Mój ogród - Dorota69
Ogród przed zima.
Chciałam pokazać mój ogródek zimą. Cóż zimy jak do tej pory nie widać. Wolałabym oglądać ogród okryty białym puchem a nie szarością. Na razie więc ogród w barwach :P jesieni.
Róże przygotowane do zimy.
Niektórzy radzą aby przycinać róże wiosną. Ja jednak przycinam na jesieni i obsypuję ziemią.
A od lata do późnej jesieni róże pięknie kwitną i tworzą krzewy ponad metrowej wysokości.
W przyszłym roku postaram się je pokazać w pełnej krasie.
Muszę się również pochwalić nagrodami, które otrzymałam w ciągu kolejnych lat. Były to dyplomy i talony na zakup roślin.
A oto kilka aktualnych fotografi z mojego ogrodu.
Róże przygotowane do zimy.
Niektórzy radzą aby przycinać róże wiosną. Ja jednak przycinam na jesieni i obsypuję ziemią.
A od lata do późnej jesieni róże pięknie kwitną i tworzą krzewy ponad metrowej wysokości.
W przyszłym roku postaram się je pokazać w pełnej krasie.
Muszę się również pochwalić nagrodami, które otrzymałam w ciągu kolejnych lat. Były to dyplomy i talony na zakup roślin.
A oto kilka aktualnych fotografi z mojego ogrodu.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród przed zima.
Czy nie za blisko korzeni brałaś ziemie do sypania kopczyków? Jak będzie mroźna i bezśnieżna zima to korzenie mogą przemarznąć. Ja do podsypywania róż biorę ziemię z kompostu lub warzywnika. Wiosną ją oczywiście zabieram i nie rozsypuję przy różach.Dorota69 pisze:...Róże przygotowane do zimy...
Pozdrawiam Andrzej.
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pięknie i kolorowo u Ciebie Dorotko, a przy różach można zupełnie zapomnieć, że zbliża się zima.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- JSZFRED
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam,
Pozwoliłam sobie połazikować po Twoim ogródku i jest piękny , wypielęgnowany i dobrany kolorystycznie, a i troche w moim stylu , kwiaty i iglaki to piekny zestaw , taki ogród i cieszy również zimą, ja jeszcze nie mam kamieni ale myślę już o nich od roku tylko nie mogę się zdecydowac jakie, tyle tego teraz jest .........
Pozdrowionka cieplutkie
Pozwoliłam sobie połazikować po Twoim ogródku i jest piękny , wypielęgnowany i dobrany kolorystycznie, a i troche w moim stylu , kwiaty i iglaki to piekny zestaw , taki ogród i cieszy również zimą, ja jeszcze nie mam kamieni ale myślę już o nich od roku tylko nie mogę się zdecydowac jakie, tyle tego teraz jest .........
Pozdrowionka cieplutkie
Masz piękny ogród,tyle kwiatów i wszystko takie zadbane a te kosze są fantastyczne,muszę też zrobić coś takiego.jestem pełna podziwu.
Al 56 - Ogród Alicji
Powoli nadchodzi wiosna. Rozpoczynam sprzątanie w ogrodzie. Dzisiaj przycinałam krzewy.
Przy okazji zamieszczam parę zdjęć zrobionych podczas porządków.
W domu także kwiaty poczuły wiosnę i pięknie się rozwijają.
To są datury z sadzonek zrobionych jesienią.
A tak wyrosła datura, którą zakupiłam na Allegro - był to zwykły patyk z jednym malutkim listkiem.
Przy okazji zamieszczam parę zdjęć zrobionych podczas porządków.
W domu także kwiaty poczuły wiosnę i pięknie się rozwijają.
To są datury z sadzonek zrobionych jesienią.
A tak wyrosła datura, którą zakupiłam na Allegro - był to zwykły patyk z jednym malutkim listkiem.