe 2,99 - bo ostatnie były, a M wtedy mi powiedział, że jak przyniosę jeszcze jednego kwiata, to albo mnie do matki wyprowadzi, albo sam się wyniesie, bo nie będzie miał gdzie spać Takie malutkie i biedniutkie te peperomie były, że mi się szkoda ich zrobiło a poza tym bardzo chciałam mieć taką odmianę Tak więc polecam Biedrę, gdyż są aktualnie kwiatki w przecenach. Krotona jeszcze musze sobię kupić - mam nadzieję, że jutro jeszcze będzie
- masik
- 1000p
- Od: 4 wrz 2012, o 13:44
- Kontakt:
Agaciu pisze:(...) albo sam się wyniesie, bo nie będzie miał gdzie spać (...)
I to na chwilę rozwiązuje problem z brakiem miejsca dla roślinek
Rany gdyby mój chciał tak palnąć.....
hahaha tylko jak on się wyniesie "do mamusi" to ona mi będzie tak długo głowę suszyć, że będę go musiała wziąć z powrotem przykuć do klami od samochodu i zaciągnąć siłą do domu
- masik
- 1000p
- Kontakt:
Zostaw go kochanieńka w tym samochodzie ( jak go przykujesz do klamki samochodu, to będzie Ci wdzięczny...toż to perwersja, zwłaszcza jak ma się kajdanki z różowym futerkiem), zaciąganie do domu jest przereklamowane.
A ile wtedy wynegocjować można...
Nie wiem czy z tym moim M w takich wypadkach da się negocjować aczkolwiek spróbować nie zaszkodzimasik pisze:toż to perwersja, zwłaszcza jak ma się kajdanki z różowym futerkiem
A teraz wracam do zielonego tematu
Nowy nabytek Peperomia Veriegata już w większej doniczce i w towarzystwie większej koleżanki
A to jak przekwitnie to będzie skonfiskowane Teraz niech się nim moja "babulinka" nacieszy
Hippeastrum a nie Amarylis - dziękuję szarotka66
- Tomek-Warszawa
- Od: 11 lut 2008, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale przepiękny Amarylis Ta doniczka ze wstążką wygląda Świetny pomysł
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Piękny amarylis
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
peperomia variegata jak będzie sobie rosła w doniczce ze zwykłą zieloną to za niedługi czas zrobi się... cała zielona proponuję albo rozsadzić albo w doniczkę wepchnąć plastikową przegródkę, aby się korzonkami nie zrosły i będzie git
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
- masik
- 1000p
- Kontakt:
Agaciu jakby co to ja mogę Twoją peperomię variegatę w osobnej doniczce podhodować. Kiedyś Ci oddam
-
- 1000p
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
Piękne......hippeastrum. Wybacz, że "poprawiam", ale to Takie moje zboczenie. Lubię mieć wszystko nazwane tak jak należy.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
- to tak dla zatuszowania tej brzydkiej oryginalnej, a poza tym to był on prezentem dla babci, więc zostawiłam tą wstążeczkę jej - lubi takie rzeczyTomek-Warszawa pisze:Ale przepiękny Amarylis Ta doniczka ze wstążką wygląda Świetny pomysł
- dziękuję bardzo, ale jeszcze nie jest mój... ale niedługo będzie!Filigranowa27 pisze:Piękny amarylis
- to jest rozwiązanie tymczasowe z braku ziemi oraz miejsca w domu - w sobotę będę z M wieszać kwietniki na ścianę, więc część kwiatków (pnączy itd.) pójdzie na ścianę, a wtedy peperomia dostanie new doniczke i będzie simniodkowa pisze:peperomia variegata jak będzie sobie rosła w doniczce ze zwykłą zieloną to za niedługi czas zrobi się... cała zielona proponuję albo rozsadzić albo w doniczkę wepchnąć plastikową przegródkę, aby się korzonkami nie zrosły i będzie git
- jak urośnie to się mogę podzielićmasik pisze:Agaciu jakby co to ja mogę Twoją peperomię variegatę w osobnej doniczce podhodować. Kiedyś Ci oddam
- nie gniewam się - nawet fajnie, że ktoś lubi te oryginalne i łacińskie nazwy - mnie się one trochę nie trzymają i chyba zacznę się ich uczyć tą metodą -szarotka66 pisze:Piękne......hippeastrum. Wybacz, że "poprawiam", ale to Takie moje zboczenie. Lubię mieć wszystko nazwane tak jak należy.
-
- 1000p
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
Ale to nie chodzi o to, że łacińska nazwa. Po prostu amarylis i hippeastrum to 2 różne rośliny. Bardzo podobne, ale nie to samo.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Nadwyżki z domu i ogrodu