Białe róże
Re: Białe róże
Firletka tak wyglądała Florentina po pierwszej zimie w moim ogrodzie, nie wiem co o tym sadzisz http://imageshack.com/a/img30/6973/pbby.jpg
Bożena
Florentina po lewej Ferdinand Pichard po prawej http://imageshack.com/a/img36/9812/an9t.jpg
-- 1 lut 2014, o 14:48 --
Wiem, że te jasne listki to przemarznięcie ale szkoda mi było ciąć, i dobrze zrobiłam bo były tam kwiaty
-- 1 lut 2014, o 14:48 --
Wiem, że te jasne listki to przemarznięcie ale szkoda mi było ciąć, i dobrze zrobiłam bo były tam kwiaty
Bożena
Bożenko,
Florentina po zimie prezentuje się okazale. Błyszczące liście, długie przyrosty.
Moim zdaniem te jasnozielone listki nie są przemarznięte, to raczej uroda tej odmiany.Gdyby podmarzły byłyby raczej czane brzegi. A może jakaś chloroza ?...
Czyli jednak wybrałaś Edena, mimo że jasnoróżowy.
No , ciekawa jestem na jakich białych stanie.
Florentina po zimie prezentuje się okazale. Błyszczące liście, długie przyrosty.
Moim zdaniem te jasnozielone listki nie są przemarznięte, to raczej uroda tej odmiany.Gdyby podmarzły byłyby raczej czane brzegi. A może jakaś chloroza ?...
Czyli jednak wybrałaś Edena, mimo że jasnoróżowy.
No , ciekawa jestem na jakich białych stanie.
tęsknimy do ogrodów, może dlatego ,żeśmy wypędzeni z raju...
Firletka -Wizytówka
Firletka -Wizytówka
Spodobała mi się ta róża Blanche de Castille, pasowała by pod nogi Eden Rose 88?czy może lepsza była by róża o mniejszym rozmiarze?
Bożena
Ja ze swojej strony polecam Flora Romantica powtarza kwitnienie do samej zimy ale jest kremowa tak samo Nina Renaissance;, ale bezkonkurencyjna! jest Winchester Cathedral, a z okrywowych (pod nogi) zdecydowanie Sea Foam kwitnie prawie na okrągło. Dodałabym też białą lawendę dla zapachu, goździka pierzastego kępkę i rezedę gdziekolwiek, odrobina białego tytoniu i rabata biało kwitnąca cały sezon gotowa.
Magda
Magda
kluska - "ogrodnik" od czerwca 2006
Dzięki kluska, właśnie to miejsce w marzeniach widzę w jasnych barwach no i zapach musi być, dzięki
Bożena
Oglądam wasze ogrody i przyszedł mi właśnie do głowy pomysł odlotowy wykopię tuje po lewej i zrobię sobie mini różankę http://imageshack.com/a/img268/1571/0agi.jpg
Bożena
Za ładna jest
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
- JSZFRED
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
jak ma więcej niz 10 lat to bez zgody to raczej może być to kosztowna sprawa
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 29 lip 2008, o 20:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wobec powyższego tuje rosły w bardzo żyznej glebie i takie bujne w ciągu 9-ciu lat urosły. A tak w ogóle to jak działa prawo własności. Jak ktoś kupił i posadził na swojej działce krzewy to nikogo nie obchodziło tylko jak chcę wyciąć na swojej działce to go abstrakcyjną karą straszą.
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Kary są ogromne za wycinki bez zezwolenia, ja wycinając w zasadzie chaszcze samosiejki, występowałam o zgodę, jak to się mówi "życzliwych" nie sieją, zabezpieczyć się trzeba odpowiednim papierkiem http://narzedzia.infor.pl/wskazniki/opl ... eleni.html#
A te tuje są śliczne, szkoda by ich było.
A te tuje są śliczne, szkoda by ich było.
he he mój mąż je przeniesie, tak jak inne tuje, tam gdzie ja stoję tylko bardziej po prawej była dziura jeszcze dwa lata temu, a teraz mam zieloną ścianę, a tymi tujami planujemy z m zasłonić kompostownik, bo okropnie wygląda.Tuje się przyjmą pod warunkiem, że będziesz codziennie podlewać.
Bożena
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Bożenko , słuszna decyzja, naprawdę szkoda by ich było bo są piękne.