W moim ogródku cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: W moim ogródku cz. 3

Post »

Iwonko w Twoim ogrodzie wiosna już na dobre zawitała . ;:138
Wspaniałe zakupy zrobiłaś. Tej różowej przylaszczki Ci zazdroszczę. Odkąd zamawiam roślinki na forum i przez internet, dostałam jakiegoś lenia i nie jeżdżę po sklepach ogrodniczych, a tam takie rarytaski można trafić. :)
markita
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 8 gru 2011, o 14:04

Post »

Przepiękna ta różowa sasanka papageno ;:oj , posadź ją gdzieś osobno, to się wysieje, a nie pokrzyżuje :wink: , u mnie te sasanki sieją się bardzo ładnie, a siewki zachowują cechy roślinki matecznej ;:108 . Tylko moje są w kolorach tradycyjnie sasankowych :;230 , a Twoja taka cudna ;:167
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Iwonko Dawno u ciebie nie byłam a tu taka piękna i kolorowa wiosna u ciebie ;:333
Sasanki cudne :) , chyba wszystkie kolorki masz??
Ciemierniki też ładne.
Iryski wiem ,że masz śliczne :wink:
U mnie nie kwitną :cry:
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tajeczko ja też zamawiałam roślinki z forum i czekam na paczkę z Bylinowego raju ale zawsze lubiłam pojechać do ogrodniczego i kupić coś co widzę jak wygląda i kwitnie w rzeczywistości, a że czasami coś ciekawego się trafi to tylko trzeba się z tego cieszyć. Na Choinach u Kasi było kilka tych różowych przylaszczek, a jest tez szansa że będzie miała takie sasanki jak moje, bo jej pokazywałam swoje zakupy.
Obrazek
Marta posadziłam sasanki tak jak radziłaś na innej rabacie z dala od tych zwykłych mam nadzieję że się wysieją, a na pewno im w tym pomogę też więc jakby co to będę o Tobie pamiętać. Widzisz ja mam takie a nie mam takiej jak Twoja. Dziś odkryłam jeszcze jedną ciekawą sasankę tym razem z moich siewek, ale o tym ciut później.
Obrazek
Aniu sasanki bardzo lubię i ładnie się u mnie sieją a do tego krzyżują się i wychodzą piękne kolorki, i faktycznie mam już ich sporo ale czy to są wszystkie kolory to nie wiem - o wiem żółtej nie mam, ale mam naprzykład takie dwukolorowe kępki
Obrazek
szachownica kostkowata szykuje się do kwitnięcia
Obrazek
jeszcze taki hiacynt rozkwitł
Obrazek
forsycja i jagoda kamczacka pięknie kwitną
Obrazek
Obrazek
kilka wiosennych widoczków
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
i na koniec cudna siewka sasanki, która kwitnie już dobrych kilka dnia a ja dopiero dziś zauważyłam że jest inna od reszty, jak Wam się podoba?
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Iwonko, ciekawe te mini rododendrony...dlaczego piszesz że to ostatnie podejście, nie chcą rosnąć :?: Biała sasanka ładna, widziałam tylko z pojedynczymi kwiatami...ta jest ciekawsza.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Sasanka jest cudna,jeszcze takiej nie widziałam
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Widzisz, jak Ci ładnie wychodzi tworzenie nowych odmian. Może warto się przekwalifikować... Śliczna sasanka.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
markita
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 8 gru 2011, o 14:04

Post »

Faktycznie cudna ta biała, dubeltowa siewka ;:oj , ja też zauważyłam jakiegoś cudaczka pod fioletowymi sasankami, ale jeszcze nie w pełni rozkwitła, może być ciekawa niespodzianka :wink:
Szkoda, że nie wiedziałam, że poszukujesz takich fioletowych papagenek, rozdysponowałam już wszystkie nadwyżki, ale moja kępa wciąż kwitnie, będą nowe siewki :D
Muszę się wybrać do Kasi na Czechów, jeszcze w tym roku nie byłam :wink: . Za to byłam w nowym centrum ogrodniczym przy Tysiąclecia. to znaczy wjazd jest od Kaliny, ale widać z trasy :wink: . Spory wybór bylin od Dębskich i ładne azalie wielkokwiatowe za jedyne 14,90 :shock: . Oczywiście jak zakwitną, to się dopiero okaże, czy są też zgodne odmianowo.

Ale się rozpisałam ;:224
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko sasanka przecudnej urody. ;:167
Widzę, że masz pełne omiegi, właśnie sobie je zamówiłam i już się cieszę. :heja
Także czekam na paczkę z Bylinowego Raju. :)
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu mam jednego rododendrona i on wcale nie chce rosnąć liście ma żółte i w ogóle taki biedny jest, jednej zimy śnieg go połamał i niewiele z niego zostało, ale go nie wyrzucam i też nie bardzo mam go gdzie przesadzić, dlatego też zniechęcona tym jednym nie kupowałam do tej pory rodków, aż zobaczyłam te małe i postanowiłam dać im szansę, może one będą lepiej rosły, a przynajmniej zakwitną. Sasanki do tej pory też widziałam tylko pojedyńcze, choć tu na forum w wątku o sasankach są zdjęcia pełnych piękne są. Ta moja to totalne zaskoczenie bo ona na pewno kwitła i rok temu tylko pytanie dlaczego ja ją zauważyłam dopiero teraz i czy w przyszłym roku też taka będzie?
Dorotko ja też jeszcze takiej nie widziałam ciekawe czy w następnym roku też tak zakwitnie?
Aniu to nie ja stworzyłam tą "nową" odmianę tylko natura, ta sasanka to samosiejka ;:108
Marta prawda że śliczna, ciekawe jaka będzie ta Twoja siewka, może też coś ciekawego. Ja do tej pory nie miałam żadnej sasanki papageno więc szukałam jakiejkolwiek i dlatego wystarczyło by mi nawet kilka nasionek gdybyś zebrała ze swojej. W tym nowym centrum ogrodniczym to i ja byłam właśnie w poniedziałek bo miało się wtedy otwierać i się nie otworzyło, jeszcze chyba nawet nie było wszystkich roślin, ale jak będę znowu w Lublinie to pewnie się wybiorę.

Ja nie wiem jak to jest ale zawsze jak mam wolną niedzielę to jest brzydko i zimno albo pada, i tak też jest dzisiaj, wyszłam tylko na chwilkę do ogródka i nawet żadnych zdjęć nie zrobiłam, dobrze że mam kilka wcześniejszych więc na rozjaśnienie tego brzydkiego dnia kilka kolorowych prymulek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 19 kwi 2015, o 18:36 --

Tajeczko a czy Ty dopiero w tym roku zobaczyłaś tego omiega u mnie? mam go już chyba ze trzy lata i wcale nie musiałaś go zamawiać na pewno kawałek dla Ciebie by się znalazł. Ciekawa jestem co tez jeszcze tam zamówiłaś ja też czekam na paczkę z Bylinowego raju w poniedziałek alebo we wtorek mają wysłać.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Pozazdrościłam zakupów ogródkowych i kupiłam sobie dwa bodziszki i trójsklepkę, dzisiaj wyjęłam paczkę z paczkomatu a jutro ta ogromna przyjemność czyli sadzenie ale najpierw trzeba znaleźć miejsce. :tan
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko jakoś umknęło mojej uwadze, że masz tego pełnego omiega. :oops:
Czy on jest tak samo bezproblemowy, jak pojedynczy? Okrywasz go na zimę?
W Bylinowym Raju zamówiłam między innymi białą rutewkę, która będzie w sprzedaży dopiero po 20 maja, więc nie wiem, czy każą mi czekać z pozostałymi roślinami.
Szkoda by było, gdyż zamówiłam także sporo pierwiosnków, które mogą być już przekwitnięte. :)
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu ciekawa jestem gdzie te roślinki posadzisz, fajne zakupy, ja już chyba limit na zakupy w tym miesiącu wyczerpałam, chociaż kto wie może jeszcze się wybiorę w następnym tygodniu do Lublina...
Tajeczko ja swojego omiega wcale nie przykrywam i stwierdzam że kępka ładniej wygląda jak tego zwykłego, dla mnie jest bezproblemowy. Ja też czekam na swoją przesyłkę, napisałam do nich meila i dostałam odpowiedź że zamówiłam floksa który będzie dostępny po 20 maja ( moje niedopatrzenie) i czekają na niego właśnie dlatego nie dostaję przesyłki napisałam więc że z niego rezygnuję i wczoraj do mnie dzwonili czy mogą wysłać paczkę po niedzieli w poniedziałek lub we wtorek także czekam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”