Danusia Mój ogród cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Danusia Mój ogród cz.4

Post »

Danusiu! ojej tak mi przykro ! zdrowiej kochana, wiem co to ból kręgosłupa. Wszelkimi sposobami staraj się odwlec operację
Pozdrawiam cieplutko ;:168
.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dziewczyny jak miło że zaglądacie, dzięki za wsparcie. Bogusiu operacja nieunikniona, ja bym chciała jak najszybciej, jedną miałam 2,5 roku temu, jak bym tak nie zasuwała w pracy to czuła bym się OK. Teraz bez operacji może być tylko gorzej. Może do nowego roku uda się i będę troszkę naprawiona.
Teraz przesyłam Wam moje drogie koleżanki parę fotek.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Ależ piękny lubczyk, tymianek i nawet ...liść laurowy Ci rośnie ;:oj Czy kupiłaś sadzonkę liścia laurowego?
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wiolusia, zioła to bardzo wdzięczne rośliny, poprawiają smak potraw,służą naszemu zdrowiu, rosną bujnie, kwitną długo i zazwyczaj nie chorują i szkodników się nie boją. Nie mam zielnika , u mnie zioła rosną na rabatach kwiatowych. Liść laurowy można kupić w marketach, bywa dostępny od początku września.
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Strasznie głośno dzisiejszej nocy nad szczecińskim niebem. Odlatują żurawie. Szkoda że nocą, słychać a nie widać,od godziny trasznie hałasują.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Ja u siebie też widziałam klucz odlatujących ,głośno śpiewających czy tez pokrzykujących żurawi .
Fajny to widok,bo jeszcze popołudniu, to było,lecz napawających smutkiem ,ze chłodna jesień nam została i później tylko długa zima :cry:
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu, ja kocham jesień, pogodną i kolorową. Widok odlatujących ptaków przyciąga uwagę, niestety masz rację, jest to zwiastun nadciągających chłodów, a zimy to ja bardzoooooooooo nie lubię. ;:145 , Śnieg lubię tylko na święta, kiedy wracam ze spaceru, siedzę z rodziną przy kominku, świeci się choinka, na stole stoi pachnące ciasto a w kieliszku błyszczy się domowa nalewka. Poza tym okresem zimy nie powinno być , powinna być wymazana z kalendarza. ;:306
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Danusiu! i ja kocham taką zimę, przy kominku, zapachu choinki ...obowiązkowo wszyscy w domu ;:108
Powiedz kochana , czy już miałaś operację na kręgosłup? czy to będzie powtórna na ten sam odcinek? Wybacz za moje wścibstwo , ale mój kręgosłup też daje mi się we znaki. Neurologicznie leczenie zakończone , jeśli dolegliwości będą nasilały się - rozważać będziemy operację. Na razie od ubiegłego roku mam spokój, ale przy takim" zasuwaniu" wożeniu kamieni, piachu - nie wiem jak to będzie. Danusiu, ja też w swojej kuchni używam dużo ziół , do każdej potrawy.Posyłam serdeczności i życzę zdrówka ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danusiu ale się dzisiaj urobiłam, całą skarpę z truskawkami opieliłam, muszę jeszcze tylko poprawkę zrobić następnym razem i truskawki będą czekać do wiosny :tan
Co Wy tu o zimie, ja właśnie czytałam, że piękna pogoda wraca :wit
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bogusia, w luty 2012r. była pierwsza operacja na oddziale neurochirurgii. Operacja przyniosła dużą ulgę, niestety po czterech miesiącach, pomimo protestu lekarza operującego, wróciłam do pracy. Martwiłam się o pracę, wydawało mi się że uda mi się dopracować do emerytury. Niestety nie dałam rady, tylko kręgosłup sfatygowałam. Dopóki się nie zginam, nie kucam, często odpoczywam w pozycji leżącej to ból jest znośny. Wystarczy że się w dzień trochę zagalopuję to noc mam z głowy. W dzień bez tabletek trudno egzystować. To nawet nie ból jest najgorszy, tylko to że nogi odmawiają posłuszeństwa, są jak z waty, jak by nie były moje. Po operacji bóle ustępują, ale zostają znaczne ograniczenia, o dźwiganiu nie ma mowy. W pracy bardzo uważałam, ale niestety taka jest prawda że czasem nie było wyjścia i trzeba było trochę się wysilić. Teraz czekam na rezonans i jestem pewna że bez operacji się nie obejdzie, czy wrócę do pracy, nie wiem.
Po raz pierwszy jakoś nie mam wcale ochoty tam wracać. Bogusia, co ja ty będę gryzmoliła, do niedawna wydawało mi się niemożliwe żeby w tak krótkim czasie można było załatwić sobie kalectwo. Jak robię ogólne wyniki badań, to jestem okazem zdrowia, a martwię się żebym nie została w łóżku na dłużej. Kości całe, stawy całe, niby wszystko na miejscu a jednak bez operacji ani rusz. Dbaj kochana o kręgosłup, bo drugiego nie dostaniesz.
Iwonko, pracusiu, my nie o zimie, tylko o ciepłym kominku, choince i prezentach ;:306
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No ja też mam taką nadzieję że będzie piękna jesień i jeszcze złota ;:108
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu, będzie, piękna i złota i długa.
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A ja jeszcze zbieram, paprykę i pomidory.
Obrazek
I to są moje jedyne warzywa które uprawiam , o zapomniałam jeszcze mam fasolę szparagową. Brukselka urosła ogromna ale kapustki ma malutkie. W niedzielę wraca M z wojaży, będzie rewolucja ogrodowa, brukselka chyba wyląduje na kompostowniku.
Obrazek
Sasance coś się daty poprzestawiały.
Obrazek
Hibiskus już całkiem przekwitł
Obrazek
Za to z ubiegłego roku wysiało się mnustwo maluszków, ciekawe czy tą zimę przetrwają.
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”