Róże 2013/2014 - Gosia
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Róże 2013 rok - Gosia
Powoli pokazują się pąki.
Mam już Variegata di Bologna Tylko zastanawiam się, gdzie ją posadzić
Pokazały mi się tarczniki na różach. Muszę zrobić natychmiastowy oprysk.
Czy miałaś już taki przypadek? Co było najskuteczniejsze?
Mam już Variegata di Bologna Tylko zastanawiam się, gdzie ją posadzić
Pokazały mi się tarczniki na różach. Muszę zrobić natychmiastowy oprysk.
Czy miałaś już taki przypadek? Co było najskuteczniejsze?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miłka - tarczniki na różach - nie miałam jeszcze takiej sytuacji ale okazuje się że też będę musiała róże pryskać. Mam niestety dużą ilość skoczków na liściach - dziś nie będę pryskać bo mamy za duży wiatr. Skończyłam właśnie wiązać Bobbiego Jamesa - 6 metrowe pędy pełne kolców potrafią dać człowiekowi dużo energii - szczególnie kiedy taką gałęzią dostanie się po plecach.
- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak zakwitnie to 6 metrowe cudo, będzie pięknie.
- Deirde
A w tym roku zakwitnie - ma bardzo dużo pąków kwiatowych - chyba się nade mną zlitowała.
Jak to mówią starzy ogrodnicy - jak nie chce kwitnąc to pokaż roślinie sekator.
Jak to mówią starzy ogrodnicy - jak nie chce kwitnąc to pokaż roślinie sekator.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
W tym roku skoczek zaatkował strasznie. Całe szczęście mam go tylko po jednej stronie działki.
Dzięli za nazwę środka. Spróbuję opryskać, bo inaczej róża zostanie wykończona. Liście prawie całe białe.
Dzisiaj ręcznie zdejmowałam z nich larwy skoczka.
Dzięli za nazwę środka. Spróbuję opryskać, bo inaczej róża zostanie wykończona. Liście prawie całe białe.
Dzisiaj ręcznie zdejmowałam z nich larwy skoczka.
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Gosiu widoki pączków różanych są takie budujące , mnie zapączkowała siostra Marie, Louise Bugnet.
- Maddy77
- 500p
- Od: 2 maja 2012, o 18:48
- Kontakt:
Gosiu nareszcie otworzyłaś wątek Różyczki są przeogromne i takie zdrowe
Uwielbiam oglądać Twoje ślicznotki, bo jak dla mnie to zupełny kosmos Po prostu cudnie
Uwielbiam oglądać Twoje ślicznotki, bo jak dla mnie to zupełny kosmos Po prostu cudnie
- Deirde
Margo - nie ma sprawy.
edulkot - bardzo cieszę się z tych pączków, róże dość szybko ruszyły i zaczęły mieć pączki kwiatowe.
Maddy - większość historycznych kwitnących raz ma problemy z czarną plamistością po kwitnieniu. Za obfitość kwitnienia płacą osłabieniem.
W tym roku z bardziej obficie kwitnących róż mam:
Bobbiego który zrozumiał że to nie przelewki i zaczyna kwitnąć obficie.
Historyczne z przodu ogrodu - Raubritter, Cabage Rose oraz Maiden's Blush.
przy domu - Cartier który ma dość dużo kwiatów, Mme Plantier oraz Belle sans Flatterie
tył ogrodu - ściana multiflora, Marie Dermar, Quetre, Goethe, Mme Legras de St. Germain, Minette, May Queen.
Oprócz tych zakwitną dość obficie - Fantin Latour, Baron de Wassenaer, Cafe, Pink Leda, Leda, Cristata, Anchen von Tharau - pierwszy raz od dwóch lat zobaczę jej kwiaty ale warto było czekać.
Oprócz wymienionych będzie wiele innych róż - potem w miarę rozkwitania Wam je pokażę.
Na razie na godzinach zapowiada się kwitnienie; Agnes, rosy sericei, Persian Yellow.
edulkot - bardzo cieszę się z tych pączków, róże dość szybko ruszyły i zaczęły mieć pączki kwiatowe.
Maddy - większość historycznych kwitnących raz ma problemy z czarną plamistością po kwitnieniu. Za obfitość kwitnienia płacą osłabieniem.
W tym roku z bardziej obficie kwitnących róż mam:
Bobbiego który zrozumiał że to nie przelewki i zaczyna kwitnąć obficie.
Historyczne z przodu ogrodu - Raubritter, Cabage Rose oraz Maiden's Blush.
przy domu - Cartier który ma dość dużo kwiatów, Mme Plantier oraz Belle sans Flatterie
tył ogrodu - ściana multiflora, Marie Dermar, Quetre, Goethe, Mme Legras de St. Germain, Minette, May Queen.
Oprócz tych zakwitną dość obficie - Fantin Latour, Baron de Wassenaer, Cafe, Pink Leda, Leda, Cristata, Anchen von Tharau - pierwszy raz od dwóch lat zobaczę jej kwiaty ale warto było czekać.
Oprócz wymienionych będzie wiele innych róż - potem w miarę rozkwitania Wam je pokażę.
Na razie na godzinach zapowiada się kwitnienie; Agnes, rosy sericei, Persian Yellow.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Ciekawe która wcześniej się rozwinie, moja Agnes dopiero pokazała pąki, coś późno w tym roku.
- Deirde
Zobaczymy czy będą - wczoraj zebrałam 15 pąków z ziemi z Agnes.
Niestety - kwieciak nadal zbiera swoje żniwa.
Za będą ładnie będą kwitły Cafe - mam bardzo ładny krzaczek.
Niestety - kwieciak nadal zbiera swoje żniwa.
Za będą ładnie będą kwitły Cafe - mam bardzo ładny krzaczek.
U mnie też grasuje kwieciak, wczoraj zbierałam pączki i nie za bardzo wiem, jak z nim walczyć. Moja Cafe nie jest najpiękniejsza, chociaż i tak lepiej wygląda niż w tamtym roku.
- Deirde
beata - widziałam środek który nazywa się basamid 97 - pewnie za ten wycofany basudin - albo podobnie nazywający się. Trzeba by było się rozejrzeć czy on się nadaje.
Tak szczerze powiedziawszy to ziemie trzeba by było odkazić w czerwcu kiedy larwy kwieciaka wchodzą już w ziemię pod krzew.
Jak możesz to kwiaty zbieraj i pal - nie zostawiaj pod krzewem bo wtedy larwa zejdzie pod ziemię.
Tak szczerze powiedziawszy to ziemie trzeba by było odkazić w czerwcu kiedy larwy kwieciaka wchodzą już w ziemię pod krzew.
Jak możesz to kwiaty zbieraj i pal - nie zostawiaj pod krzewem bo wtedy larwa zejdzie pod ziemię.