Jak założyć różankę.
- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jestem nowicjuszem. Chcę założyć różankę. Proszę o pomoc.
Aniu, ja też się czasami potykam
Na szczęście póki co, wszystko zostaje mi wybaczone
Na szczęście póki co, wszystko zostaje mi wybaczone
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Bardzo dziękuję, znalazlam tutaj odpowiedzi na moje pytania. Wiele się dowiedziałam
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Wagabungo dołączam się do Ani. Będziemy Cię zachęcać do otworzenia swojego wątku. Z tego co widzę, to masz co pokazać, więc nie zwlekaj tylko otwieraj.
Będziemy o wszystkich zielonych...i nie tylko
Będziemy o wszystkich zielonych...i nie tylko
- wagabunga123
- 1000p
Dorotko, Aniu za miłą zachętę.
Ostatnio wszystkie wolne chwile spędzam na FO, jakie to szczęście, że jest net w telefonach
Obiecuję, że zabiorę się za ten MÓJ wątek
Ostatnio wszystkie wolne chwile spędzam na FO, jakie to szczęście, że jest net w telefonach
Obiecuję, że zabiorę się za ten MÓJ wątek
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Ach muszę przyznać, że moje nowe różyczki mnie w sobie rozkochały!
Ich liczba rozrosła się do sztuk 32. Mam zamówione na jesień trzy kolejne (3 x Ashmed Fairy) i już planuję kolejne zakupy. Wiem, że muszę dokupić po jeszcze jednej Pastelli, Larissie i Artemisie. Są fantastyczne!
Oprócz tego chodzi mi po głowie kilkanaście innych panienek. Stanowczo za dużo ich. Trzeba będzie okroić listę, tylko jak?!
Ich liczba rozrosła się do sztuk 32. Mam zamówione na jesień trzy kolejne (3 x Ashmed Fairy) i już planuję kolejne zakupy. Wiem, że muszę dokupić po jeszcze jednej Pastelli, Larissie i Artemisie. Są fantastyczne!
Oprócz tego chodzi mi po głowie kilkanaście innych panienek. Stanowczo za dużo ich. Trzeba będzie okroić listę, tylko jak?!
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
A nie mówiłam, że różyczka jest bardzo zaraźliwa I coś mi się wydaje, że w przyszłym sezonie liczba Twoich róż się podwoi
Ciekawi mnie co takiego chodzi Ci po głowie? Do jakich to ślicznotek wzdychasz? Przyznaj się tutaj szybciutko
Ciekawi mnie co takiego chodzi Ci po głowie? Do jakich to ślicznotek wzdychasz? Przyznaj się tutaj szybciutko
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Dorotko ano zaraźliwa. I to bardzo. Niestety a może i na szczęście mam malutki ogródek więc i miejsca jak na lekarstwo.
A po głowie mi chodzą:
Róża Pastella (Tantau 2004)
Róża Artemis ?(Tantau 2009)
Róża Aspirin-Rose? (Tantau 1998)
Róża First Lady (Tantau 2005)
Róża Garden of Roses? / Cream Flower Circus/ Cream Veranda? / Joie de Vivre
Róża Acropolis (Meilland 2007)
Róża Cesar (Meilland 1993)
Róża James Galway
Róża Colette
Róża Jasmina ? (W. Kordes' Söhne 2005)
Róża Pashmina
Róża Eskimo
Dwie pierwsze już mam i jestem nimi zachwycona. Chciałabym więc dosadzić im po siostrze bliźniaczce.
Wiem Dorotko, że Ciebie w tym roku Pastella rozczarowała ale ja jestem w niej szaleńczo zakochana.
Z Aspiryny mogłabym w sumie zrezygnować... mam ją w koszyku, bo to taka żelazna róża i tyle.
Co do Cesara to sama nie wiem... jeśli ktoś mi nie powie: "Anka musisz ją mieć, bo to świetna róża" to też zrezygnuję...
James Galway, Colette, Jasmina - z tych trzech muszę jednej odmówić. Ale której? Chyba wypadnie Jasmina, póki co tylko ten ADR trzyma ją w mym koszyku...
Liczę, ze dobre duszyczki podpowiedzą mi, jeśli któraś z wymienionych jest do bani i nie warta zachodu... Byłabym wdzięczna... Ogromnie!
Mam jeszcze wielką chrapkę na MarięTheresię. Muszę zapytać naszej ewci, czy będzie ją mieć w ofercie.
A po głowie mi chodzą:
Róża Pastella (Tantau 2004)
Róża Artemis ?(Tantau 2009)
Róża Aspirin-Rose? (Tantau 1998)
Róża First Lady (Tantau 2005)
Róża Garden of Roses? / Cream Flower Circus/ Cream Veranda? / Joie de Vivre
Róża Acropolis (Meilland 2007)
Róża Cesar (Meilland 1993)
Róża James Galway
Róża Colette
Róża Jasmina ? (W. Kordes' Söhne 2005)
Róża Pashmina
Róża Eskimo
Dwie pierwsze już mam i jestem nimi zachwycona. Chciałabym więc dosadzić im po siostrze bliźniaczce.
Wiem Dorotko, że Ciebie w tym roku Pastella rozczarowała ale ja jestem w niej szaleńczo zakochana.
Z Aspiryny mogłabym w sumie zrezygnować... mam ją w koszyku, bo to taka żelazna róża i tyle.
Co do Cesara to sama nie wiem... jeśli ktoś mi nie powie: "Anka musisz ją mieć, bo to świetna róża" to też zrezygnuję...
James Galway, Colette, Jasmina - z tych trzech muszę jednej odmówić. Ale której? Chyba wypadnie Jasmina, póki co tylko ten ADR trzyma ją w mym koszyku...
Liczę, ze dobre duszyczki podpowiedzą mi, jeśli któraś z wymienionych jest do bani i nie warta zachodu... Byłabym wdzięczna... Ogromnie!
Mam jeszcze wielką chrapkę na MarięTheresię. Muszę zapytać naszej ewci, czy będzie ją mieć w ofercie.
Aniu ja mam Aspirynkę w ilości 4 szt. i jestem z niej bardzo zadowolona. Zdrowa, ładnie i długo kwitnie, ani upał jej bardzo nie zaszkodził a i deszcze znosi nieźle. A pączki mają przepiękny porcelanowy kolor.
A Twoje rozterki rozumiem, wolny czas spędzam na stronach szkółek, a miejsca do sadzenie róż zostało niewiele.
A Twoje rozterki rozumiem, wolny czas spędzam na stronach szkółek, a miejsca do sadzenie róż zostało niewiele.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
- wagabunga123
- 1000p
Aniu, jakież to pocieszające, że nie tylko ja jestem taka napalona na różyczki
Twoja lista po części pokrywa się z moją
Jasminę mam od wiosny i póki co, jakoś szczególnie mnie nie zachwyciła - może to przez to, że jest taka młodziutka. Zobaczymy jak będzie dalej
Twoja lista po części pokrywa się z moją
Jasminę mam od wiosny i póki co, jakoś szczególnie mnie nie zachwyciła - może to przez to, że jest taka młodziutka. Zobaczymy jak będzie dalej
Witam,
Jestem nowa na forum, ale niestety już zarażona różanym "wirusem" . We wcześniejszych postach znalazłam róże, które bardzo mi się podobają. Z kilku wymienionych przez Aneczkę mam w swoim ogrodzie Alexander McKenzie.
Zainteresowała mnie róża New Dawn. Czy już ją posadziłaś? Można prosić jakieś zdjęcie jak rośnie?
Będę bardzo wdzięczna.
Jestem nowa na forum, ale niestety już zarażona różanym "wirusem" . We wcześniejszych postach znalazłam róże, które bardzo mi się podobają. Z kilku wymienionych przez Aneczkę mam w swoim ogrodzie Alexander McKenzie.
Zainteresowała mnie róża New Dawn. Czy już ją posadziłaś? Można prosić jakieś zdjęcie jak rośnie?
Będę bardzo wdzięczna.
- wagabunga123
- 1000p
Re: Jestem nowicjuszem. Chcę założyć różankę.
Drimethr, ja mam New dawn i jestem nią zachwycona. Gdzies w moim wątku są jej zdjęcia, możesz przejrzeć
- wagabunga123
- 1000p
Drimeth, wczoraj nie miałam czasu poszperać ale dziś znalazłam zdjęcie mojej New Dawn
Róża jest przepiękna, ja mam łącznie trzy krzewy. Tego ze zdjęć dostałam i nawet nie widziałam, że to właśnie ta róża. Pozostałe dwa zakupiłam w tym roku, mam nadzieje, że niebawem oplotą moją pergolę
Róża jest przepiękna, ja mam łącznie trzy krzewy. Tego ze zdjęć dostałam i nawet nie widziałam, że to właśnie ta róża. Pozostałe dwa zakupiłam w tym roku, mam nadzieje, że niebawem oplotą moją pergolę
Wagabunda, dzięki serdeczne!
Róża przecudna. Utwierdziłam się w przekonaniu, że tak, zdecydowanie chcę ją mieć
Miejsce już na nią mam, czekam niecierpliwie do wiosny i zamawiam.
Róża przecudna. Utwierdziłam się w przekonaniu, że tak, zdecydowanie chcę ją mieć
Miejsce już na nią mam, czekam niecierpliwie do wiosny i zamawiam.