Nasze marzenie - część druga :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze marzenie - część druga :-)

Post »

Madziu wielka szkoda, że pogoda nie pozwoliła cieszyć się pobytem na działeczce..... aż szkoda, że tyle wolnych dni trzeba przesiedzieć w domu.... Mam nadzieję, ze w końcu się wypogodzi i maj będzie piękny i słoneczny...
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ewuniu na to właśnie liczę, że się pięknie zagęszczą. Mam nadzieję że wszystko będzie z nim w porządku.
Agness pogoda fatalna. Ale dalej się łudzę że będzie ładny maj i lato. Na dworze fatalnie i widać to najbardziej na parkingach przed sklepami i w kolejkach przy kasie.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak przyjechaliśmy w tamtym tygodniu na działeczkę i troszkę się obrobiliśmy dosadziliśmy roślinki które jeszcze przyszły nam kurierem do domu.
Wierzba Hakuro
Obrazek
Lilak Syringa Sensation
Obrazek
oraz trawa pampasowa
Obrazek
Odświeżyłam też zeszłoroczne rabatki i wynieśliśmy krasnale.

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27

Post »

:wit Madziu
Witam Cię w drugiej części wątku :) Ostatnio byłam bardzo zapracowana, że nie zauważyłam, że masz już drugą część.
Też mam Wierzbę Hakuro, jest to bardzo dekoracyjne drzewko, mam ją dopiero rok. :)
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu i jak ci się sprawuje? Nie męczy ją np grzyb? Jak często ją podlewasz? Jakie ma u ciebie stanowisko? Ciekawa jestem jak się u mnie rozwinie i czy w ogóle się przyjmie. Podsypujesz albo spryskujesz ją czymś? Czy sobie sama rośnie?
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Madziu ogród coraz piękniejszy a krasnalki super ;:215
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renatko dziękuję za miłe słowa :)
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Jestem Madziu ;:196 Dopiero na 4 stronie ale może przeżyję... :lol: Widzę, że ostro wzięliście się do pracy ;:oj Skrzynia piękna, karmnik ;:215 i widzę, ze zaczynasz formować krzaczki, bardzo to lubię ale jakoś sama nie mam do siebie zaufania i po prostu boję się tego robić ;:224 ale u innych bardzo mi się podobają :uszy Mam ciocię, która jest mistrzynią formowania drzewek a ja się dalej wacham :lol:
Wiosna Madziu to nam się coś bardzo ociąga, u mnie dzisiaj normalnie 12 stopni i deszcz, porażka ;:223
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko ja się rzuciłam na głęboką wodę.. kupiłam dwie piękne całkiem dorodne tuje szmaragd.. i chciałam je uformować w spiralkę. Świadoma byłam że będą brzydko wyglądać przez pierwszy rok czy dwa..ale mi nawet spirala nie wyszła. Tylko je JESTEM_ WULGARNY /-NA. Tzn ją bo jedną ochlastałam. W ogóle nie mogłam dojść do tego jak tą spiralę zrobić. Tyle się naczytałam i naoglądałam a jak przyszło co do czego to czarna magia. Może z tym krzaczkiem mi pójdzie lepiej. Kupiłam sobie jeszcze jałowca do formowania ale najpierw musi się przyjąć i wzmocnić pędy. Podparłam go żeby szedł do góry. Jak będzie odpowiedni i sztywniejszy to się wezmę za ciachanie :)
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Madziu ale to Twoje teraźniejsze formowanie jest jak najbardziej w porządku, bardzo ładnie wygląda ;:108 Podziwiam za odwagę, ze się nie boisz ;:196
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No może być. Efekt będzie za jakiś czas. Już go teraz tak będę prowadziła. To było banalnie proste. Z tują przesadziłam. Wydawało mi się proste a jednak takie nie jest. No ale nie powiedziałam ostatniego słowa. Doczytam dooglądam i spróbuję ją jeszcze wyprostować :D
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Działaj, działaj to może ja się też pokuszę ;:196
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Madziu przeszłam poprzedni wątek i jestem pod dużym wrażeniem prac ;:138 Śliczny masz domek, ja mam bardzo podobny i bardzo go lubię ;:oj Wierzbę Hakuro mam od zeszłego roku, posadzona od południa, mam piaszczystą ziemię więc w dołek dałam lepszej, przy upałach podlewałam. Dopiero w tym roku podsypałam ją granulowanym bydlęcy obornikiem i już widzę jak ruszyła zdecydowanie ;:oj

Pozdrawiam ciepło :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”