Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2014
- Agatra
- 500p
- Od: 23 lis 2009, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2014
Cudnie, przepięknie i u ciebie wszystko wcześniej. Pozdrawiam serdecznie. Kasia
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Jak naoglądam się zdjęć u Ciebie, to zawsze obiecuję sobie, że tym razem już porobię zdjęcia "przed", a jak przychodzi co do czego, to zapominam Normalnie SKS-y. Tyle, że i tak efektownych zmian jak w Twoim ogrodzie, to u mnie nie ma.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Co Ty tu wypisujesz, że Sara znaczniki przestawia - przecież widać wyraźnie, że ona się uczy czytać, żeby móc czytać te opowieści, które napisze Flora, jak już się nauczy pisać
- kesza
- 100p
- Od: 16 lip 2010, o 08:47
Witaj,
Nadal kibicuję z podziwem jak tworzysz sielski wiejsko-angielski ogródek z pomocą dwóch cudnych małych ogrodniczek.
Pięknie już u Was, zmiany już widoczne z daleka.
Powodzenia i dużo sił w dalszej miłej pracy w ogrodzie...
Nadal kibicuję z podziwem jak tworzysz sielski wiejsko-angielski ogródek z pomocą dwóch cudnych małych ogrodniczek.
Pięknie już u Was, zmiany już widoczne z daleka.
Powodzenia i dużo sił w dalszej miłej pracy w ogrodzie...
Pozdrawiam,
Edyta
Edyta
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Strasznie mi miło, że tak tlumnie do mnie wpadacie
Bea, gdybymż ja jeszcze taka była, jak Ty piszesz Myślę, że to bardziej sztuka autokreacji niż rzeczywiste sukcesy Wiele rzeczy mi w życiu nie wychodzi, na część mam wpływ, na wiele nie, ale uczę się choć to bolesne, cieszyć tym co jest...co nie przeszkadza mi pieklić się o jakieś nic nieznaczące drobiazgi
Jurku, małzonek czyta i jest świadom, że na forum nie same kobiety bywają...
Małgosiu, ja nie wiem, czy Sara się kiedykolwiek nauczy czytac...Sara jest bardzo bystra i sprytna, ale takim chłopskim sprytem, który niekoniecznie się przełoży na wielkość intelektualną. Sarulek na przykład w 5 minut po wejściu na rowerek załapał o co w tym biega, podczas gdy jej siostra uczy się bezskutecznie 4 rok...
sami widzicie, młodsza siedzi jakby się na rowerze urodziła, starsza siada jak pies na jeża...
Wyciągnięcie rowerka bardzo mi nabruździło w planach ogrodowych, bo trzeba było rowerzystkę wzrostu siedzącego psa siłą od sprzetu odrywać, zatem sprzet został komisyjnie zamknięty i bedzie wyciągany tylko od święta
Zanim rowerzystka przykleiła się do sprzetu udało i się jeszcze wczoraj co nieco udokumentować:
Żuraweczki gotowe do kwitnięcia
Żurawki en masse w perzu:
Ta rabata zostanie poszerzona i odchwaszczona, jak skończą kwitnąć na niej te piękności:
Hiacynt nadal podwójny
I akcent wsiowo-łąkowy:
Bea, gdybymż ja jeszcze taka była, jak Ty piszesz Myślę, że to bardziej sztuka autokreacji niż rzeczywiste sukcesy Wiele rzeczy mi w życiu nie wychodzi, na część mam wpływ, na wiele nie, ale uczę się choć to bolesne, cieszyć tym co jest...co nie przeszkadza mi pieklić się o jakieś nic nieznaczące drobiazgi
Jurku, małzonek czyta i jest świadom, że na forum nie same kobiety bywają...
Małgosiu, ja nie wiem, czy Sara się kiedykolwiek nauczy czytac...Sara jest bardzo bystra i sprytna, ale takim chłopskim sprytem, który niekoniecznie się przełoży na wielkość intelektualną. Sarulek na przykład w 5 minut po wejściu na rowerek załapał o co w tym biega, podczas gdy jej siostra uczy się bezskutecznie 4 rok...
sami widzicie, młodsza siedzi jakby się na rowerze urodziła, starsza siada jak pies na jeża...
Wyciągnięcie rowerka bardzo mi nabruździło w planach ogrodowych, bo trzeba było rowerzystkę wzrostu siedzącego psa siłą od sprzetu odrywać, zatem sprzet został komisyjnie zamknięty i bedzie wyciągany tylko od święta
Zanim rowerzystka przykleiła się do sprzetu udało i się jeszcze wczoraj co nieco udokumentować:
Żuraweczki gotowe do kwitnięcia
Żurawki en masse w perzu:
Ta rabata zostanie poszerzona i odchwaszczona, jak skończą kwitnąć na niej te piękności:
Hiacynt nadal podwójny
I akcent wsiowo-łąkowy:
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Patysiu - Sara to wsiowe dziecko, które przyszło na świat i zaczęło życie w spartańskich warunkach i ona sobie ze WSZYSTKIM poradzi, zobaczysz! A Flora to miejska pieszczoszka, jak się trochę zahartuje, to też da radę!
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Akcent wsiowo-łąkowy to ulubione kwiaty mojej Aguli, jak była w wieku Sarulkowym. Dlatego u mnie kwitną i absolutnie z nimi nie walczę Ileż ja bukietów, złożonych głownie z tych kwiatów, dostałam
Gosia ma rację Ale Sarulek jest mi taki bliski, bo ja taka byłam. Wychowana z 4 chłopakami, choć najmłodsza, dokazywałam gorzej niż oni. Kolana miałam zawsze rozbite, umorusaną buzię i zdumienie, dlaczego mojej Mamie to nie pasuje
Gosia ma rację Ale Sarulek jest mi taki bliski, bo ja taka byłam. Wychowana z 4 chłopakami, choć najmłodsza, dokazywałam gorzej niż oni. Kolana miałam zawsze rozbite, umorusaną buzię i zdumienie, dlaczego mojej Mamie to nie pasuje
Jak Ci już wszystko pięknie kwitnie. W naszej części Polski jesteśmy mocno w tyle w porównaniu do Ciebie i zazdroszczę Ci tych widoczków. Tylko żonkile pięknie kwitną, stokrotki i jedna malutka prymulka, którą odkryłam całkiem niedawno w moim ogrodzie. Drzewa chyba na dniach zaczną. Nie ma co pokazywać, a u Ciebie już można cieszyć oczy wiosną. Ambrowiec chyba przemarzł , a grujecznik też coś powoli rusza.
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Pati oj ale spóźniona jestem he, he nie zawsze można być pierwszym...pięknie rozpoczęłaś nowy wątek... wspomnienia co było i jest są zawsze ciekawe...bardzo dużo zmian wiem że powtarzam za innymi ale to prawda... a i dąbrówki będą kwitły...piękna Twoja szachownica...
... z pokazywanych Twoich zdjęć emanuje miłość do otaczającego nas świata...
... z pokazywanych Twoich zdjęć emanuje miłość do otaczającego nas świata...
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Dopisuję się do grona wielbicieli .
Dziewczątka urocze. Sara urodziła się na wsi, więc to dla niej środowisko naturalne, Flo musi się dostosować...
Każde dziecię inne. Preferowana działalność i zainteresowania też.
Nasz Młody ma 10 lat i dopiero od roku naprawdę dziarsko pomyka na rowerze (grupa zagrożenia dysleksją tak ma), Siostrzeniec 4-latek śmiga już 2 rok bez bocznych, dodatkowo na hulajnodze i rolkach.
Bardzo lubię takie renamenty.
Wiele rzeczy udało się wam zrobić .
Dziewczątka urocze. Sara urodziła się na wsi, więc to dla niej środowisko naturalne, Flo musi się dostosować...
Każde dziecię inne. Preferowana działalność i zainteresowania też.
Nasz Młody ma 10 lat i dopiero od roku naprawdę dziarsko pomyka na rowerze (grupa zagrożenia dysleksją tak ma), Siostrzeniec 4-latek śmiga już 2 rok bez bocznych, dodatkowo na hulajnodze i rolkach.
Bardzo lubię takie renamenty.
Wiele rzeczy udało się wam zrobić .
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Cieszę się, że otworzyłaś nowy wątek, czekam jeszcze na podwórkowo - domowy, bo jakoś mi go brak.
Dziewczyny jak maliny, chętnie bym je wypożyczyła (jak połowa tubylców forumowych) , bo moje to już stare konie i od domu daleko Takie chwile są niezapomniane...
Dziewczyny jak maliny, chętnie bym je wypożyczyła (jak połowa tubylców forumowych) , bo moje to już stare konie i od domu daleko Takie chwile są niezapomniane...
Oooo tu się nie zgodzę mój też z grupy ryzyka, z orzeczoną dysortografią i dysgrafią, a jak tylko mu kółka odpięłam od rowerka załapał o co chodzi migiem, mimo że trenował na bruku przed domem Za pierwszym razem przejechał całe podwórko i wylądował z impetem na siatce ogrodzeniowej. Za drugim razem metr przed siatką zeskoczył z rowerka i tenże już pusty wyrżnął w siatkę. Ze 4 latka synuś wtedy może miał.klarysa pisze: Nasz Młody ma 10 lat i dopiero od roku naprawdę dziarsko pomyka na rowerze (grupa zagrożenia dysleksją tak ma)
- Beatrice
- Od: 24 maja 2009, o 21:34
Ej z tą jazdą na rowerku to chyba trzeba dobrego instruktora tylko, bo mój Maks żadnych dys... nie miał a jeździł do szóstego roku życia z kółkami, dopiero mój Tato Św. nauczył go jazdy bez trzymanki :)no bo jak to dziadek miał więcej cierpliwości niż my rodzice