Kosiarka elektryczna
Re: jaka kosiarka do 1200zł
również szukam kosiarki spalinowej
cena do 1400zł
silnik najlepiej B&S
wymagany napęd i duza szerokosc koszenia
cena do 1400zł
silnik najlepiej B&S
wymagany napęd i duza szerokosc koszenia
Radzę kupować kosiarki w specjalistycznych sklepach specjalizujących się w kosiarkach, piłach i kosach spalinowych , w sklepach z własnym serwisem na miejscu. Na spokojnie poogladać, pomacać i przymierzyć się jak do roboty.
Nie polecam zakupów w marketach (maksymalizacja zysków na sprzedaży - kluczowi producenci nie obecni na pólkach !) i bez przymiarki do sprzętu. Wiele ogłądanych kosiarek nie "leżała" mi w rękach. Np. Oleo-Mac był wg mnie za ciężki i żle wyważony.
Finalnie w 2012 roku kupiłem Makitę model 4610 z B&S626, bez napędu (nie potrzebuję napędu na 1200m2), rok produkcji 2012 ma koła gumowane. Widziałem w sklepie z r 2011 z kołami całe z plastiku.
Cena po rabacie 100 zł wyniosła brutto 1.320zł
Ogładałem w kilku sklepach wiele kosiarek: Viking, Husgvarna/Partner, Makita/Dolmar, Oleo-Mac, Victus, CastelGarden, Hitachi, AL-Ko, Stiga, i inne takie tam "polskie chińczyki".
Po "macankach" i przymiarkach do finału wybrałem Partner - CastelGarden - Makita.
Kupiłem Makitę. W 2012 zrobiła 6koszeń x 1.200m2. Jestem zadowolony. Poprzednio miałem CastelGarden z silnikiem Tecumseh 3KM, po 12 latach zaczęła pluć olejem, ale nadal używam ją w miejscach gdzie żal mi wjechac Makitą (bo kamienie, gałęzie).
.
Nie polecam zakupów w marketach (maksymalizacja zysków na sprzedaży - kluczowi producenci nie obecni na pólkach !) i bez przymiarki do sprzętu. Wiele ogłądanych kosiarek nie "leżała" mi w rękach. Np. Oleo-Mac był wg mnie za ciężki i żle wyważony.
Finalnie w 2012 roku kupiłem Makitę model 4610 z B&S626, bez napędu (nie potrzebuję napędu na 1200m2), rok produkcji 2012 ma koła gumowane. Widziałem w sklepie z r 2011 z kołami całe z plastiku.
Cena po rabacie 100 zł wyniosła brutto 1.320zł
Ogładałem w kilku sklepach wiele kosiarek: Viking, Husgvarna/Partner, Makita/Dolmar, Oleo-Mac, Victus, CastelGarden, Hitachi, AL-Ko, Stiga, i inne takie tam "polskie chińczyki".
Po "macankach" i przymiarkach do finału wybrałem Partner - CastelGarden - Makita.
Kupiłem Makitę. W 2012 zrobiła 6koszeń x 1.200m2. Jestem zadowolony. Poprzednio miałem CastelGarden z silnikiem Tecumseh 3KM, po 12 latach zaczęła pluć olejem, ale nadal używam ją w miejscach gdzie żal mi wjechac Makitą (bo kamienie, gałęzie).
.
darek63
-
- 200p
- Od: 3 maja 2013, o 10:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzisiaj oglądałem w sklepie ogrodniczym kosiarkę marki YARD MAN z silnikiem B&S 750 DOV mocy chyba 6,5 KM za 1490zł... Co myślicie o tej kosiarce i o tej firmie? (kosiarka ma obudowę zieloną) na które koła ona ma napęd bo wypadło mi to z głowy zapytać gdy ją oglądałem.
- ogor
- 50p
- Od: 12 wrz 2008, o 09:14
Darek63, dal Ci najlepsza rade, ja jeszcze dodam ze szukac sklepu jak najblizej miejsca zamieszkania, w specjalistycznym sklepie nie bedziesz mial problemu z czesciami zamiennymi i z gwarancja! Kupujac na ,,aledrogo,, musisz sie liczyc z tym ze bedzie problem z gwarancja, bo jeśli kupisz jakiegos chinczyka to bedziesz wysylal kosiare paczka?:)
ps. przy 2000m2, poszperal bym za uzywanym ,,traktorkiem,, ale topowych firm (czesci zamienne bez problemu).
ps. przy 2000m2, poszperal bym za uzywanym ,,traktorkiem,, ale topowych firm (czesci zamienne bez problemu).
Przepraszam za brak polskiej czcionki
-
- 200p
a co myślicie o kosiarce VEGA VG51 SB??? http://www.scinex.pl/index.php?s=item&id=1586 Wypatrzyłem ją w sklepie za 1439zł co o niej myślicie?
- ogor
- 50p
- Od: 12 wrz 2008, o 09:14
Niemal identyczna jak moja al-ko, ten sam motor i kolka:), mnie juz sluzy 4 lata, byly awarie ale to z mojej winy, po skoszeniu kamieni nie chcialo mi sie noza wywazyc lub zmienic na nowy:), no to musialem za to spawac korpus - oslone noza(nie wiem jak to sie nazywa) obudowa popekala w miejscach mocowania silnika
Przepraszam za brak polskiej czcionki
co do musstanga miałbym gwarancje door to door wiec za paczke bym niepłacił
a jaką wy byście kupili to 1500 zapodajcie swoje oferty
poza tym mieszkam na wsi wiec nigdzie do serwisu blisko nie jest
a jaką wy byście kupili to 1500 zapodajcie swoje oferty
poza tym mieszkam na wsi wiec nigdzie do serwisu blisko nie jest
Popatrz na ofertę "Hortmasz", polska firma i o części nie trudno.
-
- 200p
a co myślicie na temat kosiarki HORTMASZ http://www.agro-metal.com.pl/pl/p/Kosia ... CENTA/3718 Odpowiedzcie mi na takie pytanie czy jeżeli kosiarkę kupiłbym w sklepie internetowym np allegro to jakby się zepsuła to muszę odsyłać do sklepu w którym ją kupiłem czy mogę do punktu serwisowego- bo mam go w odległości 20km????,
Proszę o opinie odnośnie kosiarek firmy Green World importowanych przez firmę Grass. Chodzi mi o jakość wykonania elementów oraz jak wyglądają w porównaniu z konkurencją. Szukam kosiarki do 1500zł max (z napędem) i po małym rozeznaniu skłaniam się ku modelowi 460S z silnikiem B&S 625 http://grass-garden.pl/ko...0-s-bs-625.html
Jeśli ktoś z Was posiada dokładnie model 460 z silnikiem B&S 625 proszę o opinie (plusy, minusy).
Jeśli ktoś z Was posiada dokładnie model 460 z silnikiem B&S 625 proszę o opinie (plusy, minusy).
Przede wszystkim sprawdź dostępność serwisu, czy są części zamienne. Często jak kupujesz w Internecie czy w markecie te tematy są omijane. Ewentualnie zadzwoń przed zakupem do dystrybutora z okolicy i zapytaj czy przyjmie tą kosiarkę na serwis.
Ja jestem zadowolony z kosiarek Viking (grupa Stihl), choć słyszałem też pozytywne opinie o Husqvarnie ale oni sprzedają tylko przez dealerów, po prostu lepiej podchodzą do obsługi ale są droższe. W tej grupie cen polecam Viking MB248T, kosz 55 L, napęd, silnik B&S 450, szerokość koszenia 46cm.
Ja jestem zadowolony z kosiarek Viking (grupa Stihl), choć słyszałem też pozytywne opinie o Husqvarnie ale oni sprzedają tylko przez dealerów, po prostu lepiej podchodzą do obsługi ale są droższe. W tej grupie cen polecam Viking MB248T, kosz 55 L, napęd, silnik B&S 450, szerokość koszenia 46cm.
tomek14 Dzięki za podpowiedz, jednak ostatecznie wybór padł na Stiga Combi 48 SB za 1349zl http://www.stiga.pl/katalog/kosiarki/sp ... 8_s_b.html jak na razie rewelacja, lekka, zwrotna + napęd, silnik B&S 550E pali na rys, zobaczymy później
A teraz pytanko (przepraszam jeśli było już na forum). Jaki olej polecacie do silników B&S (w sklepie nalali na pierwszy raz oryginalny Stiga http://www.stiga.pl/sklep/akcesoria_i_m ... _1579.html ale czy on rzeczywiście jest dobry?) oraz czy stosujecie zasade wymiany po 5h a później po 25h (lub 1 na sezon) czy może częściej?
A teraz pytanko (przepraszam jeśli było już na forum). Jaki olej polecacie do silników B&S (w sklepie nalali na pierwszy raz oryginalny Stiga http://www.stiga.pl/sklep/akcesoria_i_m ... _1579.html ale czy on rzeczywiście jest dobry?) oraz czy stosujecie zasade wymiany po 5h a później po 25h (lub 1 na sezon) czy może częściej?
-
- 200p
A czy kosiarka VICTUS HUNTER VSS 53 L70 z silnikiem LONCIN OHV 196CM3 6,5KM,to dobry wybór? w sklepie jest za 969zł i serwis na miejscu....
Bardzo proszę o opinie....
Bardzo proszę o opinie....