Majowy ogród cz.3 spełniające się marzenie
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Majowy ogród cz.3 spełniające się marzenie
Melduję się, bo nie chcę przegapić dalszego ciągu meblowania.
Jakie to roslinki przybyły?
Jakie to roslinki przybyły?
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak to teraz fajnie wygląda! Był plan - jest realizacja! Fajnie się sprężyliście! Gratulacje!
U mnie realizacja planów wygląda bladziej niż blado
Zawsze robię coś innego niż zaplanowałam, ale to też jest w planie!
U mnie realizacja planów wygląda bladziej niż blado
Zawsze robię coś innego niż zaplanowałam, ale to też jest w planie!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Gosiu, cieszę się z odwiedzin.
Co przybyło? Już ci piszę - hortensja krzewiasta Hayest Starburst, 3 cisy pośrednie Oliwka (docelowo 6), 2 thuje Yellow Ribbon, rokitnik (męski bo mam dwa żeńskie, a żeby owocowały muszą mieć faceta), 3 pęcherznice Luteus, dwa krzaczki irgi pośredniej i klon jesionolistny Kelly's Gold , o taki:
Na posadzenie czeka zadołowany w ogrodzie klon Crimson Sentry. Będziemy wycinać wierzbę z przodu domu i tam go posadzę.
Oprócz tego drobiazgi typu przetaczniki, płożący dereń kanadyjski, trawki...W szkółce już mnie chyba mają dość ciągle szperam i dopytuję.
Co przybyło? Już ci piszę - hortensja krzewiasta Hayest Starburst, 3 cisy pośrednie Oliwka (docelowo 6), 2 thuje Yellow Ribbon, rokitnik (męski bo mam dwa żeńskie, a żeby owocowały muszą mieć faceta), 3 pęcherznice Luteus, dwa krzaczki irgi pośredniej i klon jesionolistny Kelly's Gold , o taki:
Na posadzenie czeka zadołowany w ogrodzie klon Crimson Sentry. Będziemy wycinać wierzbę z przodu domu i tam go posadzę.
Oprócz tego drobiazgi typu przetaczniki, płożący dereń kanadyjski, trawki...W szkółce już mnie chyba mają dość ciągle szperam i dopytuję.
- majowa
- 1000p
Miłeczko, dziękuje ci bardzo. Plany mają to do siebie, że lubią ewoluować, najważniejsze, że coś się dzieje.
Ja miałam ułatwione zadanie, bo były jakieś terminy dla kolejnych ekip i musieliśmy się tego trzymać.
Ja miałam ułatwione zadanie, bo były jakieś terminy dla kolejnych ekip i musieliśmy się tego trzymać.
Dzień dobry! Jak tam ładnie! Soczysta zieleń świeżo posianej trawy jest wyjątkowa, prawda?
Zakup klona Kelly's Gold jeszcze przede mną... planowałam go posadzić na froncie, ale jego miejsce zajął cyprysik nutkajski, zatem szukam nowego miejsca.
Dobrego dnia!
Zakup klona Kelly's Gold jeszcze przede mną... planowałam go posadzić na froncie, ale jego miejsce zajął cyprysik nutkajski, zatem szukam nowego miejsca.
Dobrego dnia!
- majowa
- 1000p
Dzień dobry Agnieszko . Tak, zieleń aż bije po oczach. Tego klona miało tu nie być.....miał być Auratum, ale ten mnie po prostu oczarował. Ciekawa jestem gdzie u ciebie znajdzie miejsce.
Iwonko, ogród powstaje w tempie ekspresowym (ale cóż się dziwić, jeżeli jest w to zaangażowana cała ekipa ). Gdyby moja ścieżka miała rozmiar Twojej - pewnie jeszcze bym jej nie skończyła ...
Wszystko wygląda wspaniale! Pewnie siedzisz całymi dniami w altance podziwiając efekty i patrząc jak trawa rośnie ... (w każdym razie, ja bym tak robiła ).
Wszystko wygląda wspaniale! Pewnie siedzisz całymi dniami w altance podziwiając efekty i patrząc jak trawa rośnie ... (w każdym razie, ja bym tak robiła ).
- majowa
- 1000p
Asiu, no cóż, nie będę wam mydlić oczu, że ja to wszystko własnymi ręcyma, bo tak nie było. Z pomocy fachowców jestem bardzo zadowolona, inaczej ogród powstał by.....nie wiem kiedy . Resztę już będziemy robić samodzielnie, np, płaskie kamienie przy planowanej pergoli, jeszcze jedna ścieżka do ławki pod klonem w rogu działki....
Altanę okupujemy na zmianę, chciałoby się więcej, ale doba ma tylko 24 h.
Pozdrawaim cię serdecznie.
Altanę okupujemy na zmianę, chciałoby się więcej, ale doba ma tylko 24 h.
Pozdrawaim cię serdecznie.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iwonko tak błyskawicznie stworzyć ogród własnymi rękami nie ma szans...... fachowcy zrobili wspaniałą pracę.... położyli podwaliny, a teraz Wy będziecie kontynuować pracę i dopieszczać to cudowne miejsce..... Jest bajecznie..... po prostu bajecznie..... z tego przepięknego miejsca można nie wychodzić.....sądzę, ze nie możesz się nacieszyć i wciąż spacerujesz i podziwiasz
Trawa aż razi już widzę jakie szaleństwo będzie za rok jak cała roślinność wybuchnie
- majowa
- 1000p
Agness ty zawsze mnie zawstydzasz komplementami, na prawdę Pewnie, że się cieszę teraz np z tego, że trawa powschodziła już prawie wszędzie. Jeszcze może jedna dosiewka będzie konieczna. Tylko nasza Wera (sunia) się nie cieszy, bo ma na razie zakaz wchodzenia na trawnik.
Basiu oby tylko wszytko się dobrze poprzyjmowało, bo upały trochę dały w kość niektórym roślinom.
Basiu oby tylko wszytko się dobrze poprzyjmowało, bo upały trochę dały w kość niektórym roślinom.
Uwielbiam Twój ogród, jest w nim wszystko to co lubię a nowa częśc ogrodu po prostu zapiera dech w piersiach.Wykonałaś kawał porządnej roboty Twoja " galanteria ogrodowa" jest po prostu bombowa.
Ja mam kawałek do zagosopdarownia, po oczku wodnym, i nie mam kompletnie pomysłu co tam posadzić, to co bym zrobiła jak bym miała nowe 20 arów.
Miłego dnia
Ja mam kawałek do zagosopdarownia, po oczku wodnym, i nie mam kompletnie pomysłu co tam posadzić, to co bym zrobiła jak bym miała nowe 20 arów.
Miłego dnia
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Wróciłam z wakacji i co widzę ? kolejna część..mam spóźnienie ,ale już szybciutko się wpisuję