Reumatoidalne zapalenie stawów i inne bóle
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Reumatoidalne zapalenie stawów i inne bóle
Grzegorz887 , jakiej lampy używasz ?
-
- 100p
- Od: 7 lip 2015, o 15:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Myślę, że nasze babcie nigdy nie słyszały o witaminie U, a liście kapusty z powodzeniem stosowały. U mnie już po trzech "sesjach" obrzęk stawów mija.
Lampę mam taką
https://allegrolokalnie.pl/oferta/lampa ... czenie-prl
Wkręciłem w to 150W żarówkę IR kupioną w hurtowni ze sprzętem medycznym. Pasmem promieniowania za mocno się nie przejmowałem, bo to i tak tylko papier. Zresztą na samej żarówce brak mądrych oznaczeń. Istotne za to jest, w co wkręcamy żarówkę. Lampa z PRL-u z racji pochodzenia i rocznika nadaje się. Oprawkę należy wymienić na ceramiczną, inaczej w gratisie dostaniemy aromaterapię i pokazy fajerwerków
Wracając do kuracji cytrynowej - poza efektem oczyszczającym też ma bonus. Między bajki należy włożyć porady znafcuf internetowych o piciu przez słomkę. Przy takiej ilości soku (a właściwie kwasu) uszkodzenie zębów gwarantowane.
Lampę mam taką
https://allegrolokalnie.pl/oferta/lampa ... czenie-prl
Wkręciłem w to 150W żarówkę IR kupioną w hurtowni ze sprzętem medycznym. Pasmem promieniowania za mocno się nie przejmowałem, bo to i tak tylko papier. Zresztą na samej żarówce brak mądrych oznaczeń. Istotne za to jest, w co wkręcamy żarówkę. Lampa z PRL-u z racji pochodzenia i rocznika nadaje się. Oprawkę należy wymienić na ceramiczną, inaczej w gratisie dostaniemy aromaterapię i pokazy fajerwerków
Wracając do kuracji cytrynowej - poza efektem oczyszczającym też ma bonus. Między bajki należy włożyć porady znafcuf internetowych o piciu przez słomkę. Przy takiej ilości soku (a właściwie kwasu) uszkodzenie zębów gwarantowane.
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Dzięki . Poszukam kompletu .
Przypomniał mi się olej sezomowy , oczywiście tłoczony na zimno . Zwracajcie uwagę czy nie jest mieszany np. z
sojowym . Ja na taki trafiłam .
Spożywać na zimno np . dodawać do ryżu , smakuje świetnie . Posiada cenne właściwości przy chorobach stawów .
Przypomniał mi się olej sezomowy , oczywiście tłoczony na zimno . Zwracajcie uwagę czy nie jest mieszany np. z
sojowym . Ja na taki trafiłam .
Spożywać na zimno np . dodawać do ryżu , smakuje świetnie . Posiada cenne właściwości przy chorobach stawów .
- Maraga
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
Już po wizycie u ortopedy.
Dostałam lek o nazwie cartexan 400 mg na odbudowę chrząstki.
Mam zażywać przez 3 m-ce.
Czytałam opinie o tym leku.Jedni chwalą,inni nie.
Poprawa ma być po 6 tygodniach.
Oprócz tego żel Fastum i tabletki Kostarox.
Dostałam lek o nazwie cartexan 400 mg na odbudowę chrząstki.
Mam zażywać przez 3 m-ce.
Czytałam opinie o tym leku.Jedni chwalą,inni nie.
Poprawa ma być po 6 tygodniach.
Oprócz tego żel Fastum i tabletki Kostarox.
Hejka. Kurację cytrynową pociągnęłam 8 dni i odpuściłam. W sumie dobrze się czułam i bez problemu doszlam do 5 szkl. soku z cytryny/ dziennie. Ale mimo, że piłam przez słomkę to czułam, że źle to wpływa na zęby. Obawiałam się że uszkodzę szkliwo. Nie zauważyłam różnicy w sprawności kolana. Ale tak się złożyło,że dopadł mnie stres, no takie życiowe rozczarowanie. Od stresu wszystko mnie boli, normalnie łamanie w kościach miewam. Chyba muszę teraz coś poszukać na mózg ,żeby dojść do siebie. Nic mi się nie chce. Trzymajcie się
- Ebabka
- Od: 25 maja 2006, o 21:24
Kostarox - wiadomo, kiedy boli mocniej i jest łagodniejszy na żołądek, niż inne niesteroidowe. Suplementy w postaci Glukozaminy z dodatkami i wstrętny kolagen z ryb piję od ponad roku. Nie wiem, czy pomagają, nie zauważyłam poprawy. Ortopeda powiedział, że mają znikome działanie. Zalecił serię 5 zastrzyków Synocrom 10mg. Nie są drogie, ale czy będą skuteczne? Jeszcze nie wykupiłam, pierwszy zastrzyk mam wyznaczony na 4 grudnia. Postawiłam zmielony korzeń żywokostu z alkoholem i gliceryną. Będę robić okłady, chociaż nie cierpię tej mazistej substancji, ale do wiosny mam zamiar poprawić kondycję kolan. Kapusta jest wygodniejsza w użyciu, ale może żywokost wzmacnia bardziej?
Kuracje - cytrynową, z liści laurowych i inne, których już nie pamiętam stosowałam, a jakże. Rewelacji nie ma, zwyrodnienia postępują, niestety. Ale może bez nich byłoby gorzej?
Kuracje - cytrynową, z liści laurowych i inne, których już nie pamiętam stosowałam, a jakże. Rewelacji nie ma, zwyrodnienia postępują, niestety. Ale może bez nich byłoby gorzej?
Pozdrawiam Eugenia
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Reumatoidalne zapalenie stawów przechodzę wszelkie etapy leczenia -
Celestone jest to lek w postaci roztworu do wstrzykiwań zawierający substancję czynną betametazon. Należy do grupy leków nazywanych kortykosteroidami. Wykazuje silne działanie przeciwzapalne, przeciwuczuleniowe i przeciwreumatyczne. Przeznaczony jest do krótkotrwałego stosowania. Wyczerpałam już limit ale mam jeden zastrzyk!
Dodatkowo miałam Biofenac jest silnym lekiem przeciwbólowym i przeciwzapalnym, stosowanym w leczeniu przewlekłych chorób stawów, związanych z przewlekłym bólem i występowaniem stanu zapalnego, takich jak: choroba zwyrodnieniowa stawów, reumatoidalne zapalenie stawów i zesztywniające zapalenie stawów kręgosłupa.
Teraz zaczynam stosować Coxitex ma pomóc zmniejszyć dolegliwości bólowe oraz obrzęki (stany zapalne) stawów i mięśni u osób w wieku 16 lat i starszych z chorobą zwyrodnieniową stawów (ChZS), reumatoidalnym zapaleniem stawów (RZS), zesztywniającym zapaleniem stawów kręgosłupa oraz z dną moczanową.
Oczywiście stosuję wszelkie inne rewelacje gdzie tylko coś usłyszę maści, no i kochaną kapustę. Obawiam się, że jednak będę musiała poddać się operacji kolana nie mogę chodzić, palce rąk też wołają o pomoc.
Najgorsze to sama nie umiem zdecydować co dalej, jak to sobie poukładać aby nie bolało i być sprawnym, operacja to ostateczność czy raczej ratunek?
Celestone jest to lek w postaci roztworu do wstrzykiwań zawierający substancję czynną betametazon. Należy do grupy leków nazywanych kortykosteroidami. Wykazuje silne działanie przeciwzapalne, przeciwuczuleniowe i przeciwreumatyczne. Przeznaczony jest do krótkotrwałego stosowania. Wyczerpałam już limit ale mam jeden zastrzyk!
Dodatkowo miałam Biofenac jest silnym lekiem przeciwbólowym i przeciwzapalnym, stosowanym w leczeniu przewlekłych chorób stawów, związanych z przewlekłym bólem i występowaniem stanu zapalnego, takich jak: choroba zwyrodnieniowa stawów, reumatoidalne zapalenie stawów i zesztywniające zapalenie stawów kręgosłupa.
Teraz zaczynam stosować Coxitex ma pomóc zmniejszyć dolegliwości bólowe oraz obrzęki (stany zapalne) stawów i mięśni u osób w wieku 16 lat i starszych z chorobą zwyrodnieniową stawów (ChZS), reumatoidalnym zapaleniem stawów (RZS), zesztywniającym zapaleniem stawów kręgosłupa oraz z dną moczanową.
Oczywiście stosuję wszelkie inne rewelacje gdzie tylko coś usłyszę maści, no i kochaną kapustę. Obawiam się, że jednak będę musiała poddać się operacji kolana nie mogę chodzić, palce rąk też wołają o pomoc.
Najgorsze to sama nie umiem zdecydować co dalej, jak to sobie poukładać aby nie bolało i być sprawnym, operacja to ostateczność czy raczej ratunek?
-
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
Tara, jak długo się leczysz?
Też mam RZS , zdiagnozowane w 2015 ale żadnego z wymienionych przez Ciebie leków nigdy nie stosowałam.
Też mam RZS , zdiagnozowane w 2015 ale żadnego z wymienionych przez Ciebie leków nigdy nie stosowałam.
Pozdrawiam! Gienia.
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Gieniu ok.5 lat, początkowo dostałam zastrzyki tzw. blokadę ale muszę popatrzeć jakie to były pamiętam dwa jednorazowo w jedno kolano a po miesiącu w drugie - o dziwo wstałam od razu bez bólu, chodziłam jak nowonarodzona, były bardzo bolesne przy podawaniu. Niestety powtarzałam to jeszcze dwukrotnie, wystarczyły mi na ok.rok. W tym roku zaaplikował mi Celestone ale są dla mnie chyba za słabe no i Biofenac tabletki, silny stan zapalny i kwalifikuje się do operacji a tego się boję. na pewno coś tam pomaga ale bez kuli nie da rady wybrać się
nawet na spacer.
nawet na spacer.
-
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
Zdiagnozowano mnie w Stanach w 2015 r, na początku , przez pierwsze dwa lata brałam z tego co pamietam tylko spora dawkę plaquenil -u. Plus jakieś tabl. osłonowe. W tej chwili dawkę ograniczono do 1x dziennie.To ten słynny plaquenil , którym próbowano leczyć COVID . Miałam obowiązkowe badania co 6 miesięcy ; wzrok ( ze względu na zażywany plaquenil), gęstość kości, prześwietlenie stop i dłoni. Tych badań pilnowała przychodnia reumatologa, przypominano mi o kolejnych badaniach - obowiązkowych. Na ataki bólu nie dostawałam tam zastrzyku ale brałam końska dawkę PREDNISONE, ( pierwszy dzień - 6 tabelek, II-gi dzień - 5 tabletek, III -ci dzień - 3 tabl. Itd. I zostawała jedna tabletka podtrzymująca i tak jest do dziś.). Poza tym raz w tygodniu w czwartki biorę trexat ( teraz już tylko 10mg), na drugi dzień czyli w piątek - kwas foliowy i w sobotę na czczo ostenil. W takiej a nie innej kolejności. Tutaj , w kraju mój reumatolog , od 2020 roku zlecił mi tylko jedno prześwietlenie i tylko dłoni, nie wymaga ani badania gęstości kości i ani badania wzroku. Na wiosnę zalecił powolne zrezygnowanie ze sterydu. Po zakończeniu zażywania encortonu przez miesiąc było Ok. Ale po pięciu tygodniach dostawałam tak potwornych ataków bólu , ze nie byłam w stanie się samodzielnie ubrać, nawet posmarować chleba. Dostałam od reumatologa inne leki ; dicloDuo combi, myditin i oslonowy mesopral. No i zaczęło się, ból owszem troszkę osłabł ale skutki uboczne po dicloDuo to ciagle bóle podbrzusza, mdłości i nabrzmiałe dziąsła, krwawiące kąciki ust. Wrocilam do encortonu, bóle ustały . Zdarzały mi się ataki bólu stawu barkowego, biodra - wtedy dostawałam blokady. Ostatnio te zastrzyki są nie do kupienia i.znow musiałam się uciec do końskiej dawki encortonu, ból ustąpił. W tej chwili jest Ok, nic mnie nie boli. Jak długo uda mi się ciągnąć na tym sterydzie, nie wiem i ani nie chce myśleć. Bez tego ból stop i dłoni jest tak duży, ze trudno wytrzymać.
Biorę oczywiście inne dodatkowe ; molekin osteo, diosminex, wit.B complex, Doppel herz na skurcze, aspirynę 81,
Biorę oczywiście inne dodatkowe ; molekin osteo, diosminex, wit.B complex, Doppel herz na skurcze, aspirynę 81,
Pozdrawiam! Gienia.
-
- 100p
- Od: 7 lip 2015, o 15:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I tutaj zdechł pies i jest pogrzebany. Większość chorób zaczyna się w głowie. I w głowie - ale w innym miejscu - są na nie lekarstwa. Trzeba "tylko" znaleźć to miejsce...
To jest święta prawda. Każdy zna przysłowie: ''W zdrowym ciele -zdrowy duch''. Myślę, że też i odwrotnie: ''W zdrowym duchu- zdrowe ciało''. Ja już zresetowałam myśli, emocje... ciężko było, ale wróciłam na dobre tory. Podobno wszystko dzieje się po coś. Czasami trzeba się zatrzymać, przemyśleć, zmądrzeć ,aby iść dalej z pozytywną energią.
- Jolek
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
Niestety, nie do końca tak to działa. Pomimo pozytywnego nastawienia gdzieś jakiś trybik nawali. Wtedy lekarze chętnie leczą skutek nie szukając przyczyny Jakież było wczoraj zdziwienie lekarza gdy go uświadomiłam, że dał mi leki na skutek a nie na przyczynę o której go informowałam. W ogóle służba zdrowia to teraz jakieś ,,nieporozumienie"