Zielona ferajna
- agnieszka_
- 1000p
- Od: 21 gru 2012, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- wiolamanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Re: Zielona ferajna
Natalko gratuluję wąteczku
Dziękuje za zaproszenie ,ja teraz mam ogrom pracy w ogrodzie i rzadko zaglądam na F.
Żółte dendrobium cudowne
Dziękuje za zaproszenie ,ja teraz mam ogrom pracy w ogrodzie i rzadko zaglądam na F.
Żółte dendrobium cudowne
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj
Fitonie,guzmania,krotony niezwykle egzotyczne i super zadbane ale storczyk rewelka-przepiękne kwitnienie
Pozdrawiam.
Fitonie,guzmania,krotony niezwykle egzotyczne i super zadbane ale storczyk rewelka-przepiękne kwitnienie
Pozdrawiam.
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczny żółto kwitnący storczyk. Oryginalny i w formie i w kolorze.
Proponuję jedynie zmienić tło do fotografowania - na tle kolorowej tapety widać mniej szczegółów najbardziej nas interesującej rośliny.
Proponuję jedynie zmienić tło do fotografowania - na tle kolorowej tapety widać mniej szczegółów najbardziej nas interesującej rośliny.
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Piękne dendrobium
- AliWas
- 500p
- Od: 24 lut 2013, o 00:17
Natalko, zawitałam i ja do Ciebie i muszę przyznać....początki rewelacyjne
Brawa dla Guzmanii Świetnie się nią zajęłaś, bo wygląda teraz naprawdę zdrowo a te parę uszkodzeń na listach - eeee.. tam - mało istotne
Nie omieszkam pochwalić uroczą metaliczną doniczkę
Żółty storczyk ogromny i piękny
Ładnie prezentuje się na tej popielatej ( swoją droga też ładnej )tapecie.
Czekamy na kolejne kwiatuszki ale uważaj.... Agatka wie co mówi... bo to mądra kobieta jest ...
"uważaj na portfel bo jego zawartość może poważnie się skurczyć" ...oj może... coś na ten tema wiem
Pozdrawiam
Brawa dla Guzmanii Świetnie się nią zajęłaś, bo wygląda teraz naprawdę zdrowo a te parę uszkodzeń na listach - eeee.. tam - mało istotne
Nie omieszkam pochwalić uroczą metaliczną doniczkę
Żółty storczyk ogromny i piękny
Ładnie prezentuje się na tej popielatej ( swoją droga też ładnej )tapecie.
Czekamy na kolejne kwiatuszki ale uważaj.... Agatka wie co mówi... bo to mądra kobieta jest ...
"uważaj na portfel bo jego zawartość może poważnie się skurczyć" ...oj może... coś na ten tema wiem
Pozdrawiam
Alina Od sadzonki do sukcesu na...bis- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=88776
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
Natalko zaskoczyłaś mnie i chba nie tylko Dendrobium Nobile w kolorze żółtym.
Widziałe białe z różnymi ważkami, pomarańczowe, fioletowe, a żółtego pierwszy raz.
Teraz trzeb zadbać o tego storczyka żeby póścił keik.
Powodzenia.
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
przyszłam sobie z rewizytą i czytam, że tylko 6 kwiatków koleżanka ma, myślę sobie, ciekawe ile zajmie jej dokupywanie aby do 6 stanęło 0 no i niewiele się pomyliłam, bo chęci posiadania to wyczułam nawet na swoim dalekim wschodzie pięknie szalejesz a gruboszka jak poszukujesz to ja mam
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Bardzo dziękuję wszystkim za wizytę i miłe komentarze
Henryku ze zdjęciami na początku był problem, wyraźne udało mi się zrobić jedynie na tle tej ciemnej tapety. Całkiem gładkiego tła w domu nie mam, ale postaram się robić zdjęcia albo przy ścianie z tą jaśniejszą albo na tle ciemnych mebli, może będzie lepiej
Alinko jak już pisałam rodzinka skutecznie hamuje moje zapędy i niestety brak miejsca też
Stefanku nie sądziłam że żółte Dendrobium to taka rzadkość Co prawda w sklepie spotkałam je tylko ten jeden raz, ale widziałam już kilka zdjęć na innych forach. Za to na FO pierwszy raz zobaczyłam pomarańczowe
Ago jest już 8 A z zakupami muszę przystopować (ale tylko na chwilę ) bo wczoraj już złożyłam jedno zamówienie na forum
Dzisiaj postępy moich zielonych - jak wszystko co żyje one też poczuły wiosnę
Storczyki zgubiły już wszystkie kwiaty, ale na jednym z pędów falka obudziły się aż 4 oczka, zobaczymy co z tego będzie. Najbardziej widoczne jest to, pozostałe to na razie tylko zielone zgrubienia. Bardzo trudno zrobić mu zdjęcie:
Poza tym storczyk produkuje też nowe listki, ten to już moja zasługa
Dendrobium idzie w liście i korzenie:
Również na jednym z krotonów pojawił się listek, na początku malutki, ale rośnie szybko:
Henryku ze zdjęciami na początku był problem, wyraźne udało mi się zrobić jedynie na tle tej ciemnej tapety. Całkiem gładkiego tła w domu nie mam, ale postaram się robić zdjęcia albo przy ścianie z tą jaśniejszą albo na tle ciemnych mebli, może będzie lepiej
Alinko jak już pisałam rodzinka skutecznie hamuje moje zapędy i niestety brak miejsca też
Stefanku nie sądziłam że żółte Dendrobium to taka rzadkość Co prawda w sklepie spotkałam je tylko ten jeden raz, ale widziałam już kilka zdjęć na innych forach. Za to na FO pierwszy raz zobaczyłam pomarańczowe
Ago jest już 8 A z zakupami muszę przystopować (ale tylko na chwilę ) bo wczoraj już złożyłam jedno zamówienie na forum
Dzisiaj postępy moich zielonych - jak wszystko co żyje one też poczuły wiosnę
Storczyki zgubiły już wszystkie kwiaty, ale na jednym z pędów falka obudziły się aż 4 oczka, zobaczymy co z tego będzie. Najbardziej widoczne jest to, pozostałe to na razie tylko zielone zgrubienia. Bardzo trudno zrobić mu zdjęcie:
Poza tym storczyk produkuje też nowe listki, ten to już moja zasługa
Dendrobium idzie w liście i korzenie:
Również na jednym z krotonów pojawił się listek, na początku malutki, ale rośnie szybko:
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Fajny listeczek krotonowy Natalko, oby tak dalej
a osiem kwiatulków to już coś!!!!!!!!
a osiem kwiatulków to już coś!!!!!!!!
Pozdrawiam, Agata.
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
fajnie, że pojawiły się oczka to tylko dowód na to, że jak storczyk przekwitnie to nie trzeba mu nic obcinać, już nie raz widziałam jak sobie boczkiem, boczkiem... i coś się urodziło
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Witaj Natalio
Storczyk mnie zauroczył
Natalko bardzo dobrze że rosną listki, bo po listkach przyjdą korząnki i pędy kwiatowe.
A z nabrzmiałych oczek mogą pojawić przedłużenia pędów kwiatowych.
Powodzenia
Pozdrawiam Stefanek