Nasz wymarzony ogródek. Zosia i Andrzej! - 2008r
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Witaj Aneto !
serdecznie Ci dziękuję za podpowiedż , bo nie miałam pojęcia co to za kwiat i cieszę się , że podoba Ci się u nas w ogrodzie.Mamy jeszcze dużo do zrobienia , bo ciągle coś nowego przychodzi mi do głowy.
serdecznie Ci dziękuję za podpowiedż , bo nie miałam pojęcia co to za kwiat i cieszę się , że podoba Ci się u nas w ogrodzie.Mamy jeszcze dużo do zrobienia , bo ciągle coś nowego przychodzi mi do głowy.
Spis wątków
Spis wątków
Witajcie Zosiu i Andrzeju. Dzięki za nowe foto, widzę, że lawenda (chyba) jeszcze sili sie na kwitnienie, no i piękna róża króluje w ogrodzie. A ta jukka to nowy nabytek, jakaś nowa rabatka?
U mnie chyba dzisiejszy przymrozek wykończył wszystko, co kwitło. Niestety, zima nieubłaganie zbliża się wielkimi krokami. Brrrr. Szkoda, po sezon prac w ogrodzie się skończy a ja mogłabym tak sobie grzebać w ziemi i grzebać. Uwielbiam to.
A powiedzcie proszę co to za krzew kwitnący na fioletowo na ostatnim zdjęciu.
U mnie chyba dzisiejszy przymrozek wykończył wszystko, co kwitło. Niestety, zima nieubłaganie zbliża się wielkimi krokami. Brrrr. Szkoda, po sezon prac w ogrodzie się skończy a ja mogłabym tak sobie grzebać w ziemi i grzebać. Uwielbiam to.
A powiedzcie proszę co to za krzew kwitnący na fioletowo na ostatnim zdjęciu.
- andriu53
- 1000p
Witaj Anetko !
Cieszę się bardzo , że do nas zajrzałaś.Widzisz sama,że jesień idzie wielkimi krokami.Dzisiaj wykopałam kanny ,resztę mieczyków i rozsypałam chyba z 10 taczek ziemi.Jestem zupełny flak.Jędrek zamówił za dużo ziemi i trzeba ją było rozplantować na działce[5 ton].Więc wzięliśmy się do pracy i już niewiele zostało.
Anetko możesz dosadzić sobie pojedyńcze drzewka wzdłuż klombików , będziesz miała jeszcze ładniej.Mnie bardzo się podoba u Ciebie , bo masz podobny styl do mojego.
Nie wiem co to za drzewko ,jak rozetrzesz kwiat ,to ma zapach podobny do lawendy.
Tą rabatkę robiliśmy teraz, wsadziliśmy chyba z 1000 tulipanów , bo mi tyle urosło.Juccę wsadziłam na wiosnę i tak sobie rośnie. Będę chciała przysypać gałązki ,może się ukorzenią ,to Ci wyślę,bo to piękny krzak.
Cieszę się bardzo , że do nas zajrzałaś.Widzisz sama,że jesień idzie wielkimi krokami.Dzisiaj wykopałam kanny ,resztę mieczyków i rozsypałam chyba z 10 taczek ziemi.Jestem zupełny flak.Jędrek zamówił za dużo ziemi i trzeba ją było rozplantować na działce[5 ton].Więc wzięliśmy się do pracy i już niewiele zostało.
Anetko możesz dosadzić sobie pojedyńcze drzewka wzdłuż klombików , będziesz miała jeszcze ładniej.Mnie bardzo się podoba u Ciebie , bo masz podobny styl do mojego.
Nie wiem co to za drzewko ,jak rozetrzesz kwiat ,to ma zapach podobny do lawendy.
Tą rabatkę robiliśmy teraz, wsadziliśmy chyba z 1000 tulipanów , bo mi tyle urosło.Juccę wsadziłam na wiosnę i tak sobie rośnie. Będę chciała przysypać gałązki ,może się ukorzenią ,to Ci wyślę,bo to piękny krzak.
Spis wątków
Spis wątków
Wow pięć ton, gdzie to wszystko wysypaliście?? Nie zazdroszczę tej pracy, cociaż i u mnie przydałoby się wyrównac trochę teren, ale na razie brak chęci. Wracam do domu o piątej i zaraz jest noc. Pewnie na wiosnę to zrobimy. No i widzę u Was rododendrona-piękny okaz. Ja też się przymierzam na wiosnę do posadzenia, ale nie wiem czy będę umiała się z nim obchodzić i czy będzie rósł u mnie. Zobaczymy. A za krzaczka z góry dziękuję-bardzo mi sie podoba i fajnie byłoby mieć go u siebie. Pozdrawiam i miłego odpoczynku po tak wyczerpującym dniu
- andriu53
- 1000p
Spis wątków
Spis wątków