Micha storczyków Kahim cz. III
- kahim
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Micha storczyków Kahim cz. III
Dziękuję
No właśnie nie mam co pokazać, bo fotki ma moja sklerotyczna znajoma która zapewne dziś już ich nie wyśle...
Jeden był super ekstra- woskowy, ale miał zalany stożek No i dwa peloryczne były super... Bez fotek ciężko opisać
Ps. Janeczko, śliczne cudeńko żółciutkie widziałam, ale nie wiedziałam, czy zechcesz, więc porobiłam fotki. Jakby co, było kilka egzmeplarzy...
No właśnie nie mam co pokazać, bo fotki ma moja sklerotyczna znajoma która zapewne dziś już ich nie wyśle...
Jeden był super ekstra- woskowy, ale miał zalany stożek No i dwa peloryczne były super... Bez fotek ciężko opisać
Ps. Janeczko, śliczne cudeńko żółciutkie widziałam, ale nie wiedziałam, czy zechcesz, więc porobiłam fotki. Jakby co, było kilka egzmeplarzy...
- Frodo1
- 500p
- Od: 31 lip 2013, o 09:09
Gianna ma rację - toż to istne cudeńko jest -bardzo mi się podoba
Czemu ja nie trafiam (albo nie potrafie znaleźć ) na takie egzemplarze ....
Czemu ja nie trafiam (albo nie potrafie znaleźć ) na takie egzemplarze ....
Pozdrawiam serdecznie
Iwona
Iwona
Żółty powiadasz, koniecznie chcę zobaczyć
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
- kahim
A dziękuję Iwono Pokażę jeszcze zdjęcia trzech pozostałych, to zobaczysz jaki miałam dylemat
Janeczko, teraz wszystko w rękach koleżanki... mogę ci go wstępnie opisać- jednopędowy żółciutki z białym słupkiem i warżką. Czyli raczej biało w środku, a żółciutko na płatkach Wg mnie były śliczne, bo były takie... hmmm... czyściutkie Kosztowały pełną kwotę (bez przeceny) czyli 21 zł, ale jakbyś była zainteresowana to wiesz... Pomyślimy.. Zdjęcia zapewne będą dopiero jutro
Janeczko, teraz wszystko w rękach koleżanki... mogę ci go wstępnie opisać- jednopędowy żółciutki z białym słupkiem i warżką. Czyli raczej biało w środku, a żółciutko na płatkach Wg mnie były śliczne, bo były takie... hmmm... czyściutkie Kosztowały pełną kwotę (bez przeceny) czyli 21 zł, ale jakbyś była zainteresowana to wiesz... Pomyślimy.. Zdjęcia zapewne będą dopiero jutro
- kahim
Jeszcze nie mam zdjęć z giełdy, ale mam zdjęcia mojej nowości w porannym słonku
Na pierwszym zdjęciu widać, że nowinka jest peloryczna. Co ciekawe, najbardziej zmienione "zwarżkowane" płatki to te z okółka zewnętrznego Jakoś tak mi się kojarzy, że takie płatki to z reguły płatki okółka wewnętrznego- te dwa po bokach warżki. A tu jest jakoś inaczej... Pączki też są nieco zwichrowane, ale fotki dodam później.
Na pierwszym zdjęciu widać, że nowinka jest peloryczna. Co ciekawe, najbardziej zmienione "zwarżkowane" płatki to te z okółka zewnętrznego Jakoś tak mi się kojarzy, że takie płatki to z reguły płatki okółka wewnętrznego- te dwa po bokach warżki. A tu jest jakoś inaczej... Pączki też są nieco zwichrowane, ale fotki dodam później.
- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Nie dziwne że się skusiłaś pięknotka taka wykropkowana Gratuluje zakupu
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- kahim
Dziękuję za odwiedziny i przemiłe wpisy
Janeczko, moje nowo otwarte pączuszki też mają takie smugi fioletu (lilaróż?)
A tak wygląda obecnie mój dobytek... Kimono się tylko nie załapała do zdjęcia
Czy też dostrzegacie marnującą się wolną przestrzeń pośrodku
Trzeba będzie coś z tym zrobić
Pędziszcze giganta rośnie jak szurnięte Nigdy nic storczykowego nie rosło mi aż tak szybko!
Skubaniec puszcza pędzik, siedem nowych korzeni i nowego listka
I na deser- bratek rosą (ze spryskiwacza) skąpany
Janeczko, moje nowo otwarte pączuszki też mają takie smugi fioletu (lilaróż?)
A tak wygląda obecnie mój dobytek... Kimono się tylko nie załapała do zdjęcia
Czy też dostrzegacie marnującą się wolną przestrzeń pośrodku
Trzeba będzie coś z tym zrobić
Pędziszcze giganta rośnie jak szurnięte Nigdy nic storczykowego nie rosło mi aż tak szybko!
Skubaniec puszcza pędzik, siedem nowych korzeni i nowego listka
I na deser- bratek rosą (ze spryskiwacza) skąpany
- Russski
- Od: 3 lut 2013, o 13:32
Piękna nowość z giełdy, uwielbiam nakrapiane storczyki.
Ten "lilaróż" ma bardzo ciekawą ważkę, pięknie to wszystko poustawiałaś. Zaproszę Cię jesienią kiedy będę musiał wykorzystać każdy centymetr swoich parapetów, mam wrażenie że zrobisz to dużo lepiej niż ja ;D
Ten "lilaróż" ma bardzo ciekawą ważkę, pięknie to wszystko poustawiałaś. Zaproszę Cię jesienią kiedy będę musiał wykorzystać każdy centymetr swoich parapetów, mam wrażenie że zrobisz to dużo lepiej niż ja ;D
- dzika
- 500p
- Od: 17 lut 2012, o 21:43
Nowość super! Faktycznie ciekawa jest ta jej peloricowatość. Ale też, z tego co widzę, płatki wewnętrzne mają zmianę pelorica. Te białe końcóweczki w rogach. Ja je nazywam supełkami. Moja Ravello ma takie supełki.
Naprawdę ciekawy okaz Ci się trafił
Naprawdę ciekawy okaz Ci się trafił
- kahim
Russski dziękuję, czuję się zaproszona
Dzika, tak to prawda, każdy z płatków jest peloryczny. Mnie tylko zaskoczyło to, że takie zniekształcenie przypominające warżkę dotknęło okółka zewnętrznego a nie wewnętrznego- tego z supełkami
Jutro polecę obejrzeć twojego Ravello
P.s. Wczoraj wypalałam dziurki w doniczce tej cropeczkowej nowości... i tak jak mi się wydawało, ugotowałam od palnika kilka kwiatków... Szkoda słów
Dzika, tak to prawda, każdy z płatków jest peloryczny. Mnie tylko zaskoczyło to, że takie zniekształcenie przypominające warżkę dotknęło okółka zewnętrznego a nie wewnętrznego- tego z supełkami
Jutro polecę obejrzeć twojego Ravello
P.s. Wczoraj wypalałam dziurki w doniczce tej cropeczkowej nowości... i tak jak mi się wydawało, ugotowałam od palnika kilka kwiatków... Szkoda słów
- Dufin
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
Kasia, ale na każdej doniczce masz napisane, że rośliny te nie nadają się do konsumpcjikahim pisze: ugotowałam od palnika kilka kwiatków... Szkoda słów
- kahim
Ha ha ha
Jeden już odpadł a jeden wisi na włosku... Co ciekawe, kwiaty same w sobie wyglądają idealnie, a jedynie ich łodyżki "cienieją"... po polskiemu
Mam za to inne spostrzeżenie- po każdym namaczaniu na dzień następny więdnie kolejny jeden kwiatek na kimono.... Poprzednie dwa razy uznałam za przypadek, a tu znów to samo Co gorsza, nie są to najstarsze kwiatki...
Aniu, czytałam jakoś ostatnio, że u ciebie też kwiatki więdną przed rozwinięciem wszystkim pąków. Czy kojarzysz jakoś ten fakt z kolejnymi podlewaniami??
P.s.
Na tej doniczce Aniu, akurat nic nie mam napisane
Jeden już odpadł a jeden wisi na włosku... Co ciekawe, kwiaty same w sobie wyglądają idealnie, a jedynie ich łodyżki "cienieją"... po polskiemu
Mam za to inne spostrzeżenie- po każdym namaczaniu na dzień następny więdnie kolejny jeden kwiatek na kimono.... Poprzednie dwa razy uznałam za przypadek, a tu znów to samo Co gorsza, nie są to najstarsze kwiatki...
Aniu, czytałam jakoś ostatnio, że u ciebie też kwiatki więdną przed rozwinięciem wszystkim pąków. Czy kojarzysz jakoś ten fakt z kolejnymi podlewaniami??
P.s.
Na tej doniczce Aniu, akurat nic nie mam napisane