Moje Ranczowu

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ranczowiczka
200p
200p
Od: 2 gru 2012, o 13:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje Ranczowu

Post »

Witam cie Masko pietruszki marchewki ,selery ,pory ,buraczki ,pasterniaki, salsefie koperki ,szczypiorki, kapusty, oberżyny, salaty fasolki, i takie tam mam ,tyle że z tamtego sezonu dlatego nie dokupowałam .Na ten sezon brakuje ni jeszcze musztardowca i szparagi koniecznie chcę mieć zielone ale to już takie drobne dodatki do mojego warzywnika.Lubię sadzić różne dziwaki ;:29 ;:24 i rośliny prawie nie nie dostępne takie jak np. karczoch. Kuleczki to Drzewko truskawkowe .A kwiatuszki są owszem ,nie długo zdam relację,a i plonami się pochwale jak nic je nie zje,za depta itp ;:164
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

To ja Ci nasiona szparagów mogę posłać, bo zebrałam z moich ! Karczoch miał nasiona, ale niedojrzałe takie jasne, bo dochowałam się dwuletniego karczoch i z niecierpliwością czekam czy będzie trzeci rok?
Awatar użytkownika
trillum30a
200p
200p
Od: 6 lut 2012, o 15:24

Post »

Witaj Dominiko!zapowiada się fajny wątek :)
Co do krecików- są uciążliwe ,ale podobno zapowiadają rychłą wiosnę,zakupy- ;:oj
Pozdrawiam-Iwona
Awatar użytkownika
trillum30a
200p
200p
Od: 6 lut 2012, o 15:24

Post »

Zapomniałam-śliczna kicia
Pozdrawiam-Iwona
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Dominiko :) czy starczy ci twoich hektarów na obsianie tych wszysrkimi nasionami? Niezła klekcja , ja u siebie w ubiegłym roku mialam tylko cukinie która lubie i robilam z niej sałatki pyszne. Bedę tu wpadać i śledzić twoje poczynania, Kasia
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

No no tych arbuzów i melonów to całe hektary chyba posiejesz :heja no siej, siej, a ja na konsumpcje się wproszę ;:306 ...no to się zapisałam w Twoim wątku i przy okazji wprosiłam na wyżerkę 2w1 ;:306
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Dominiko, życzę Ci długiego i gorącego lata, bo większość nasion jakie zakupiłaś tego wymagają aby dać dobry plon
dzisiejsza pogoda jest bardzo wcześnie wiosenna mimo dużego wiatru, być może będzie wczesna wiosna i będzie można
zacząć prace na rabatach, ;:3
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
Ranczowiczka
200p
200p

Post »

Witam gorąco trillum30a ,zuzola11 i ciebie Bogumilka w moim wątku warzywno- kwiatowo- owocowym.Mam nadzieje że będziecie u mnie często gościć.Zapraszam na degustacje melonowa- arbuzową latem dla każdego powinno starczyć.Miejsca u mnie pod dostatkiem jeszcze jakiś nie użytek by się znalazł ,bardziej to ja się obawiam czy to wszystko obrobię... ale co tam jakoś to będzie.

Masko nie brałam udziału w akcji wymiany nasion jakoś tak się przymierzałam, przymierzałam ale ostatecznie chyba mi odwagi nie starczyło.Ja nie wiem czy to się opłaca te nasiona wysyłać ,czy to nie wyjdzie drożej?

a teraz dalszy ciąg tegorocznego szaleństwa Dominiczki;kwiatki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Super ta twoja kolekcja kwiatów ja u siebie w ubiegłym roku posadzilam liatrie białą i fioletowa i trytomie. Ale najpierw wsadzilam je w domu do doniczki kiedy wykiełkowały wysadziłam je na działce. Przyjęły sie bo kwitły juz w pierwszym roku po posadzeniu. Teraz zaopatrzyłam sie w nasiona roślin jednorocznych chociaz wole wieloletnie , wysieje te jednoroczne do doniczek w domu , póżniej popikuje i na działke wysadze
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Łał! szykuj parapety i wielki rozsadnik, a ja chętnie poobserwuję jak Ci to pójdzie - powodzenia!
W akcji mogłaś tylko poprosić o nasiona i wysyłasz kopertę z kopertą do siebie, a na drugi rok i tak będziesz zbierać nasiona to możesz się podzielić. Na te swoje koło stówy wydałaś, a tak połowę miałabyś za darmo ;:215
Awatar użytkownika
Ranczowiczka
200p
200p

Post »

Zosiu dziękuję ;:196 u mnie zaczyna śnieg padać i zimno brr

zuzolu ja w tamtym roku też je sadziłam tylko że kłącza i słabo rosły dlatego postanowiłam w tym roku nasiona wysiać. Ja tez wolę wieloletnie roślinki lubię patrzeć jak się rozrastają ale jednoroczne w ogrodzie tez muszą być.

Maska licząc do tego ziemię to już ze dwie będą a jeszcze mam zamówione różne dziwaczne krzewy owocowe takie jak np drzewko pomidorowe ale przesyłka dopiero w marcu przyjdzie to się nie martwię.Parapetów u mnie w brud bo dom ze 300 metrów ma powierzchni użytkowej do tego mam taki fajny balkon, zadaszony od strony wschodniej gdzie wszystkie rośliny hartuję i rozsadę jak już trochę więcej wiosny jest to trzymam, a jakby mi się nie zmieściło to mam tyle różnych ciekawych rzeczy w domu że nawet jakąś małą szklarnie dla rozsad by się skręciło .My tu na Dolnym Śląsku mamy bogactwo gratów starych i nowych a co najważniejsze to mamy to wszystko gdzie trzymać.A co do nasion szparagów to napisz mi jak by to miało wyglądać.

Dominiczka :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dominiko uprawiam sobie od paru lat szparagi z nasion zresztą i zbieram na jesieni nasiona, do tej pory wysiewałam, ale już ich mam trochę i ostatnie mogę Ci posłać a Ty sobie je wysiejesz potem posadzisz na grządce. Niestety pozyskiwać szparagi można dopiero w trzecim roku.
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

No przy takiej ilości nasion, to koniecznie musisz mieć twarde kolana i mocny kręgosłup ;:224
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”