Jakie zło przepychane jest pod wytrychem słowa "wolność" ?
-
- 100p
- Od: 30 sie 2012, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jakie zło przepychane jest pod wytrychem słowa "wolność" ?
Kety, jest sporo w sieci na temat "Mark Regnerus". Opinie sä skrajne, natomiast pewne jest ze poza tä publikacjä o ktörej wspomina 9731, innymi pan Mark sie dla nauki nie zasluzyl. Zresztä jeśli chodzi o wzmiankowane wyniki badan, to tez naukowcy majä dosyc sceptyczne zdanie. Zarzuty dotyczä miedzy innymi sformulowan zawartych w pytaniach, ktöre podobno sugerowaly odpowiedzi.
Ale nowinki przebijajä sie w bölach. Galileusza przeciez uwieziono za niepopularny onegdaj pogläd o kulistym ksztalcie naszej planety i jej rzekomym poruszaniu sie wzgledem Slonca.. I zrobiono to z namaszczenia najwazniejszych Europejczyköw, nakladajäc kary wieloetapowo i dotkliwie. Tak wiec mysle ze po 350 latach, tak jak w przypadku Galileusza, poznamy oficjalny werdykt w sprawie pana Regnerusa. O ile ktos bedzie jeszcze o nim pamietal. No bo Majowie i Nostradamus nie przewidujä juz nikogo w tym czasie.
Ale nowinki przebijajä sie w bölach. Galileusza przeciez uwieziono za niepopularny onegdaj pogläd o kulistym ksztalcie naszej planety i jej rzekomym poruszaniu sie wzgledem Slonca.. I zrobiono to z namaszczenia najwazniejszych Europejczyköw, nakladajäc kary wieloetapowo i dotkliwie. Tak wiec mysle ze po 350 latach, tak jak w przypadku Galileusza, poznamy oficjalny werdykt w sprawie pana Regnerusa. O ile ktos bedzie jeszcze o nim pamietal. No bo Majowie i Nostradamus nie przewidujä juz nikogo w tym czasie.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 15&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sodoma i Gomora ?!
Sąd Najwyższy legalizuje w Polsce związki homoseksualne
Fragment z
http://www.radiomaryja.pl/informacje/sa ... seksualne/
".....? To jest naruszenie polskiej Konstytucji, ponieważ nie wolno zrównywać statusu osób tej samej płci ze statusem małżonków, a nawet konkubinatów; bo to są osoby różnej płci. Poza tym jeśli Sąd Najwyższy używa ? na relacje między dwoma pederastami, lesbijkami ? słowa pożycie to znaczy, że on zakłada, że czymś normalnym jest współżycie ze sobą dwóch facetów i dwóch bab? zaznaczyła prof. Krystyna Pawłowicz......"
Sąd Najwyższy legalizuje w Polsce związki homoseksualne
Fragment z
http://www.radiomaryja.pl/informacje/sa ... seksualne/
".....? To jest naruszenie polskiej Konstytucji, ponieważ nie wolno zrównywać statusu osób tej samej płci ze statusem małżonków, a nawet konkubinatów; bo to są osoby różnej płci. Poza tym jeśli Sąd Najwyższy używa ? na relacje między dwoma pederastami, lesbijkami ? słowa pożycie to znaczy, że on zakłada, że czymś normalnym jest współżycie ze sobą dwóch facetów i dwóch bab? zaznaczyła prof. Krystyna Pawłowicz......"
Błąd w rozumowaniu: "większość". Nie można na podstawie tego tekstu wyciągnąć takiego wniosku. Jedynie, że jakaś część, ale nie wiemy jaka, może promil wszystkich bezrobotnych? A w związku z tym błędne uogólnienieJerome pisze:jeśli te badania sä prawdziwe, to wynika z nich jasno, ze wiekszosc obecnie bezrobotnych to majäcy zachwianä psychike potomkowie homoseksualnych rodzicöw.
-- 1 gru 2012, o 20:54 --
Może tutaj znajdziesz, na stronie autora:kety pisze:Hmm, ciekawe badania...czy było gdzieś podane na jakiej grupie zostały przeprowadzone ? czy czegoś nie doczytałam ?
9731 możesz uzupełnić ?
http://www.markregnerus.com/
- Tomek-Warszawa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lut 2008, o 13:45
W Polsce jest 4,1% gejów i 3,1 procent lesbijek. Badania eurogay/EMNID przyniosły dalsze, bardzo ciekawe wyniki. Okazało się na przykład, że aż 41 procent gejów, les i bi żyje w dużych miastach. Każdy ma swoją drogę i wybiera jak chce. Życie to loteria i nie wiadomo co nam przyniesie. Człowiek powinien szanować człowieka bez względu na wiarę, orientacje,poglądy polityczne. Jesteśmy jedną wielką rodziną-szanujmy się.
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
-
- 100p
9731 pisze:Błąd w rozumowaniu: "większość". Nie można na podstawie tego tekstu wyciągnąć takiego wniosku. Jedynie, że jakaś część, ale nie wiemy jaka, może promil wszystkich bezrobotnych? A w związku z tym błędne uogólnienie
Na jakiej podstawie nie mozna z tych wyniköw wysnuc takiego wniosku? Zakaz jakis, czy badania nie byly robione solidnie?9731 pisze:28 proc. dzieci wychowanych przez matkę lesbijkę podawało, że nie ma obecnie pracy. Do braku zatrudnienia przyznawało się 20 proc. dzieci wychowanych przez ojca geja, a tylko 8 proc. z kompletnych rodzin biologicznych
jeśli pröba byla reprezentatywna, jeśli badania sä prawdziwe, jeśli odsetek homoseksualistöw jest tak wysoki, ze heteroseksualisci widzä w tym problem, to jakie mogä byc wnioski?
48% procent dzieci ze zwiäzköw homoseksualnych nie ma pracy, 8% dzieci ze zwiäzköw hetero nie ma pracy. To nie ja wymyslilem. To pan Regnerus.
Wedlug Tomka w Polsce jest 7,2% homoseksualistöw, z innych badan wynika ze okolo 10-11% populacji przyznaje sie do biseksualizmu. Razem daje to 17,2% populacji (przy zalozeniu 10% bi), razy 48% daje nam 8,256 bezrobotnego potomka na 100 .
Heteroseksualistöw wynika z tego wyliczenia mamy w Polsce 82,8% razy 8% daje nam to 6,624 bezrobotnego mlodzienca lub panienke na to samo 100.
Wiecej czy mniej? Matamatyki nie oszukasz, to tylko liczby.
Bezrobotni chyba nie polubiä pana Regnerusa.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 15&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Tomek-Warszawa
Te statystyki co są podawane w necie to nie są wiarygodne to tylko takie "ogólniki".
-
- 100p
Tyle ze to sä liczby podane przez pana Regnerusa, a odsetek homoseksualistöw podany byl przez ciebie.To co, nic to nie warte?
- Tomek-Warszawa
To są tylko takie przybliżenia ale nie ma dokładnych statystyk. Słyszałeś żeby w Polsce badano ile jest homoseksualistów?
-
- 100p
Tomek, albo podajemny jakies dane i bierzemy za to odpowiedzialnosc, albo sobie spamujemy zeby wywolac ferment.
Jest jeszcze jakies inne wyjscie?
Temat jest powazny i nie ma co fantazjowac.
Jest jeszcze jakies inne wyjscie?
Temat jest powazny i nie ma co fantazjowac.
- Tomek-Warszawa
Ja podałem takie dane jakie znalazłem w necie ale każdy je sobie sam oceni czy są wiarygodne czy nie. Jeżeli przyjąć te dane co podałem to i tak jest to chyba mały procent gejów i lesbijek. Co o tym myślisz?
Ja gejów i lesbijki szanuje jako ludzi ale takich związków nie popieram lecz każdy ma prawo wybory i własną ścieżkę życiową.
Ja gejów i lesbijki szanuje jako ludzi ale takich związków nie popieram lecz każdy ma prawo wybory i własną ścieżkę życiową.
-
- 100p
Nic.Tomek-Warszawa pisze: Co o tym myślisz?
Jest mi obojetne kto z kim i dlaczego sypia, do czasu gdy nie bedziemy w to mieszac dzieci.
Podane zostaly dane, przeliczylem, wysnulem wnioski.
Innych nie bedzie, chyba za pan Regnerus sie pomylil. Bo przeciez nie mozemy twierdzic ze to oszust .
- Administrator
- ---
- Od: 28 gru 2006, o 10:35
- Kontakt:
Pokrywka dobra nad głebokim złem
W Dani przymusza się kobiety do aborcji - zgodnie z ....
Cytuję za http://gazetawarszawska.com/2012/12/02/ ... o-aborcji/
".....Pracownicy socjalni władz miejskich Danii przymuszają kobiety w ciąży, które mają niskie dochody, do rezygnacji z urodzenia drugiego dziecka. Opowiedziała o tym Simon Jorgensen jak we wrześniu 2011 roku jej opiekun społeczny zmusił ją do dokonania aborcji: ?Mój opiekun społeczny powiedział mi, że jeżeli chcę żeby córka, którą już mam, została ze mną, to powinnam dokonać aborcji?- powiedziała młoda kobieta w wywiadzie dla ?Copenhagen Post?. Kilku adwokatów potwierdziło, że władze miejskie niejednokrotnie zmuszały młode kobiety, takie jak Jorgensen, do przeprowadzenia aborcji. Lars Buurgard Sorensen, prawnik z miasteczka Bronderlev, poinformował, że sygnały od takich kobiet przychodzą do niego w ciągu dnia. Drugi prawnik, Rasmus Hedegaard z Aarhus, potwierdza słowa swojego kolegi, mówiąc, że podobne zgłoszenia telefoniczne od kobiet na, które wywierany jest nacisk ze strony władz miejskich, dostaje on prawie każdego miesiąca....."
Wiele nam potrzeba by i u nas, w ramach lepszego jutra ..... .?
W Dani przymusza się kobiety do aborcji - zgodnie z ....
Cytuję za http://gazetawarszawska.com/2012/12/02/ ... o-aborcji/
".....Pracownicy socjalni władz miejskich Danii przymuszają kobiety w ciąży, które mają niskie dochody, do rezygnacji z urodzenia drugiego dziecka. Opowiedziała o tym Simon Jorgensen jak we wrześniu 2011 roku jej opiekun społeczny zmusił ją do dokonania aborcji: ?Mój opiekun społeczny powiedział mi, że jeżeli chcę żeby córka, którą już mam, została ze mną, to powinnam dokonać aborcji?- powiedziała młoda kobieta w wywiadzie dla ?Copenhagen Post?. Kilku adwokatów potwierdziło, że władze miejskie niejednokrotnie zmuszały młode kobiety, takie jak Jorgensen, do przeprowadzenia aborcji. Lars Buurgard Sorensen, prawnik z miasteczka Bronderlev, poinformował, że sygnały od takich kobiet przychodzą do niego w ciągu dnia. Drugi prawnik, Rasmus Hedegaard z Aarhus, potwierdza słowa swojego kolegi, mówiąc, że podobne zgłoszenia telefoniczne od kobiet na, które wywierany jest nacisk ze strony władz miejskich, dostaje on prawie każdego miesiąca....."
Wiele nam potrzeba by i u nas, w ramach lepszego jutra ..... .?
- Tomek-Warszawa
To smutne że pod przymusem zmusza się do zabicia własnego dziecka Jeśli ma się małe dochody to już nie można mieć drugiego dziecka? Czemu pracownicy socjalni mają decydować ile ma mieć dzieci kobieta? Czy jeżeli ktoś ma małe dochody to już nie może mieć więcej niż jedno dziecko? Lepiej chyba żyć biedniej ale samemu decydować ile się chce mieć dzieci niż żyć bogaciej i jak ktoś ma za matkę decydować ile może mieć dzieci.
Mam nadzieje że w Polsce pracownicy socjalni nie będą decydować ile matką wolno mieć dzieci. Mam tez nadzieje że w Polsce nie wprowadzą legalizacji aborcji bo każde dziecko ma prawo żyć bez względu czy chore czy zdrowe. W Polsce powinno się rodzić więcej dzieci bo niestety ale jest coraz mniej nas.
Mam nadzieje że w Polsce pracownicy socjalni nie będą decydować ile matką wolno mieć dzieci. Mam tez nadzieje że w Polsce nie wprowadzą legalizacji aborcji bo każde dziecko ma prawo żyć bez względu czy chore czy zdrowe. W Polsce powinno się rodzić więcej dzieci bo niestety ale jest coraz mniej nas.