Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3

Post »

Czy ja dobrze widzę..pomidorki to już lada moment będziesz zbierała do surówek i ten twój dzbanek ;:167 powinnaś takie robić i sprzedawać na forum, klientelę masz pewną. Paczka imponująca, ja zamówiłam powojniki u Stasi i czekam do przyszłego tygodnia na przesyłkę :tan
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Aniu, gratuluje pięknej Alexandriny :D ;:138
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Zioła też mam w donicach ;:224 napisy na tabliczkach możesz zrobić pisakiem takim do opisywania płyt DVD u mnie się sprawdził :D Magnolia sprawdziłam śliczna ;:108 ;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
persymona
200p
200p
Od: 7 mar 2012, o 15:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo przyjemny ziołowy zakątek :) mam ochotę przerobić swoje gliniane emaliowane donice coś w stylu jak Twój dzbanek...tylko czy potrafie ;:224 . Jak zrobiłaś ten fioletowy nalot na całości?
lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jakie ładne tabliczki.....zrobiłaś ?
Też lubię zioła w doniczkach, tylko że tych doniczek już mam za dużo. ;:306
Świetna dekoracja tarasu bo i ładnie i pożytecznie. ;:333
No i gratuluję zakupu magnolii. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Aniu, fajnie zaczęłaś tę część ja również kocham wszystkie kolczatki, a troszkę znów ich przybyło więc ciekawość tym bardziej większa, czytałam o Piano i póki co u mnie nie chorowała, ale to był jej pierwszy sezon u mnie, więc wszystko możliwe, rośnie za to w pełnym słońcu i daję sobie doskonalę radę, widziałam też, że masz Paschminkę, również śliczna róża zresztą jak każda z nich. Pięknie udekorowałaś balkon ;:63, a piesio straszny słodziak, z Alexandriny będziesz zadowolona jak kwitnie wygląda naprawdę zjawiskowo.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu ;:196 Aleksandrina to fajny zakup, też bardzo mi się podoba, ale już nie mam miejsca na takie drzewo.
Piękne te tabliczki do ziół. Sama to robiłaś ?
Miłego wieczoru :wit
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Jak ładnie na balkonie, czuć z wolna letnie powiewy ;)
A skąd my znamy to węszenie przy czymś nowym :D trzeba wszystko skontrolować ;)
Aniu te tabliczki chcesz na stałe podpisać? Jeśli chcę coś cienkiego narysować, czy napisać cokolwiek, to biorę swój stary porządny rysik i pisze zwykłym atramentem, a potem po przeschnięciu lakieruję.

A paka z roślinami wygląda niezwykle zachęcająco, aż mnie nosi na zamówienie jakiś sadzonek.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aż sprawdziłam, jak wygląda magnolia o której rozprawiacie...faktycznie zjawiskowa, ale dlaczego taka duża ;:oj
Niestety parametry mojego ogrodu nie pozwalają na tak duże drzewo.
Bardzo podoba mi się ziołowo-kwiatowa aranżacja. W zeszłym roku przekopałam internet w poszukiwaniu etykietek do ziół,
a ty zrobiłaś sama i to bardzo gustowne. Zdradzisz, jak takie coś zrobić ;:170
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Od rana piękna pogoda,czas na koszenie trawy,która po deszczu ładnie urosła ;:333 Działeczka zaliczona,ale koszenie niestety nie ;:124
Kosiarka wyzionęła ostatnie tchnienie...no i mamy nowy wydatek ;:202 Możecie polecić jakieś sprawdzone marki kosiarek,ale elektrycznych?
Zaglądnęłam na allegro,ale nie potrafię wybrać ;:218 Może jutro z mężem zajadę do Bricomarche albo Castoramy...
Tulipanki mocno się rozwinęły,kwiaty wyglądają jak talerze ... Posadziłam nową magnolię,podsypałam korą i jestem zadowolona,bo zdążyłam wysadzić kilka sadzonek szałwii trójbarwnej i lawendę.Potem w ruch poszły chwasty,które jak wiadomo nie dają za wygraną ;:124
Już wiem co jeszcze zrobiłam...wysiałam pod płotem nasiona nasturcji żółtej pnącej i wilca...mam nadzieję,że chociaż trochę zasłonią nas od drogi ...

Wandziu rzeczywiście rozszalałam się na dobre..muszę troszkę przystopować z roślinkami,bo gdzie nie zajade tam wszędzie rozglądam się za zielonymi ;:306 Tu piszę,że więcej roślin nie kupię,a zaraz myślę o niedzielnej giełdzie i o tym,że przecież jeszcze w tym roku w Przytoku w szkółce nie zawitałam ;:124 Choroba nadal grasuje...

Jolu magnolię kupiłam za 28 zł w Leroy M ,z 1,30 m mierzy sobie,oczywiście bez kwiatów...Cena korzystna,dzisiaj ją posadziłam,będę się nią ładnie opiekować,może zakwitnie za 2 lata?

Sabinko pomidorki do obiadku będą a jakże ;:333 Jeśli chodzi o moje mazanie to robię to tylko dla siebie,mogą być jakieś niedociągnięcia,tylko ja to widzę,na sprzedaż raczej się nie nadają... ;:224 Właśnie poszukuję kursu decoupage,bardzo mnie ciekawi zgłębienie tajników tej metody ozdabiania ;:224 Powojniki od Stasi już mam posadzone.To Justa i Guernsey Cream :tan

Moni to Twoja Alexandrina mnie uwiodła i mam ją :uszy Twoja już przekwitła?

Zabeczka dziękuję za podanie sposobu opisania tabliczek....ja chciałam coś oryginalnego,a tak naprawdę zrozumieć sama siebie nie mogę co ja wydziwiam...myślałam też na oklejeniu metodą deoupage,ale nie mogę znaleźć takich napisów...

Persymona najpierw dzbanek pomalowałam farbą w kolorze fioletu,na to warstwa kleju do spękań,a po wyschnięciu jeszcze raz farba,ale biała,na to lakier i gotowe ...

Grażynko tabliczki kupiłam drewniane gotowe,tylko je pomalowałam i próbuję wymyślić napisy...

Ilonko oj tak na kolczatki czekam szczególnie:) Piano u mnie to okaz zdrowia,Pashmina tez ładnie buduje krzaczek,Edeny mają małe pączki,a LO ma ich zatrzęsienie ;:333

Krysiu tabliczki kupiłam już gotowe z internetu,szukałam po kwiaciarniach,w wielu miejscach i już prawie zwątpiłam,że je nabędę,ale dla mnie nie ma rzeczy niemożliwych,wyszukiwarka tabliczki do ziół i dawaj szukać! No i udało się,przysłali mi pięć drewnianych gotowców,pomalowane czekają ;:65

Alana mam brzydki charakter pisma i chciałam coś gotowego,ale to też dobry sposób ;:333
Sama jak widzę karton roślin to nabieram ochoty na nowe zakupy ;:333

Heliofitka różnie podają wys magnolii,moja posadzona przy płocie,mam nadzieję,że do sąsiadów nie wejdzie ;:306
Tabliczki gotowce,pomalowałam farbami akrylowymi ;:224

Tulipan Abigaile ....nie do końca się zgadza,może i kolor tak,ale nie ma charakterystycznego,zielonego kołnierzyka ;:185

Obrazek

Super Parrot

Obrazek

Angelique z Tesco zgodna odmianowo ;:167

Obrazek

Obrazek

Spring Green

Obrazek

Fringed Elegance

Obrazek

Mata Hari

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie:)
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Spring Green przypomina mi moje tulipanki, które sadziłam zimą :lol: Śliczne ;:63
Aniu, moja Aleksandrina powoli opuszcza kwiaty, ale i tak długo kwitła ;:108 Będziesz z niej zadowolona ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Moni ale się cieszę,to długo kwitła ;:138 Dokupię na jesieni więcej tulipanów ;:333 Spring Green kupiłam tylko 3 cebulki tak od niechcenia ze skrzynki luzem i proszę jaka ładna niespodzianka ;:333
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Świetne te tabliczki, właśnie tak od jakieś czasu myślę cały czas o tym, jakby tu oznakować swoje róże. Gosia zamówiła mi na próbę porcelanowe tabliczki ze szkółki niemieckiej, ale to kurczę drogo trochę i na wiele sobie nie mogę pozwolić.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”