Taki - sobie ogród cz.3
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Taki - sobie ogród cz.3
Iwonka! Cieszę się, że dotarłaś i jak na razie Ci się wszystko podoba Powojnik nie dość, ze piękny, ale bezproblemowy!
Irminka! Raczej spoko! Nie cuduję specjalnie pod drzewem, ale posypałam fusów i po łopatce obornika granulowanego pod każdą. No i przy dużej suszy podlałam nieco. Wokół hostowiska przebiega rura od rynien więc może tam jest dłużej wilgoć i drzewo nie jest w stanie wszystkiego wyciągnąć.
Iwona! Czekam na fotkę bukieciku. Sama jestem ciekawa Ławka wyjdzie nawet taniej niż myślałam, ale musze wreszcie się wybrać do się do składu drewna. Ale fajnie, że dotarłaś
Marzka! Polecam, zwłaszcza jak się ma nieco cienia w ogrodzie. Ty mówisz "kapusty", ale większość ludzi mówi "te liście"
Parę fotek na dziś:
Opitolony świerczek. Zrobiłam wedle instrukcji, ale co z tego wyjdzie
Widoczek na hosty ventricosa
Sandra Renessaince
Othello
Sromotnik bezwstydny Wyrosły dwa pod bzem i strasznie śmierdzą Muchy je lubią! Zastanawiam się jak zlikwidować śmierdziucha.
Irminka! Raczej spoko! Nie cuduję specjalnie pod drzewem, ale posypałam fusów i po łopatce obornika granulowanego pod każdą. No i przy dużej suszy podlałam nieco. Wokół hostowiska przebiega rura od rynien więc może tam jest dłużej wilgoć i drzewo nie jest w stanie wszystkiego wyciągnąć.
Iwona! Czekam na fotkę bukieciku. Sama jestem ciekawa Ławka wyjdzie nawet taniej niż myślałam, ale musze wreszcie się wybrać do się do składu drewna. Ale fajnie, że dotarłaś
Marzka! Polecam, zwłaszcza jak się ma nieco cienia w ogrodzie. Ty mówisz "kapusty", ale większość ludzi mówi "te liście"
Parę fotek na dziś:
Opitolony świerczek. Zrobiłam wedle instrukcji, ale co z tego wyjdzie
Widoczek na hosty ventricosa
Sandra Renessaince
Othello
Sromotnik bezwstydny Wyrosły dwa pod bzem i strasznie śmierdzą Muchy je lubią! Zastanawiam się jak zlikwidować śmierdziucha.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Faktycznie bezwstydny ... wyrósł nie pytając o pozwolenie...
Dziękuję za informację o pomidorach czyli z nich nasion już nie zbieram.
Nowe hosty ... ładne a jak się rozrosną to dopiero będzie widok.
Dziękuję za informację o pomidorach czyli z nich nasion już nie zbieram.
Nowe hosty ... ładne a jak się rozrosną to dopiero będzie widok.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miłeczko w takim razie czekam na fotkę różano-pietruszkowego bukietu Musiał być śliczny
Sromotnik faktycznie bezwstydny .... ale jaki piękny.... tylko te muszyska psują efekt
Sromotnik faktycznie bezwstydny .... ale jaki piękny.... tylko te muszyska psują efekt
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Nie podałaś nazwy hosty ,o którą pytała IRMINKA i IWONKA .Mi też wpadła w oko .
- takasobie
Ojej! Przepraszam! To Yellow Polka Dot Bikini.
Z nią to niezła historia jest, bo chorowałam na nią od 2 lat. I w znanym sklepie netowym zawsze nie mieli, jak chciałam zamówić i ... odpuściłam.
A tu Majka Mariasen sprawiła mi taką radość! Dziękuję Majeczko!
Sromotnika już nie ma. W nocy nastąpiło samounicestwienie, albo coś go zjadło
Krysiu! Ja się nadal zastanawiam nad tymi nasionami Bo może taka natura tych odmian... Sama nie wiem...
Z nią to niezła historia jest, bo chorowałam na nią od 2 lat. I w znanym sklepie netowym zawsze nie mieli, jak chciałam zamówić i ... odpuściłam.
A tu Majka Mariasen sprawiła mi taką radość! Dziękuję Majeczko!
Sromotnika już nie ma. W nocy nastąpiło samounicestwienie, albo coś go zjadło
Krysiu! Ja się nadal zastanawiam nad tymi nasionami Bo może taka natura tych odmian... Sama nie wiem...
Miłka
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne masz hosty i róze
- grazka24
- Od: 19 maja 2010, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miłka ja też pokochałam hosty.Są przepiękne , każda w swoim rodzaju, ale chyba wszystkie kwitną jednakowo niezależnie od odmiany.Zauważyłam to , bo w okolicy jest ich trochę, ale może się mylę. Ta drobna różyczka co ma piękne różowe kwiaty bardzo mi się podoba.I Othello też.ma kwiaty podobne do peonii i chyba pięknie pachnie, bo sprawia takie wrażenie.W ogóle pięknie u Ciebie
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Z cieniem u mnie jest tak, że generalnie ta część siedliska gdzie najcżeściej patrzę i chodzę jest to tzw.patelnia. Mam jednak miejsca, gdzie chodzę sporadycznie albo wcale, bo komary. Jak już ogarnę się z wyjściową częścią, to pewnie w starodrzewie urządzę hostowisko z ławeczką. M planował tam swoje "pudełko nicości", więc wyłożę cegłami brzegi rabat hostowych, a środek mu zostawię.
Rozpisałam się jak u siebie . Dalie żółte królują dalej u mnie, ale i czerwone się spieszą, żeby je dogonić. Są to prezenty od Ateny/Anetki. No i ciekawostka, kanny są niewiele wyższe od dalii
Rozpisałam się jak u siebie . Dalie żółte królują dalej u mnie, ale i czerwone się spieszą, żeby je dogonić. Są to prezenty od Ateny/Anetki. No i ciekawostka, kanny są niewiele wyższe od dalii
- takasobie
Grażka! Można powiedzieć, że róże też kwitną jednakowo Wierz mi, że kwiaty host są rózne od białych do zdecydowanego fioletu oraz o róznych kształtach. Uroku dopełniają róznorodne liście w kształtach i kolorach.
Ta drobra róża to Bonica, Othello pachnie z rózną intensywnością w zależnosci od pory dnia.
Marzka! Pomysł ze strodrzewiem i hostowiskiem dobry.
Kropelka!
Mój tegoroczny nabytek: róże Biennenweide!
Liliowce od Małgosi (coś pięknego, Dzięki Małgoś! )
Liliowiec z netu (z litości nie przytoczę sprzedawcy). Oczywiście odmiana się nie zgadza, a zakwitł po 3 latach)
Kolejna dalia Golden Scepter, niezawodna i silnie rosnąca!
Ta drobra róża to Bonica, Othello pachnie z rózną intensywnością w zależnosci od pory dnia.
Marzka! Pomysł ze strodrzewiem i hostowiskiem dobry.
Kropelka!
Mój tegoroczny nabytek: róże Biennenweide!
Liliowce od Małgosi (coś pięknego, Dzięki Małgoś! )
Liliowiec z netu (z litości nie przytoczę sprzedawcy). Oczywiście odmiana się nie zgadza, a zakwitł po 3 latach)
Kolejna dalia Golden Scepter, niezawodna i silnie rosnąca!
Miłka
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Miłko, ale zgrabna ta dalia. Zapraszam zaraz na szpaler daliowy u mnie
- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Miłko po pierwsze cudowne zdjęcia i po równie pierwsze wspaniałe rzeczy na nich.
Róże cudowne, ale ta pierwsza dalie równie piękna. Fajnie, że znasz nazwy. Ja wysiewałam mieszankę w zeszłym roku i mam stąd bulwy:).
Róże cudowne, ale ta pierwsza dalie równie piękna. Fajnie, że znasz nazwy. Ja wysiewałam mieszankę w zeszłym roku i mam stąd bulwy:).
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Miłeczko, nie miej litości dla takich oszustów internetowych. Ten liliowiec to przecież z tych najzwyklejszych. Nie mówię, że nieładny, ale cena pewnie była jak za odmianowy. Podawaj namiar sprzedawcy, żebyśmy wszyscy mogli od niego stronić.
- takasobie
Wandziu! To nie jest ten najzwyklejszy, bo ma płatki o wiele szersze i cały kwiat jest większy, ale i tak to oszustwo. A sklep jest dość zrugany na Forum i nie bedę mu dokładać. Zwłaszcza, że ten liliowiec, to rekompensata za inny niezgodny towar
Karolina! dziękuję! Fajnie, że udało Ci się przechować bulwki takich sianych Spróbuj też tych odmianowych, bo warto!
Marzka! Bieeeegnęęęę!
I jeszcze parę fotek:
Malwa czerwona
Poesie
Malinowa Zebra z Dzióbkiem
Marmande
Bawole Serce
Karolina! dziękuję! Fajnie, że udało Ci się przechować bulwki takich sianych Spróbuj też tych odmianowych, bo warto!
Marzka! Bieeeegnęęęę!
I jeszcze parę fotek:
Malwa czerwona
Poesie
Malinowa Zebra z Dzióbkiem
Marmande
Bawole Serce
Miłka