Storczyki Kamy :D
Re: Storczyki Kamy :D
No ,i to jest dobry pomysl.Powodzenia w reanimacji ,a zwlaszcza cierpliwosci ,nie zniechecaj sie jak nic sie nie bedzie dzialo przez dwa miesiace ,to normalne.I nie grzeb tam w nim jak juz go wlozysz do keramzytu
- kamikami26
- 1000p
- Od: 14 maja 2013, o 11:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
actus pisze:Drobiazg
No nie taki drobiazg bo może uratujesz mu życie Pędze brać się za kwiatuchy póki mi dzieciaki śpią
powodzonka
- kamikami26
- 1000p
Postaram się nie dłubać ale nie obiecuje
Jeden zdechlaczek już ogarnięty Dostał przydział mikoryzy bo miał w miare ładne korzonki
Jeden zdechlaczek już ogarnięty Dostał przydział mikoryzy bo miał w miare ładne korzonki
Zrob pozniej fotki ,zeby nam pokazac co tam zmajstrowalas
- kamikami26
- 1000p
kamikami26 posłuchaj actus dobrze Ci radzi. Jeśli chcesz, możesz zajrzeć do mnie - mam 4 reanimki, w tym 3 które były w takim samym stanie jak Twój. Siedzą w keramzycie tak mniej więcej od lutego i wreszcie się ruszyły. Także uszy do góry
- kamikami26
- 1000p
- kamikami26
- 1000p
Kama ale musisz go troche bardziej zakopac w tym keramzycie kochana
-- 20 maja 2013, o 19:48 --
I jakis glebszy pojemnik poszukaj ,nie wiem jakis szeroki sloik albo szklana miske ,chodzi o to zeby woda byla na dnie i zeby keramzyt podciagal wilgoc do gory i prowokowxal roslinke do tworzenia nowych korzonkow ,a w tym pudelku nic z tego nie bedzie
-- 20 maja 2013, o 19:48 --
I jakis glebszy pojemnik poszukaj ,nie wiem jakis szeroki sloik albo szklana miske ,chodzi o to zeby woda byla na dnie i zeby keramzyt podciagal wilgoc do gory i prowokowxal roslinke do tworzenia nowych korzonkow ,a w tym pudelku nic z tego nie bedzie
- kamikami26
- 1000p
Jeszcze bardziej
Ale to płytki pojemnik jest bo nie mogłam znaleźć nic innego a teściowa nie poświęciłaby swoich kryształów
Ale to płytki pojemnik jest bo nie mogłam znaleźć nic innego a teściowa nie poświęciłaby swoich kryształów
Nigdy nie próbowałam reanimacji w keramzycie z zastosowaniem tak płytkiego naczynia. Obawiam się, że keramzyt będzie przez to ciągle wilgotny i może pleśnieć trzon storczyka. Moje przypuszczenie, nie doświadczenie. Może ktoś ma w tym temacie doświadczenie, chętnie też bym skorzystała. Wiedzy nigdy za wiele.
Z doświadczenia natomiast: przy wysokim naczyniu i niewielkiej ilości wody na dnie, keramzyt na wierzchu przesycha, woda tymczasem z dna paruje... wierzch keramzytu można co pewien czas zrosić. Kiedy pojawią się korzonki, co pewien czas dolewać wody do pełna, niech się korzonki pomoczą, a potem zlać i pozostawić znów niewielką ilość. Powodzenia, trzymam kciuki
Z doświadczenia natomiast: przy wysokim naczyniu i niewielkiej ilości wody na dnie, keramzyt na wierzchu przesycha, woda tymczasem z dna paruje... wierzch keramzytu można co pewien czas zrosić. Kiedy pojawią się korzonki, co pewien czas dolewać wody do pełna, niech się korzonki pomoczą, a potem zlać i pozostawić znów niewielką ilość. Powodzenia, trzymam kciuki
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
No wlasnie.Janeczka jest tego samego zdania wiec wyciagaj Kama krysztalowa miske i dawaj