Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3
- nifredil
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3
Czy ja dobrze widzę..pomidorki to już lada moment będziesz zbierała do surówek i ten twój dzbanek powinnaś takie robić i sprzedawać na forum, klientelę masz pewną. Paczka imponująca, ja zamówiłam powojniki u Stasi i czekam do przyszłego tygodnia na przesyłkę
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Aniu, gratuluje pięknej Alexandriny
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Zioła też mam w donicach napisy na tabliczkach możesz zrobić pisakiem takim do opisywania płyt DVD u mnie się sprawdził Magnolia sprawdziłam śliczna
- persymona
- 200p
- Od: 7 mar 2012, o 15:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo przyjemny ziołowy zakątek mam ochotę przerobić swoje gliniane emaliowane donice coś w stylu jak Twój dzbanek...tylko czy potrafie . Jak zrobiłaś ten fioletowy nalot na całości?
lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
Mój mały raj- ogród Magdy
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jakie ładne tabliczki.....zrobiłaś ?
Też lubię zioła w doniczkach, tylko że tych doniczek już mam za dużo.
Świetna dekoracja tarasu bo i ładnie i pożytecznie.
No i gratuluję zakupu magnolii.
Też lubię zioła w doniczkach, tylko że tych doniczek już mam za dużo.
Świetna dekoracja tarasu bo i ładnie i pożytecznie.
No i gratuluję zakupu magnolii.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Aniu, fajnie zaczęłaś tę część ja również kocham wszystkie kolczatki, a troszkę znów ich przybyło więc ciekawość tym bardziej większa, czytałam o Piano i póki co u mnie nie chorowała, ale to był jej pierwszy sezon u mnie, więc wszystko możliwe, rośnie za to w pełnym słońcu i daję sobie doskonalę radę, widziałam też, że masz Paschminkę, również śliczna róża zresztą jak każda z nich. Pięknie udekorowałaś balkon , a piesio straszny słodziak, z Alexandriny będziesz zadowolona jak kwitnie wygląda naprawdę zjawiskowo.
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Aniu Aleksandrina to fajny zakup, też bardzo mi się podoba, ale już nie mam miejsca na takie drzewo.
Piękne te tabliczki do ziół. Sama to robiłaś ?
Miłego wieczoru
Piękne te tabliczki do ziół. Sama to robiłaś ?
Miłego wieczoru
- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Jak ładnie na balkonie, czuć z wolna letnie powiewy ;)
A skąd my znamy to węszenie przy czymś nowym trzeba wszystko skontrolować ;)
Aniu te tabliczki chcesz na stałe podpisać? Jeśli chcę coś cienkiego narysować, czy napisać cokolwiek, to biorę swój stary porządny rysik i pisze zwykłym atramentem, a potem po przeschnięciu lakieruję.
A paka z roślinami wygląda niezwykle zachęcająco, aż mnie nosi na zamówienie jakiś sadzonek.
A skąd my znamy to węszenie przy czymś nowym trzeba wszystko skontrolować ;)
Aniu te tabliczki chcesz na stałe podpisać? Jeśli chcę coś cienkiego narysować, czy napisać cokolwiek, to biorę swój stary porządny rysik i pisze zwykłym atramentem, a potem po przeschnięciu lakieruję.
A paka z roślinami wygląda niezwykle zachęcająco, aż mnie nosi na zamówienie jakiś sadzonek.
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Aż sprawdziłam, jak wygląda magnolia o której rozprawiacie...faktycznie zjawiskowa, ale dlaczego taka duża
Niestety parametry mojego ogrodu nie pozwalają na tak duże drzewo.
Bardzo podoba mi się ziołowo-kwiatowa aranżacja. W zeszłym roku przekopałam internet w poszukiwaniu etykietek do ziół,
a ty zrobiłaś sama i to bardzo gustowne. Zdradzisz, jak takie coś zrobić
Niestety parametry mojego ogrodu nie pozwalają na tak duże drzewo.
Bardzo podoba mi się ziołowo-kwiatowa aranżacja. W zeszłym roku przekopałam internet w poszukiwaniu etykietek do ziół,
a ty zrobiłaś sama i to bardzo gustowne. Zdradzisz, jak takie coś zrobić
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Od rana piękna pogoda,czas na koszenie trawy,która po deszczu ładnie urosła Działeczka zaliczona,ale koszenie niestety nie
Kosiarka wyzionęła ostatnie tchnienie...no i mamy nowy wydatek Możecie polecić jakieś sprawdzone marki kosiarek,ale elektrycznych?
Zaglądnęłam na allegro,ale nie potrafię wybrać Może jutro z mężem zajadę do Bricomarche albo Castoramy...
Tulipanki mocno się rozwinęły,kwiaty wyglądają jak talerze ... Posadziłam nową magnolię,podsypałam korą i jestem zadowolona,bo zdążyłam wysadzić kilka sadzonek szałwii trójbarwnej i lawendę.Potem w ruch poszły chwasty,które jak wiadomo nie dają za wygraną
Już wiem co jeszcze zrobiłam...wysiałam pod płotem nasiona nasturcji żółtej pnącej i wilca...mam nadzieję,że chociaż trochę zasłonią nas od drogi ...
Wandziu rzeczywiście rozszalałam się na dobre..muszę troszkę przystopować z roślinkami,bo gdzie nie zajade tam wszędzie rozglądam się za zielonymi Tu piszę,że więcej roślin nie kupię,a zaraz myślę o niedzielnej giełdzie i o tym,że przecież jeszcze w tym roku w Przytoku w szkółce nie zawitałam Choroba nadal grasuje...
Jolu magnolię kupiłam za 28 zł w Leroy M ,z 1,30 m mierzy sobie,oczywiście bez kwiatów...Cena korzystna,dzisiaj ją posadziłam,będę się nią ładnie opiekować,może zakwitnie za 2 lata?
Sabinko pomidorki do obiadku będą a jakże Jeśli chodzi o moje mazanie to robię to tylko dla siebie,mogą być jakieś niedociągnięcia,tylko ja to widzę,na sprzedaż raczej się nie nadają... Właśnie poszukuję kursu decoupage,bardzo mnie ciekawi zgłębienie tajników tej metody ozdabiania Powojniki od Stasi już mam posadzone.To Justa i Guernsey Cream
Moni to Twoja Alexandrina mnie uwiodła i mam ją Twoja już przekwitła?
Zabeczka dziękuję za podanie sposobu opisania tabliczek....ja chciałam coś oryginalnego,a tak naprawdę zrozumieć sama siebie nie mogę co ja wydziwiam...myślałam też na oklejeniu metodą deoupage,ale nie mogę znaleźć takich napisów...
Persymona najpierw dzbanek pomalowałam farbą w kolorze fioletu,na to warstwa kleju do spękań,a po wyschnięciu jeszcze raz farba,ale biała,na to lakier i gotowe ...
Grażynko tabliczki kupiłam drewniane gotowe,tylko je pomalowałam i próbuję wymyślić napisy...
Ilonko oj tak na kolczatki czekam szczególnie:) Piano u mnie to okaz zdrowia,Pashmina tez ładnie buduje krzaczek,Edeny mają małe pączki,a LO ma ich zatrzęsienie
Krysiu tabliczki kupiłam już gotowe z internetu,szukałam po kwiaciarniach,w wielu miejscach i już prawie zwątpiłam,że je nabędę,ale dla mnie nie ma rzeczy niemożliwych,wyszukiwarka tabliczki do ziół i dawaj szukać! No i udało się,przysłali mi pięć drewnianych gotowców,pomalowane czekają
Alana mam brzydki charakter pisma i chciałam coś gotowego,ale to też dobry sposób
Sama jak widzę karton roślin to nabieram ochoty na nowe zakupy
Heliofitka różnie podają wys magnolii,moja posadzona przy płocie,mam nadzieję,że do sąsiadów nie wejdzie
Tabliczki gotowce,pomalowałam farbami akrylowymi
Tulipan Abigaile ....nie do końca się zgadza,może i kolor tak,ale nie ma charakterystycznego,zielonego kołnierzyka
Super Parrot
Angelique z Tesco zgodna odmianowo
Spring Green
Fringed Elegance
Mata Hari
Pozdrawiam serdecznie:)
Kosiarka wyzionęła ostatnie tchnienie...no i mamy nowy wydatek Możecie polecić jakieś sprawdzone marki kosiarek,ale elektrycznych?
Zaglądnęłam na allegro,ale nie potrafię wybrać Może jutro z mężem zajadę do Bricomarche albo Castoramy...
Tulipanki mocno się rozwinęły,kwiaty wyglądają jak talerze ... Posadziłam nową magnolię,podsypałam korą i jestem zadowolona,bo zdążyłam wysadzić kilka sadzonek szałwii trójbarwnej i lawendę.Potem w ruch poszły chwasty,które jak wiadomo nie dają za wygraną
Już wiem co jeszcze zrobiłam...wysiałam pod płotem nasiona nasturcji żółtej pnącej i wilca...mam nadzieję,że chociaż trochę zasłonią nas od drogi ...
Wandziu rzeczywiście rozszalałam się na dobre..muszę troszkę przystopować z roślinkami,bo gdzie nie zajade tam wszędzie rozglądam się za zielonymi Tu piszę,że więcej roślin nie kupię,a zaraz myślę o niedzielnej giełdzie i o tym,że przecież jeszcze w tym roku w Przytoku w szkółce nie zawitałam Choroba nadal grasuje...
Jolu magnolię kupiłam za 28 zł w Leroy M ,z 1,30 m mierzy sobie,oczywiście bez kwiatów...Cena korzystna,dzisiaj ją posadziłam,będę się nią ładnie opiekować,może zakwitnie za 2 lata?
Sabinko pomidorki do obiadku będą a jakże Jeśli chodzi o moje mazanie to robię to tylko dla siebie,mogą być jakieś niedociągnięcia,tylko ja to widzę,na sprzedaż raczej się nie nadają... Właśnie poszukuję kursu decoupage,bardzo mnie ciekawi zgłębienie tajników tej metody ozdabiania Powojniki od Stasi już mam posadzone.To Justa i Guernsey Cream
Moni to Twoja Alexandrina mnie uwiodła i mam ją Twoja już przekwitła?
Zabeczka dziękuję za podanie sposobu opisania tabliczek....ja chciałam coś oryginalnego,a tak naprawdę zrozumieć sama siebie nie mogę co ja wydziwiam...myślałam też na oklejeniu metodą deoupage,ale nie mogę znaleźć takich napisów...
Persymona najpierw dzbanek pomalowałam farbą w kolorze fioletu,na to warstwa kleju do spękań,a po wyschnięciu jeszcze raz farba,ale biała,na to lakier i gotowe ...
Grażynko tabliczki kupiłam drewniane gotowe,tylko je pomalowałam i próbuję wymyślić napisy...
Ilonko oj tak na kolczatki czekam szczególnie:) Piano u mnie to okaz zdrowia,Pashmina tez ładnie buduje krzaczek,Edeny mają małe pączki,a LO ma ich zatrzęsienie
Krysiu tabliczki kupiłam już gotowe z internetu,szukałam po kwiaciarniach,w wielu miejscach i już prawie zwątpiłam,że je nabędę,ale dla mnie nie ma rzeczy niemożliwych,wyszukiwarka tabliczki do ziół i dawaj szukać! No i udało się,przysłali mi pięć drewnianych gotowców,pomalowane czekają
Alana mam brzydki charakter pisma i chciałam coś gotowego,ale to też dobry sposób
Sama jak widzę karton roślin to nabieram ochoty na nowe zakupy
Heliofitka różnie podają wys magnolii,moja posadzona przy płocie,mam nadzieję,że do sąsiadów nie wejdzie
Tabliczki gotowce,pomalowałam farbami akrylowymi
Tulipan Abigaile ....nie do końca się zgadza,może i kolor tak,ale nie ma charakterystycznego,zielonego kołnierzyka
Super Parrot
Angelique z Tesco zgodna odmianowo
Spring Green
Fringed Elegance
Mata Hari
Pozdrawiam serdecznie:)
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Spring Green przypomina mi moje tulipanki, które sadziłam zimą Śliczne
Aniu, moja Aleksandrina powoli opuszcza kwiaty, ale i tak długo kwitła Będziesz z niej zadowolona
Aniu, moja Aleksandrina powoli opuszcza kwiaty, ale i tak długo kwitła Będziesz z niej zadowolona
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Moni ale się cieszę,to długo kwitła Dokupię na jesieni więcej tulipanów Spring Green kupiłam tylko 3 cebulki tak od niechcenia ze skrzynki luzem i proszę jaka ładna niespodzianka
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Świetne te tabliczki, właśnie tak od jakieś czasu myślę cały czas o tym, jakby tu oznakować swoje róże. Gosia zamówiła mi na próbę porcelanowe tabliczki ze szkółki niemieckiej, ale to kurczę drogo trochę i na wiele sobie nie mogę pozwolić.